ВТОРИ клас - 6 тема

• 61 530
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
sise_to, дълги години любов ви желая  bouquet

Ние оправихме ангината и след два дена с грип. 39 градуса вдига втори ден. Дано до края на седмицата да се оправи, че ваканция иде. А две седмици пропуснато училище и курс по английски как ще се наваксват. Всъщност училището не го мисля, за ден-два ще се справим с материала, но английския ..... не ми се мисли.

От вчера играем на телефона уникална игра - Little alchemy https://littlealchemy.com/
Първоначално са дадени четирите основни елемента - въздух, земя, огън, вода. От комбинирането им се получават нови елементи, от тях други и т.н. Например: вода+вода=море, море+море=океан, въздух+огън=енергия, енергия+земя=земетресение, земетресение+океан=цунами  Grinning море+огън=сол. Или земя+вода=кал, кал+огън=тухла, тухла+тухла=стена, стена+стена=къща, къща+къща=село, село+село=град. Много е интересна. Елементите са на английски, което е голям плюс.
https://www.youtube.com/watch?v=3PtcNf49m5A
https://www.youtube.com/watch?v=AlbLCluEr_8

ако е тази, която играхме преди година-две, скоро ще стигнете до човек+ябълка = грях и човек + човек = секс и ще трябва много да се обяснява  Blush

# 301
Сексът лесно ще го обясня  Laughing ама защо е грешно да се ядат ябълки, ще ме затрудни  Crazy

# 302
  • Перник
sise_to, честита годишнина!  bouquet

Letsgo, у нас тази игра е хит от няколко години. Изобщо не се впечатлява от "човек+човек"  Crazy

# 303
Еее, защо не сте я споделили!
SvetlaK, прогресът не прости и на секса. Сега като се покажат и НЛО-тата, съвсем ще изчезне мистиката в тоз живот /нямам предвид Николета Лозанова, тя е част от прогреса/  Mr. Green

# 304
  • София
Сексът лесно ще го обясня  Laughing ама защо е грешно да се ядат ябълки, ще ме затрудни  Crazy

Ха сега де?
Пък аз вече колко години повтарям за ползата от яденето на ябълки и витамините...

# 305
Катя, изгоряла си  Mr. Green ще трябва бързо да се преориентираш към друг плод или зеленчук.
най-добре коприва  Peace

# 306
  • Варна

От вчера играем на телефона уникална игра - Little alchemy https://littlealchemy.com/
Първоначално са дадени четирите основни елемента - въздух, земя, огън, вода. От комбинирането им се получават нови елементи, от тях други и т.н. Например: вода+вода=море, море+море=океан, въздух+огън=енергия, енергия+земя=земетресение, земетресение+океан=цунами  Grinning море+огън=сол. Или земя+вода=кал, кал+огън=тухла, тухла+тухла=стена, стена+стена=къща, къща+къща=село, село+село=град. Много е интересна. Елементите са на английски, което е голям плюс.

Голяма зарибявка Simple Smile Мен ме хвана, за детето утре ще докладвам. Благодаря за идеята!

# 307
Чета ви и ви се радвам на енергията. Ние сме дружно тръшнати от вирус, който при децата започна да отминава, но аз още съм в пика му. Беше страшно - Д. лежа 5 дни в леглото без да става, да яде, да играе...нищо! Всички направихме усложнения и пием АБ. Не правим никакви планове за априлската ваканция, само да сме здрави и да е хубаво времето, пък забавления много Simple Smile
Letsgo бързо оздравяване   Wink

# 308
  • Sofia
Сиси, честита годишнина, още много да посрещате в любов и разбирателство!  bouquet

О, какъв пролетен дъжд с гръмотевици се изля у наше село...  Wink

Le Soleil, да оздравявате!  Hug

# 309
  • София
Катя, изгоряла си  Mr. Green ще трябва бързо да се преориентираш към друг плод или зеленчук.
най-добре коприва  Peace

Ох, недей, току-виж някой настоял да се използва изключително за предене на платна за ризи...  Party

# 310
  • София
Вчера мина нашата родителска среща.
Въпреки обичайното децата знаят таблицата за умножение, но не всички четат гладко, пък поведението на някои е ужасно. Имаше и конкретни думи. Специално милинкия много го похвалиха и по- този повод от вчера летя. Ако видите ниско прелитаща лелка в центъра на София, да знаете че съм аз.

Не помня коментирахме ли тези книжки по английски
http://www.gutenberg.org/wiki/Children%27s_Picture_Books_(Booksh … 1862.E2.80.931946
Лично аз мисля да го пробвам Beatrix Potter. Докато е много похвален и силно мотивиран. Grinning

# 311
  • Перник
Ние пък не помня от кога не сме имали родителска среща  newsm78 Чета за вашите, питам Калоян, гледам в бележника, в тефтера - явно госпожата няма нищо интересно за споделяне  Thinking

mmm_, браво на твоето момче! Те, и моето го хвалят, ама като отворя тетрадките  ooooh! Трябваше да ви снима писанията по математика, на които се дивих снощи - почнал да пише от средата на лявата страница и, естествено, редът не му стигнал, та продължил на дясната страница  ooooh! Е, не издържах и първо се посмях, пък после правих забележки. Питам го знае ли как се пренася в математиката - " с тиренце"  Joy
По "Развитие на речта" - преразказ - грозен, но почти верен. Поправката - написана красиво, но за сметка на това с повече грешки  Crazy Вече ще подписвам шестиците с особено мнение  Mr. Green

# 312
Вчера мина нашата родителска среща.
Въпреки обичайното децата знаят таблицата за умножение, но не всички четат гладко, пък поведението на някои е ужасно. Имаше и конкретни думи. Специално милинкия много го похвалиха и по- този повод от вчера летя. Ако видите ниско прелитаща лелка в центъра на София, да знаете че съм аз.

Не помня коментирахме ли тези книжки по английски
http://www.gutenberg.org/wiki/Children%27s_Picture_Books_(Booksh … 1862.E2.80.931946
Лично аз мисля да го пробвам Beatrix Potter. Докато е много похвален и силно мотивиран. Grinning

о мерси за линка Simple Smile

супер за децата с похвалване Simple Smile хубаво е, и без това, да се акцентира на успехите.

ние едва ли ще имаме рс, имахме в началото на 1ви и началото на 2ри срок.

# 313
чудесно е като се чуват похвали за децата.   Hug
Blush и нашият вчера  се похвали.
докато предавал работата си на госпожата тя "го хванала на късо" и го накарала да прочете разказчето от читанката.
казала му, че вече е при добре четящите.   Blush
Blush значи има полза от Пратчет, книгите за дракони, космос, зверове и чудовища  Blush

# 314

Blush значи има полза от Пратчет, книгите за дракони, космос, зверове и чудовища  Blush

Има полза от всичко, което става за четене.
Д. се учеше да чете от табелите по улиците  Laughing
Много е приятно като чуваш похвали за детето си, пожелавам на всички ви да ги чувате ...заслужени, разбира се!

Общи условия

Активация на акаунт