ВТОРИ клас - 6 тема

• 61 910
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Много сладка станала тази темичка  Wink И аз много обичах като дете да ходя на сладкарница. И боза обожавах, но днешната не е като едно време, на вкус... И вече не си купувам Sad

Браво на хориста на Луси! Поздравления и все така да се гордеете с него!

Миана, относно книгите и четенето им, моите все още предпочитат аз да им чета Crazy Те ако могат все Франклин ще четат и подобни като обем книги. Единият ми се похвали, че е прочел за 5 минути една от книжките на сестра си (бебе на 1,6) #Crazy

# 406
  • Sofia
Честита ваканция! Simple Smile

Гушкан миналото лято се запозна с М. Морпурго с "Пеперуденият лъв" - хареса й. А в момента чете "Хартиеният принц", която беше започнала много скоро след прожекцията, но я остави, та сега се върна на нея и я харесва.

# 407
  • София
Lucy, браво на момчето и да не забравяш да ни пускаш песнички.

Заинтригувахте ме с М. Морпурго, но като че ли не е много за моето момче.
Той след Латиноамериканските приказки, прочете още няколко от моите книжки с приказки.
Повечето по- тънички. Едната, Златното перо (не можах да я намеря) страшно му хареса.
Днес почна Тримата шишковци, още е рано за коментар.

# 408
  • Sofia
A моята започна:

# 409
  • Бургас
Честита, весела и незабравима ваканция за децата и родителите, които могат да я споделят Simple Smile
При нас зеленото училище завърши с много положителни емоции, прекрасни спомени и емоционално израстване. Момчил определено се върна по-улегнал (дано и да го държи дълго време).
За ваканцията нямаме още конкретни планове - утре ще си правят компания с дядо си и ще ритат топка с приятели. Евентуално ще включим щурата лаборатория и се замислям дали от сряда да не ги заведа с малкото в Котел за няколко дни при приятели, но зависи от служебните ангажименти.
За книгите - последно време е луднал по Пърси Джаксън. Много обича като пазарим в Кауфланд да гледа книгите и съответно си избира някоя, която аз смятам за крайно неподходяща Simple Smile Така си хареса Повелителя на мълнии и вечерта цялата поредица беше на четеца му.
За зеленото училище взе Тримата мускетари - избрах му я защото беше с малко страници и меки корици за де не му тежи в багажа. Прочел е някоя и друга страница, но определено Пърси Джаксън е приоритет.
Пожелавам ви хубаво време и неочаквани приятни изненади през следващите дни Simple Smile

# 410
А моят е разперил едни колички и влакчета с дървени релси - днес правихме пролетно почистване и ги намерихме в един кашон. Не мислех, че пак ще играе с такива бебешки играчки, а той е като залепен.

# 411
  • София
Аз още имам спомени как като дете ме водеха по сладкарници, явно е страхотно преживяване за децата. Simple Smile
С дядо ми ходехме в "Захарно петле", някъде около Централна гара беше, а нашите ме водеха на последния етаж на НДК да ядем мелби. Или пък беше на Магурата? Боже, старост нерадост...

А сладкарница Ну, погоди помниш ли?
Не че много пъти съм ходила там (или на каквато и да е сладкарница в детството си - но пък ги помня, вероятно всичкит е пъти...  Blush) - но ясно си спомням рисунките по стените...  Embarassed

# 412
  • Перник
Дали и за децата ходенето на сладкарница е такава емоция, каквато е била за нас?  newsm78 Те толкова рано са пробвали толкова много неща, че май е трудно да ги впечатлиш и зарадваш  Confused

Калоян беше болен миналата седмица, стигнахме и до антибиотик (почти 2 години не беше пил), но въпреки това ядохме сладолед няколко пъти. След като бях болничен миналата седмица,ваканцията ще прекара с баба си. И без това нямахме конкретни планове, тази ваканция ми дойде някак много скоро след междусрочната.

