ВТОРИ клас - 6 тема

• 61 882
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
 bouquet
Така и аз, ама ... чудех се 1 и 2ката как са получени.   newsm78

# 526
  • София
Те не са получени. А един вид условие.
Ако се продължи редицата отива в безкрая,
чисто условно и надолу би могло да клони към нула, ама за студенти.

# 527
  • София
Момичета, я помагайте да съставим задача по дадения израз:

72 + 72 : 8 + (72 : 8 ) . 2 =

# 528
  • Sofia
Момичета, я помагайте да съставим задача по дадения израз:

72 + 72 : 8 + (72 : 8 ) . 2 =
В овощна градина засадили 72 ябълки, с 8 пъти по-малко сливи и круши 2 пъти повече от сливите.
Колко общо са овошките?
Много обичам сливово сладко, то затова те са дефицитни в задачката ми.  Laughing

# 529
  • София
Благодаря, Морена!  bouquet

# 530
  • София
Ето по такъв начин зададени, като че ли са по ясни за деца този тип задачи:
Скрит текст:

# 531
  • Sofia
Ето по такъв начин зададени, като че ли са по ясни за деца този тип задачи:
Скрит текст:
И аз мисля, че това е ясно. Simple Smile

Сиси, за нищо!  Hug

# 532
Относно школата по английски точно Аво Бел ми бяха препоръчали, но явно съм останала с погрешно впечатление, че се намира на Славейков newsm78

# 533
  • София
Момичета, някой ходи ли да гледа "Книга за джунглата" вече? Моят син ще ходи днес с едни приятели, но е много впечатлителен и се притеснявам да не се изплаши. Още помня как гледа Властелътинт на пръстените (въпреки моята категорична забрана) и после 1 месец не искаше да спи сам. Само Ам Гъл му беше в главата  Tired

Къде ще почивате лятото? Аз си харесах един хотел в Турция, но все се чудя дали не са много километри за 2-годишното, но пък офертата не е за изпускане.   Peace

# 534
Фийл, Лулу беше писала за Книга за джунглата, но не знам за по-впечатлителни деца.
Скрит текст:
Моята гледаше и харесваше От местопрестъплението, Кости и прочие гадости, дето и за възрастни са гадни, а не се впечатлява. Ние мислим да го гледаме другата седмица
За почивка,
Скрит текст:
още не сме планирали, но лично аз се притеснявам към Турция и Гърция заради ситуацията в момента с границата и бежанците. Много ми се ходи на Италианската Ривиера, ако видиш хубава оферта за там, свиркай. Но май накрая с оглед бюджета, ще сме си тук.
Момичета, а има ли някой на който детето му учи английски във Фарос и конкретно се интересувам за Филиал Витоша за отзиви?

# 535
  • В светлината на слънцето
feel, то вече е късно, но пак да кажа - филмът е невероятно красив. Няма нищо брутално в него. Има всичко на всичко 3 по-напрегнати ситуации, като конкретно първата поява на тигъра е стряскаща, понеже скача от нищото и ти идва изведнъж в лицето. Всичко друго е благо, красиво, понякога забавно, друг път замислящо. И е филм за кино, дебело да подчертая.

За почивките - ние със сигурност ще сме в Гърция, че и на остров на туй отгоре. Crazy

# 536
  • София

Благодаря отново на всички за милите думи! Става ми неудобно, че заехме толкова много от темата  Embarassed А младежът пита: "и сега като показа клипа в бг-мамма, увеличиха ли ми се броя на абонатите и лайковете?"  всеки си гони някакви цели Mr. Green

не ми е ясно какво представляват абонаментите? - иначе може би бих го направила (т.е. свързвам "баонамент" с "плащане" по презумпция...

Обаче искам да ти кажа нещо много важно - което много държа да му предадеш.
Аз не съм музикант, не съм свирила на каквото и да било когато и да било през живота си, не мога и една нота да изпея вярно, дори животът ми да зависи от това (винаги съм съжалявала за което).
И пиеси за пиано в общи линии не обичам особено - и тези не ми харесаха, ако бяха само така, аудио от неизвестно кой изпълнени изобщо не бих ги изслушала целите.
Обаче съм любител на музиката = и ценител.
И двете (и това, и предишното, което беше пуснала) видеа изгледах и изслушах. Без да съм по какъвто и да било начин длъжна. По 2 пъти.
Не понеже музикалното произведение ми харесва - не ми харесаха - а понеже мога да оценя кога музиката живее в изпълнителя, а не обратното, да бъде просто възпроизведена, като ... ами, като извода на някоя теорема - който може да е красив сам по себе си, но по никой начин не е благодарение на човека, който я изписва в момента. Музиката живее в това дете, не детето я изпълнява... и сега свири нещо, което, само по себе си, ми е безразлично, но утре ще свири нещо друго - и във всичко случаи го прави просто, понеже има нужда да я пусне навън. Това е талант - не умение, и не се среща под път и над път. Сега свири нещо, което ми е скучно и безразлично, но след 10 години, или след 20 години (дай Боже да съм жива) ще свири Рахманинов по начин, който да ме кара да плача - дори и да не съм предварително била настроена за слушане.

# 537
На море и в Гърция и на Черно море Wink

# 538
  • София
Кати, предадох му, благодарим ти  bouquet

Скрит текст:
Абонаментът в youtube е като Like на страница във facebook - когато си абониран, можеш да следиш промените. Likes са си likes, като във facebook Wink

# 539
feel, то вече е късно, но пак да кажа - филмът е невероятно красив.

Страхотен филм! Днес ходихме с приятели - всички го харесаха. Синът ми иска да го гледа пак.
После не можахме да ги изчегъртаме от картинга дечурлигата, моят син кара като ненормален, някакви дрифтове по завоите - направо ми изправя косата това дете. Ще берем ядове, като порасне. Ето го тук, готов за старт: https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/13015 … 8&oe=57736988

Уф, забравили сме едно домашно по английски, това да го знаят за диктовка:
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/13051 … b&oe=57766740

Последна редакция: нд, 17 апр 2016, 20:09 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт