ВТОРИ клас - 6 тема

• 61 913
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Dive, ако сте с кола, може да посетите Ботаническата градина, която е на околовръстното шосе. Има чудесен парк, спокойно е - няма много хора, и може да си купите по някое цвете на добра цена. В събота мисля, че работеше до 15:00.  Peace

# 391
  • Варна
Нашата ваканция започна ден по-рано, спрях го от училище да се доизлекува, че се влачи цяла седмица полуболен (малко кашлица, малко хрема), всеки ден се връща изпотен и като го издуха вятърът, става омагьосан кръг.
Ние също се сдобихме с няколко книги на Майкъл Морпуго. Днес ще започне "Слон в градината", да видим...

# 392
  • Пловдив
В нашето училище днес го обявиха за спортен празник и всички класове ги заведоха на екскурзия до хижа Здравец.Ще бъде голяма лудница,защото са от 1 клас до 12 клас.

# 393
  • В светлината на слънцето
При нас за сефте няма спортни празници и други неучебни екстри. В неговото училище обичайно предваканционният ден минава в игри в близкия парк или нещо друго организирано. Този път обаче си учат. И каката ще си учи, дори часовете им не са намалени или поне не е обявено на сайта им, който се поддържа доста сериозно. Та явно и те ще си карат до дупка. Thinking
Dive, ако се разходите до ботаническата извън София, да знаеш, че наскоро обявиха седмица на орхидеите. Повечето видове са им нацъфтели. Там наистина е много красиво. Peace
Къщата на куклите, за която Мира писа, е също много интересна. Много я хвалят и е голям хит в момента. Peace

# 394
  • София
Да попитам някой да има инфо за детския филм от китайската седмица на киното
http://www.programata.bg/?p=34&l=1&c=1&id=1787

На нас сладоледената къща на графа ни е в списъка за ваканцията.
Милия и Рафи му харесва, но по скоро като хапване, а не интериор.

# 395
Сладоледената къща е тази, нали? https://www.facebook.com/CONFETTIgelateria
Аз пък все забравям, като отидем, да влезем навътре. Моите като се лепнат за сладоледа и дотам.Една препоръка - влезте навътре, там има и торти. Има и градина. Ако си вземете само сладолед, трябва да седите в предната част на сладкарницата на едни високи столчета.

Последна редакция: пт, 01 апр 2016, 17:07 от Анонимен

# 396
  • София
Да, за тази, нали преди това я коментирахме. Просто отдавна не сме ходили.
А нашето ядене на сладолед, включва и похапване на нещо друго. Laughing
Ние не ходим много по заведения, но все пак ходим и той обича да излезем навън да похапнем.

Миналата неделя отидохме до Мола за нови блузки.
Ама ползвах, че мъжът ми излиза по работа и ни стовари с колата.
Когато поглеждам, то девет и половина и естествено магазините са затворени.
Качихме се горе Мак кафето работи. Седнахме на по кафе и му споделям, че много обичах
в събота и неделя да изляза сутрин по това време да си пия кафето навън с приятели.
А той ми отговая, и аз също обичам сутрин да разпускам. Laughing

# 397
Аз още имам спомени как като дете ме водеха по сладкарници, явно е страхотно преживяване за децата. Simple Smile
С дядо ми ходехме в "Захарно петле", някъде около Централна гара беше, а нашите ме водеха на последния етаж на НДК да ядем мелби. Или пък беше на Магурата? Боже, старост нерадост...

Последна редакция: сб, 02 апр 2016, 06:44 от Анонимен

# 398
"Захарно петле" беше култова за времето сладкарница - точно срещу градинката на църквата "Св.Седмочисленици" на "Графа". Grinning

Lucy, баш Gelateria Confetti е. Това всъщност е една от веригата сладкарници Теа, които правят може би най-хубавите торти и сладкиши в цяла София. Наистина са невероятни и точно, както и mmm е писала, минете навътре, за да видите и витрината със сладките неща. Ние сме сигурно абонати както на тази на "Графа", така и на другата - в кв."Изток". Домашната им лимонада е един път. И италианската им кухня е много хубава. Но в "Изток" не я предлагат. Мелбите им са разкош. Имам една много любима, която е с горещо малиново сладко, с което си заливаш сладоледа. Но тя за деца идва леко кисела, та не препоръчвам. Да си призная от толкова ходене, никога не съм се сещала да си поръчам само сладолед от витрината срещу входа.  Embarassed А с приятели и колеги редовно си правим там срещите, отделно като изчаквам каката след училище, засядам в другата в "Изток". Ама не съм се сещала.  Embarassed

# 399
Е добре съм уцелила местоположението на петлето. А на гарата каква беше - на градинката на Ботев?
Била съм много малка, под 5 г. (после дядо ми почина) и имам само смътни спомени.

Да похваля моето гардже - приеха го в Хора на БНР.

Последна редакция: пт, 01 апр 2016, 21:35 от Анонимен

# 400
  • София-Младост
"Захарно петле" беше култова за времето сладкарница - точно срещу градинката на църквата "Св.Седмочисленици" на "Графа". Grinning
И аз помня сладкарница Захарно петле, но ккато местоположение както Lucy е написала, на Ботев, в близост до Централна гара. Иначе да отидеш на сладкарница ми беше голям кеф, как обичах кадаиф и боза Joy

# 401
Ау, много мразех кадаиф.  Crazy
Май само това не обичах, за разлика от толумбичките - най-любими и всички видове сладолед и торти.
Най-омразните ми неща като дете бяха бонбони "Амфора", газирана вода, майонеза, руска салата и лук. Интересно, синът ми в момента също ги мрази. Какво нещо е генът.  Laughing

Последна редакция: сб, 02 апр 2016, 06:42 от Анонимен

# 402
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Е добре съм уцелила местоположението на петлето. А на гарата каква беше - на градинката на Ботев?
Била съм много малка, под 5 г. (после дядо ми почина) и имам само смътни спомени.

Да похваля моето гардже - приеха го в Хора на БНР.

честито Simple Smile много  да се забавлява и да пее за удоволствие и с удоволствие Hug

# 403
И аз помня сладкарница Захарно петле, но ккато местоположение както Lucy е написала, на Ботев, в близост до Централна гара. Иначе да отидеш на сладкарница ми беше голям кеф, как обичах кадаиф и боза Joy

Опс, моя грешка.  Embarassed Embarassed Embarassed Обърках името. На "Графа" беше "Ну, Погоди". Peace

Lucy, браво на момчето! Да жъне слава по световните сцени! Hug

# 404
  • София-Младост
Ау, много мразех кадаиф.  Crazy
Май само това не обичах, за разлика от толумбичките - най-любими и всички видове сладолед и торти.
Най-омразните ми неща като дете бяха бонбони "Амфора", газирана вода, майонеза, руска салата и лук. Интересно, синът ми в момента също ги мрази. Какво нещо е генът.  Laughing
Тези бонбони  и аз не ги харесвам, както и Черноморец...вторите са любими на племеника обаче  Crazy
Инче толумбички също много обичам, баклава същи...и по-малко т.нар. пасти, които правеха навремето.

Честито на хориста! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт