ВТОРИ клас - 6 тема

• 61 910
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Има доста места с качествена кухня, които предлагат изключително добра храна от подбрани или био продукти, приготвени по всички правила на здравословното хранене. Не всичко извън дома е Макдоналдс.  Peace

Подкрепям с две ръце. Работя, вечер спортувам и водя детето на уроци и тренировки, после и домашни преглеждам. Не винаги имам време, а и желание да готвя. Често се храним навън, имаме си няколко любими заведения, но и разнообразяваме. Дребен обича да опитва различни видове кухня, последно бяхме в един чуден арменски ресторант и много й хареса.    

# 421
  • Sofia
Аз също не съм коментирала за здравословно приготвена храна по заведенията.  Wink
Обаче не вярвам на БИО продуктите, та по тая логика и на заведенията не вярвам - нали не виждам какво и как го правят...  Wink   Къде ми е гаранцията, че например мазнината не е N пъти ползвана...
Аз дори и да не съм готвила манджа (супер рядко се случва) просто предпочитам лично приготвена вреднотийка - пица (с домашно тесто разбира се), паста (и такава съм си правила, ама е гърч без машинка) и др.   Пък и пшеницата е кофти...
Само да вметна (може и да съм го говорила...) , че като ям домашно сготвено, с купешки продукти - нямам илюзии, че ям супер здрвословно.  Wink  Щом не съм си го произвела аз сама или блзиките ми...   Whistling

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 17:00 от Morena

# 422
  • В светлината на слънцето
Има неща, които няма как човек сам да си направи у дома. По много причини. Истинската италианска пица например се пече в пещ. В печката не е същото. Октоподът на скара има нужда от много специална и тънка обработка предварително, която е доста специфична, да не говорим, че трябва да е уловен сутринта, за да се вкусен. За суровите риби в японската кухня пък изобщо не искам да отварям дума - това си е цяла наука. Използването на N пъти мазнина със сигурност се случва на доста места, но това съвсем не означава, че всички заведения по презумпция попадат под този знаменател. А и вече има ресторанти с открита кухня, където ястието се приготвя пред очите ти. Между другото пицата на Лео със сигурност е с домашно приготвено тесто и домашно приготвена доматена салса. Wink Шеф Ангелов прави уникално фондю с трюфел, което трябва да си поне от неговата класа, за да успееш да наподобиш в домашни условия. Най-добрата тиролска храна в България съм опитвала при шеф Токев. На последния етаж на хотел Sense наскоро хапнах невероятно вкусни постни кюфтета от нахут и леща. Изобщо места с хубава храна да искаш.  Peace

# 423
А като Михалчев не можеш да направиш никога нещата! Чудо е там чудо! Този човек е феномен за мен. Каквото съм яла там никъде не съм на друго място. Сладоледа от червен боб?! Юхууууу  Heart Eyes
А и да можеш нямаш неговите прибори и ножове, както и риби примерно.
Обожавам да ходя по заведения, нямам големи претенции за здравословна храна /ям и Масдоналд и КФС, както и китайска храна/.
Не готвя почти и ако мога ще ям само навън вк. и на обяд.
Чревоугодници сме страшни цялото смейство и харесваме хубивите ресторанти и места за хапване.

# 424
  • В светлината на слънцето
densi, и ние сме чревоугодници.  Mr. Green В интерес на истината аз много обичам да готвя и го правя с голямо удоволствие. Но обичам и да ходя на интересни места, където знам, че ще опитам нещо, което няма как да приготвя сама. Права си - понякога нещата опират не само до желание, а и до умения, уреди, продукти. Peace

# 425
  • Sofia
Лулу, абсолютно си права, ама аз не се и силя/напъвам да е от-до като...  
Да не говорим, че в рецептите на този и онзи често променям/сменям та да е по наш вкус.  И като нямам някакви си прибори хич не ми е проблем, не се каня да готвя всичко възможно...  Crazy
Та така... така е у нас.  И не че не ходим по заведения, но е рядко.

# 426
Чистосърдечно си признавам, че много съм ходила и много ми харесва да ходя по заведения. Не знам как да приготвя и половината неща, които съм опитвала. Даже има и неща, които съм яла и не знам какво съдържат (в разни азиатски ресторанти в чужбина). Обичам и големи компании, друго е да си изкарате някъде весело, вкъщи е скука.

# 427
  • София
Вчера се отдаде на рисуване в къщи и разходки.
Днес правихме хартиени роботи. От тези на стар уорс - не са удачни като изработка.
После кино Падна3 и на мен ми хареса. В киното беше единственото дете изяло си пуканките без да има по целия стол и под. Съответно беше похвален. Simple Smile
Е, и разходки, и игра на баскет.

За Тримата шишковци, харесва му. Но му идват дълги някои глави. Днес за пръв път от както се научи да чете, ме помоли да почета и аз, за да понапредне.

# 428
 Кой падна? Simple Smile
И ние го гледахме днес, хубаво е.

# 429
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
качили са резултатите от "Аз и буквите" - объркали са му името и сега страда  Laughing

# 430
  • Перник
...В киното беше единственото дете изяло си пуканките без да има по целия стол и под. Съответно беше похвален. Simple Smile

На последното ни кино погледнах стола на Калоян и тъкмо отворих уста да му се скарам, погледнах от другата страна, където седяха 2 тийнейджърки и като видях след тях какво остава, нищо не казах на детето.

# 431
Брей ще гугълна тези шефове Simple Smile
И ние ходим навън и обичам,но предимно сме вкъщи. Знаем какво е сладкарница и гледам да не е често,за да е специално Simple Smile

# 432
  • София
Големият ми син е злояд, малкото също. В къщи се готвят определин храни, които знам, че ще се изядат. Разнообразието страда, разбира се, но пълно щястие няма. Карат ни месо, яйца и млечни продукти от едно село до Карлово, останалото се купува от магазина. В къщи се яде както готвено, така и пържено. Аз не съм много по готвенето и честно казано, времето прекарано над котлоните, за мен е загубено. Завиждам искрено на хората, на които готвенето е хоби.  Wink

По заведения ходим рядко в момента, заради малкия терминатор, но по принцип обичаме и предпочитаме. В къщи никой не обича торти, само аз, но често правя най-обикновен кекс и веднага се изяжда. Аз лично нямам против да се яде сладко, стига да на се прекалява. Но съм забранила да се ядат свръхсолените неща от сорта на чипс, кубети и всички подобни, като и газирано не се пие.

Относно здравословното хранене - твърдо подкрепям, но трябва да бъде придружено и с някакъв спорт. Само с храна здраве на се поддържа. По-добре е дори да се яде и нещо по вредно, но да се спортува Peace

# 433
  • София

По въпроса за заведенията и здравословното хранене - ако и да има такива места, където готвят здравословно - или поне приемливо - то аз просто не мога да си ги позволя.
Когато ходим на кръчма (което се случва на морето и... ами, да има 1-2 пъти в годината извън този период) изобщо не се съобразявам със здравословност - поръчвам каквото ми се яде с ясното съзнание, че ще е всичко друго но не и добро за организма ми. Малкото не го мисля - малко е, има много мегдан да компенсира. Понеже в къщи тати готви както трябва (в смисъл, продуктитте са до колкото е възможно в града добри - иначе винаги запържва всичко, така го обичаме) никак не се притеснявам от това, че ще изяде някакви не-добри неща по време на почивката.

ППД
В бързи закуски от типа на макдоналдс, кфс и разните му други вериги изобщо НЕ ходя. Давид пък изобщо никога не е бил. Има достатъчно български бързи закуски - в които храната е ако не полезна, то поне вкусна - на по-ниски цени, с по-добро качество и поддържащи нашенския малък бизнес. Не се сещам за нито една причина да се забия в макдоналдс.

Последна редакция: ср, 06 апр 2016, 11:47 от katiABV

# 434
  • София
Точно вчера щях да пиша, че не е дорасъл за ресторантите на цитираните Шефове.
И днес в Конфети и ме врънка да си поръчал пица с трюфел, щото не бил ял. #Crazy Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Хубав ден изкарахме навън днес. Уморихме се от разходки, а и сладоледа беше в повечко и той много мори. Wink
Сега сме на тихи занимания.

Общи условия

Активация на акаунт