ВТОРИ клас - 6 тема

• 61 547
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
Симантро, честит рожден ден на твоята прекрасна принцеса, макар и на патерица! Да е много здрава, щастлива, все така усмихната и й пожелавам много творчески успехи и концерти!
Страхотни идеи и невероятен купон си спретнала, направо супер мама си.
За протокола и нашите нямат народни танци в училище, но учат доста народни песни по музика.
Много се смях и аз с внука, внуГа и "трупа".
За домашните любимци, както е ставало на въпрос, за първия учебен ден в 1 клас се подари морско свинче, все още е оцеляло под "грижите". Голям ни е сладур, но май аз повече го гушкам и се занимавам, на девойката нещо бързо й секна ентусиазма.
Люси, впечатлих се от задачите, а твоят син знае и руски ли? В смисъл състезанието се провежда на руски език ли?
А като идея за утре четох някъде, че в Националния исторически музей ще има безплатен вход, там по принцип има и място за разходка, ако времето е хубаво, но дали няма да се изсипе половин София, не се знае.
Дописвам, попаднах на това:

Последна редакция: ср, 02 мар 2016, 20:40 от MianaNia

# 61
  • София
Благодаря ви! Добре се получи, да. Отне 2 нощи докъм 4 часа да измисля, да намеря картинки, да принтирам и да подредя с номера пликовете и кутиите. Плюс малко четене за информация и малко пазаруване на дреболии от Джъмбо. Струваше доста по-малко пари в сравнение с парти в клубче. Мики Маус наемат лимузини, но празнуване там в пакет е кощунствено скъпо, за доста по-кратко.
Бяха 8 деца от предвидени 9 - заради капацитета на колата. Аз седях при децата, а таткото - до шофьора.

# 62
Симантро, да ти е жива и здрава!

Преди да тръгне на училище правих две години подред рождения ден на щерката в апартамента на баба й, където има повече място. От форума бях взела идеи за детективски задачи според нивото им тогава и разни игри. Много се забавляваха. Имаше даже и по-големи дечица последната година и бяха останали много възхитени. Дъщеря ми казва, че ако сега можеше да покани 20 деца там, пак иска такъв рожден ден, а не в клуб. Само че мен трябва да ме реанимират след това Mr. Green

За сегашния правихме пинята вкъщи. Няма такова мазане дни наред, защото се слага пласт по пласт и трябва да съхне.

При нас по физическо играят игри тип пиленца и лисици, народна топка. За тези се сещам в момента, но ще я питам какво друго. За всеки случай не го проспиват, което е добре.

# 63
  • София

Скрит текст:
Излязоха решенията на руската олимпиада - имам питане по една задача:

"У двух жадных медвежат есть две головки сыра – массой 4 кг и 8 кг. Они хотят поделить сыр поровну. Лиса умеет делить любой кусок сыра на две равные части, но за это она потом съедает 1 кг сыра от любого куска, который укажут медвежата. Как медвежата могут разделить сыр, чтобы отдать лисе как можно меньше? (Е.Иванова)
Решение.
Заметим, что после каждого дележа и съедания лисой 1 кг сыра чётность общего количества кг сыра меняется. После первого дележа все куски сыра будут составлять целое число килограмм, и поделить их поровну на двоих нельзя, так как сумма нечётная. Значит, придётся давать лисе делить сыр 2 раза. А это уже можно: дадим лисе 8кг, она поделит на два куска по4 и от одного съест 1кг. Получит кучки 3, 4, 4. Теперь дадим кусок 4 кг, она поделит, и дадим съесть 1кг от 2кг. Получатся куски 1кг, 2кг, 3 кг и 4 кг. Тогда один забирает куски 1 и 4, а второй 2 и 3."

Това червеното, не е ли деление на 2, т.е. за него не би ли трябвало да се подари още 1 кг. на лисицата? Как от парче от 2 кг. ще отхапеш 1 кг. и ще ти остане 1 кг., без това да е разделяне на две?
На три ли го делиш, странно...

Скрит текст:
Според мен даваш 3 килограмовото парче, тя изяжда 1 кг и останалите 2 разделя на 2. Така стават 2x4кг и 2x1кг с 2 разделяния.
[/color]

# 64
  • София
Симантро, да ти е жива и здрава!  bouquet
Партито е било върховно  Peace

# 65
  • София
Мерси за пожеланията. Не мога да повярвам, че бебето е на 9г.

За празника - започна с хапване в пицария. После отидохме в школата по английски, която е на минутки път. Там е апартамент с много стаи. Нямат чинове. Само възглавнички и в две от стаите - музика. Имаше бой с възглавници, танци, игра Twister.
После започна обучението за тайни агенти. На една от стаите пишеше "Начало". Вътре - лаптоп с видео, в което човек в сянка обяснява, че ще се обучават за детективи и инструкция да видят писмото под лаптопа.
То пък казва да търсят в друга стая първата задача. Намериха плик с надпис "Строго секретно". Вътре писмо казва, че детективите имат много качества, едно от които е остър ум. Трябваше да сглобят пъзел (пистолет), като отзад беше следващото послание - да търсят карти със секретни кодове и после, разделени на 2 отбора, да се справят с поне 2 от тях.
Като свършиха, намериха кутия с надпис "Строго секретно". Вътре - задача за знания - вестник, 2 ножици, лепило и бели листа. Трабваше да напишат с думи от вестника изречение с 2 съществителни, 2 прилагателни и 1 глагол  Twisted Evil Като са готови - да търсят кутия със задача за сръчност и бързина. Вътре имаше изрязани шапка, мустаци, очила, картон, лепило. Пак делене на два отбора, като по едно дете е с вързани очи, а другите му подават намазани части и инструктират къде да се залепят, за да стане дегизировка на таен агент.
Следваща стъпка - кутия с фенер, портфейл, флашка и... не помня. И писъмце, че някой от предметите с помощта на лаптопа ще ги заведе до следващото послание. На флашката пишеше да вземат празния лист от масата, да потърсят запалка и с помощта на възрастен да прочетат скрито послание (писано с лимон). Беше "Препятсвтие мини, торта намери!". Прескочиха едно столче и стигнаха до кухнята.
После торта, свещички, песни, хапване, търчане по стаите.
Аз през това време събрах багажа. Стана време за лимузината. Чакаше ги отпред и 1,5ч. се разхождаха. Вътре слушаха музика, гледаха клипове, пиха детско шампанско и ядоха джънк Simple Smile Махнаха обувките, пяха, спирахме по бензиностанции за тоалетна, после за солетки, чипс...
На диктофон чуха поздравление, че успешно са се справили. Получиха дипломи и малки подаръчета - зарчета, топчета, перца за федербал, светлоотразители за колело.
Шофьорът ни остави пред пицарията, където в началото събрахме децата.
Снимки - тук.
Скрит текст:
Някои от идеите съм взела от една тема тук някъде.

Олеле...
Бих те наела за организатор, ама като ти гледам способностите и идеите и енергията ми е ясно, че никой път няма да мога да ти платя цената...  newsm20

# 66
  • В светлината на слънцето
Това с игрите с търсене, откриване, пренасочване от задача към задача е супер забавно за децата.  Горещо го препоръчвам. Peace Ние го правим от години като част от коледния календар. И не се отказват маймуните, нищо че каката вече я гони пубертета.  Mr. Green Не е толкова трудоемко, колкото звучи на първо четене. Просто трябва добре да се обмисли предварително в детайли и после да се действа за осъществяването. Отнема не повече от един ден. Като аз конкретно подготвям минимум 4 такива игри за календара, на различни тематики. Много пъти съм описвала задачите подробно и в тази тема, и в други. Та мисълта ми е, че ако решите да организирате такава игра, независимо от повода, изобщо не се плашете - много е лесно, нищо че изглежда сложно, само трябва ясен план. А си заслужава на 100%.  Peace

# 67
Писах в темата за мероприятия, но и тук да дам информацията:

Ще има ден на отворени врати в академия Юнити. 05/03  -11,30ч.
Лично познавам преподавателя, англичанин и очаквам мероприятието да е полезно. Доколкото зная Академията е нещо като холистичен център с доста възможности за школи и курсове за деца, вкл. роботика, йога,английски, театър...

http://unity.bg/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8/

Ще отида и ще споделя впечатления в темата.

