ВТОРИ клас - 6 тема

• 61 859
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
ударих му едно рамо и аз Simple Smile
и се събскрайбнах, и го лайкнах Simple Smile
дъщеря ми свири на цигулка, макар и не в музикалното училище  Peace между другото аз също го обмислях, но реших да е стандартно училище, пък да видим след 4ти клас кандидатстване и след 7ми, живот и здраве!, ще го мислим... тя и с математика се занимава, и с пеене, и с цигулка  Crazy

# 541
След един прекрасен уикенд на Копривщица и ние сме на линия за новата учебно-работна седмица.

На море ще ходим семейно в Гърция, после Дребен с баба си и дядо си на Албена. Със сигурност ще направим и няколко дълги уикенда до морето, с дете и без Wink

Ще имат и лагер от училище, 10 дни на Приморско. На нея й се ходеше, обаче на мен нещо не ми харесва идеята. Струва ми се, че има още една-две години поне да порасне, за да я пусна на морски лагер. Поговорихме, обясних й какви са ми съображенията и тя се съгласи. После разбрах, че доста деца от класа й ще ходят и се зачудих аз ли треперя повече или просто другите родители са по-спокойни. За себе си съм категорична, че Дребен ще пропусне тази година лагеруването, на ми е интересно да чуя и вашите мнения.

Хубав ден и лека седмица ви желая  Hug

# 542
  • Sofia
Ще имат и лагер от училище, 10 дни на Приморско. ... на мен нещо не ми харесва идеята. Струва ми се, че има още една-две години поне да порасне, за да я пусна на морски лагер. ... За себе си съм категорична, ...
 на ми е интересно да чуя и вашите мнения.

Това е и моето мнение.

# 543
Здравейте!
Относно лагера - и Матей ще имат лагер от танците - 10 дни на Св. Влас, но на дълго и широко му обясних защо няма да го пусна - той е недорасъл за такива мероприятия. Освен това е страшно разсеян - постоянно забравя нещо - ту портмонето си, ту телефона, ту някой учебник. Аз го попитах какво ще прави 10 дни на лагер, ако първия ден си изгуби парите, на втория банските, а на третия кърпата и накрая като тръгне да се прибира да остави половината от останалия багаж там. И той сам се съгласи, че е напълмо възможно да стане така и е съгласен, че трябва още да порастне.  Peace

# 544
Относно лагерите, аз съм абсолютно "за", стига детето да иска да отиде. Моите от детската градина ги навивам, но в общия случай те са тези, които не искат без мама и тати Laughing Но ако детето само пожелае с радост бих го пуснала Wink

И сега моля за помощ отново с една задачка по математика, с която не мога да се справя Embarassed

"Христо поканил на тържество съучениците си, с които бил роден в една и съща година. Той накарал всеки от тях да събере числото, отговарящо на деня, на който се е родил, с поредния номер на месеца от рождената дата. Христо знаел, че рождените дни на поканените съученици са различни и затова се учудил, когато получил един и същ отговор 35 при описаните събирания. Колко най-много съученици са били поканени на тържеството?" newsm78

# 545
Изброяват се датите, при които сборът от ден и месец е 35.   23.12; 24.11 ...  до 30.05

# 546
Готина задача, ще я дам довечера на Дребен.

Да, възможностите са 23.12, 24.11, 25.10, 26.9, 27.8, 29.6, 30.5.

# 547

"Христо поканил на тържество съучениците си, с които бил роден в една и съща година. Той накарал всеки от тях да събере числото, отговарящо на деня, на който се е родил, с поредния номер на месеца от рождената дата. Христо знаел, че рождените дни на поканените съученици са различни и затова се учудил, когато получил един и същ отговор 35 при описаните събирания. Колко най-много съученици са били поканени на тържеството?" newsm78

Месеците преди май не стават, защото:
35 - 1 (м.януари) = 34 (няма такава дата)
35 - 2 (м.февр) = 33 (няма таква дата)
35 - 3 (м.март) = 32 (няма такава дата)
35 - 4 (м.април) = 31 (няма 31 април)

Значи, 12-4=8 дати възможни и това са: 30 май, 29 юни, 28 юли, 27 август, 26 септември, 25 октомври, 24 ноември и 23 декември.

Казва се, че рождениете дни на поканените са различни, но не се казва, че са различни от тази на рожденика, значи 8 поканени.

# 548
 bouquet bouquet bouquet Благодарности на всички! Сериозно се замислям, да се запиша и аз на уроци по математика Mr. Green

# 549
Ами хайде - само школа по математика за майки няма. Как не се е светнал някой да завърти и тази далавера.  Laughing

# 550
в тематичната;) тема имаше дискусия за състезания за майки/баби, докато чакат децата  Laughing

# 551
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в тематичната;) тема имаше дискусия за състезания за майки/баби, докато чакат децата  Laughing

че там редовно си спретваме такива  Laughing

# 552
Казва се, че рождениете дни на поканените са различни, но не се казва, че са различни от тази на рожденика, значи 8 поканени.

Обаче пък се замислих, че така някой от поканените също ще е рожденик и едва ли ще дойде на чужд РД точно когато има собствен такъв. Така че не знам дали 7, или 8 са гостите.  Laughing

# 553
  • Варна
Обаче, не пише, че и той е смятал своята рождена дата, а пише, че е накарал гостите да го направят за своите. Така че си е 8 Wink

# 554
  • Пловдив
Аз съм ЗА лагерите и зелените училища. Смятам, че отрано трябва да свикват.
И Ангел ще ходи на летен лагер от танците, но той ще е с родители, че треньорката не може да се справи сама с толкова малки и големи деца.
На зелено училище ходи и миналата година и тази ще отиде.

Ние и тази седмица бяхме на състезание по спортни танци. Ето едно клипче на нашите гарджета.
Тази седмица ще го запиша на великденското състезание, но не сме седнали една задача да решим все още.

Общи условия

Активация на акаунт