# 413
  • София
Ние по сладкарници много не ходим.
Но на пица, на сладолед, пък дори и нормален ресторант си е истинско забавление.
За него това си е просто прекарано време с мама и тати. Laughing
Той за това обича и почивките, когато ходим някъде.
По цял ден сме заедно.

# 414
  • Sofia
Дали и за децата ходенето на сладкарница е такава емоция, каквато е била за нас?  newsm78 Те толкова рано са пробвали толкова много неща, че май е трудно да ги впечатлиш и зарадваш  Confused ...
Не мисля. Времената и хората са различни.
Надявам се, че е добре вече Калоян.  Hug

Ние също не ходим по сладкарници, Гушкан идея си няма какво е това.  Свързано е със здравословното ни хранене - тортите и сладкишите са по поводи и са домашни, пък поводи си имаме предостатъчно, та да остане ред и на сладкарница.
И като цяло сме на домашна храна, по заведения - рядко.

# 415
  • В светлината на слънцето
Привет, заточихме ги на зеленина на селската къща. Кеф!  Party

По повод заведенията - за моите е емоция и то голяма. Но и ние много често ходим, поне веднъж седмично. А на море основно се яде по тавернички. Grinning Понеже селската ни къща е много близо до Гърция, случвало се е да отскачаме в близките части само заради едното хапване. Суши, пици, мексиканска храна, места с качествена кухня и споменатите вече сладкарници са ни редовна дестинация. Сега ме врънкат за японската кръчма на шеф Михалчев (другите двама вече са пробвани и одобрени), та ни е в списъка. Но ние сме си по принцип чревоугодници. Embarassed

# 416
Привет, заточихме ги на зеленина на селската къща. Кеф!  Party

По повод заведенията - за моите е емоция и то голяма. Но и ние много често ходим, поне веднъж седмично. А на море основно се яде по тавернички. Grinning Понеже селската ни къща е много близо до Гърция, случвало се е да отскачаме в близките части само заради едното хапване. Суши, пици, мексиканска храна, места с качествена кухня и споменатите вече сладкарници са ни редовна дестинация. Сега ме врънкат за японската кръчма на шеф Михалчев (другите двама вече са пробвани и одобрени), та ни е в списъка. Но ние сме си по принцип чревоугодници. Embarassed
Ходете при Михалчев супер е. Heart Eyes

# 417
  • Перник
И ние се опитваме да се храним здравословно и ядем предимно храна, приготвена от мен вкъщи. И като говорим за храна - вчера Калоян е закусвал салата с риба тон. Заявил на баба си, че иска салата "като снощи", ама тя откъде да знае какво е вечерял, звъня за инструкции, а снощи той гордо заяви, че ако не и казвал какво да направи, тя нямало да се справи  Laughing
Шеф Михалчев ни е любим и на нас, с удоволствие бихме пробвали храната му, само трябва да навием и тати.

# 418
  • В светлината на слънцето
densi, задължително ще го пробваме.  Peace Още повече, че всички у дома много обичаме морска храна.

Малко тъп въпрос - защо смятате, че в заведения не може да се хапва здравословно? newsm78 Има доста места с качествена кухня, които предлагат изключително добра храна от подбрани или био продукти, приготвени по всички правила на здравословното хранене. Не всичко извън дома е Макдоналдс.  Peace

# 419
  • Перник
Lulu, аз лично смятам, че И в заведение може да се яде здравословно, не съм казала обратното.  Peace Ежедневно обядвам в заведения и смятам, че ям здравословна храна там. Споменавайки предимно домашно приготвена храна имах предвид, че е по-здравословна от това, което синът ми си купува от лавката, или от сандвичите и пиците, които си хапват с баща му, когато мен ме няма наоколо  Mr. Green Познавам не малко хора, които ядат домашна, но нездравословна храна (мазна, пържена).

Общи условия

Активация на акаунт