Последна редакция: чт, 03 мар 2016, 12:56 от gerka

# 68
  • ГОре на черешата...
Честит празник bouquet!

">#t=221[/video]

# 69
Честит празник! Ние днес наистина празнуваме с много разкази и истории за робството и Освобождението! За догодина плануваме посещение на Шипка.
Светъл ден на всички!

# 70
Честит празник малки и големи българи!  bg bg

# 71
Здравейте и от нас!
2/3 от децата са болни, при това с различни вируси. Вече свят ми се вие от недоспиване.
Гледам, доста неща сте коментирали, направо не знам откъде да започна!
Първо, честит рожден ден  на съкровището на  Simantro! Да е жива и здрава и тя, и мама - все такива готини партита да прави!
Второ, за Европейско кенгуру - навсякъде се коментират различни неща, в крайна сметка само едно училище ли поема желаещите или във всяко училище ще се провежда?
Трето, за мартениците - моите дребосъци бяха много ентусиазирани от размяната, прибраха се с по над 30 мартеници, раздадоха доста също. Добре, че беше сестра ми да им даде по една торбичка мартеници, иначе щях да се изложа. Обаче не помня да е имало такова масово раздаване, когато каката беше ученичка.
Гледам, разисквате домашните любимци. В Гърция имахме от всичко - 2 зайчета, 3 костенурчета, 12 златни рибки. Рибките останаха при приятелче, зайчетата умряха малко преди да дойдем в България, едно от костенурчетата го открадна някаква птица от верандата - няма как иначе да изчезне от открития аквариум, а останалите две не можаха да се приспособят към тукашния климат и умряха. Сега имаме друго зайче. Правят си устата за куче, но сме в апартамент под наем и не давам  дума да се отвори, въпреки че живеем до парк.
Моите са малко с объркани чувства за 3 март, защото се чувстват гърчета, то и аз самата съм половин българка, та миксът е пълен. Радвам се, че учителките им са много патриотично настроени и разказват истории извън материала.
Исках да взема отношение към хореографските паралелки - малката е в такава от декември. Сменихме класа, защото предишната даскалица сигурно е била прототипа за песента "The Wall" на Pink Floyd. Сега детето е много щастливо, танцува и пее с пълен глас народни песни. Хореография имат 3 пъти седмично, физическо - също 3 пъти. Хубавото е, че ги спазват и не се заместват с диктовки и тестове, като в стария клас.
Четвъртокласникът ми през февруари навърши 10години, направихме домашно парти Minecraft. Украсата постигна ефекта УАУ от малките гости, а аниматорът-пират ги изпоти от смях и танци. Предстои скоро 8-мия РД на малката, тя пък иска караоке парти и само момиченца за гости. Няма почивка за мен. Цените в клубчетата изумяват с цените си - толкова струва и в Гърция, но заплатите и стандарта са други.
Надух ви главата, ще се появя в следващата тема, дотогава ще ви чета Simple Smile .

# 72
Относно Кенгуруто - би трябвало да се провежда в повече училища. В това на каката гледам, че е вече обявено на сайта. И други сигурно ще се включат. Peace

# 73
  • ГОре на черешата...
Идвам с молба за помощ - препоръчайте изпитано средство за заличаване на белези - 2,5 мес след травмата на Андриан положението е на кота 0, никаква промяна, третирах до сега с Био Ойл, защото направи алергична реакция от Контрактубекс, но няма никакъв ефект.

Последна редакция: пн, 07 мар 2016, 17:35 от mari_eta

# 74
Малката имаше зловещ белег и за заличаването му много помогна тинктура от невен, както и налагане с билка "Демир бозан", но ми я дадоха и не знам как човек се сдобива с истинска такава. След това козметичка ми даде и такъв крем и с него я мазах, та в комбинация от тези неща няма нищо на челото. Но с невена започнах почти веднага след като раната позарасна. Успех и дано да намериш вашият лек! Peace
И на всички вас успешна, дълга седмица! Hug

Общи условия

Активация на акаунт