ВТОРИ клас - 6 тема

• 61 819
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • София-Младост
Да ви питам, някой ходил ли е на футболен рожден ден? Хрумна ни такава идея на последната тренировка - на съседното игрище имаше точно такова мероприятие. Доколкото разбрах 1 час ритат, после ядат торта в барчето. Но не съм била на такова нещо и търся мнения.
Аз водих синът ми ноември миналата година. На РД на синът на мой първи братовчед, все момчета и няколко момичета имаше играха футбол, имаше съдия и накрая медали за всички. После почерпка...но те сами си организираха всичко, в смисъл нямаше аниматор. Децата естествено супер весели бяха, ритаха доста даже, имаше топли съблекални, преоблякоха се и изядоха всичко, то след толкова тичане...
Моят син след всеки РД, където и да е заявява "искам и моя РД да е тук" :0

# 646
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Привет! При нас нищо ново, освен че се вълнуваме само от футбол. Дотам, че в петък се прибра със забележка - цяла седмица без домашни по български  Crazy. А те били правили контролно, а той си мислел, че като прави контролно няма домашни... Четох конско 2 дни.
В събота ходи на ВМС, както винаги всички задачи били лесни, а после резултатите са...  Laughing ще видим.

Скрит текст:
Да ви питам, някой ходил ли е на футболен рожден ден? Хрумна ни такава идея на последната тренировка - на съседното игрище имаше точно такова мероприятие. Доколкото разбрах 1 час ритат, после ядат торта в барчето. Но не съм била на такова нещо и търся мнения.

ако помни какво е решавал можете да се проверите сами  Peace
http://www.sou-ivanvazov.eu/velikdensko-matematichesko-sastezanie-23-04-2016-g/

# 647
  • Пловдив

факт е обаче, че учителите толерират подобни "изпълнения"  Tired

ясно е, че в конкуренция с родителите няма как да спечели. Peace

То това е основният проблем според мен. На родителските срещи ни предупреждаваха за тези проекти - да си знаем, че следва да ударим по едно рамо. Проекти съм виждала във фоайето на училището.
*LUCY* , хубаво е, че има мнение детето. На моите - каквото им кажа - такова. Енергия за мислене не хабят, за компютрите им трябва.  #Cussing out

# 648
за проектите на дъщеря ми правя лист с редове и картинки на компютър, текстът тя го пише  Peace

леле, тази 15та задача Crazy без никаква бройка на внуците  Crazy аз дори засега не знам как да я реша  Mr. Green

# 649
  • Варна
Привет и от мен Simple Smile
Иланг-иланг, много хубави танцьори си ни показала! Браво на децата и за танца и за благотворителната акция! bouquet
Луси, проектът ви е страхотен! Моята щерка толкова красиво не може да пише, камо ли да седне да измисля текстове, въпреки че обожава животинките и с интерес чете за тях.
И ние бяхме на ВМС. Този път (като никога) стоя почти до края. Резултатите при нас ще са чак по Гергьовден, но като й показах задачите, май не й харесаха много-много отговорите Joy Но си премълча, каза само, че нищо не помни Wink Сега се е амбицирала да помага по математика на приятелката си от класа, че тя имала много 4-ки и никак не обичала предмета. Реши да й подари химикалката, която им дадоха на ВМС, с някаква мъдра мисъл за математиката беше гравирана (не запомних точно Embarassed). После рови поне час из интернет да търси забавни задачки, които да решават двете, за да й покаже, че е интересно. Да видим този й "проект" до къде ще го докара Laughing

арино, бележиш внуците с Х: Х.7 + 2 = Х.8 - 2. Като намериш внуците, намираш и яйцата. Щерката, разбира се, каза, че е налучквала внуците със заместване... Ама дали е посочила верния отговор, малко се съмнявам Wink

# 650
за текста да допоясня: четем го заедно от уикипедия (напоследък тя сама на компютъра вкъщи, преди носех листове принтирани) и тя подбира изречения и абзаци и пише Peace

# 651
за проектите на дъщеря ми правя лист с редове и картинки на компютър, текстът тя го пише  Peace

леле, тази 15та задача Crazy без никаква бройка на внуците  Crazy аз дори засега не знам как да я реша  Mr. Green

Цитат
15. Баба решила да даде на внуците си яйца за Великден. Установила, че ако им даде по 7 ще ѝ
останат 2 яйца, ако им даде по 8 не ѝ стигат две яйца. Колко яйца е имала бабата?
А) 26
Б) 32
В) 38
Г) друг отговор

7.Х+2 = 8.Х-2

Simple Smile и ще се види колко са внуците, яйцата и т.н. и т.д.

тази май е решил, но е пропуснал да прочете до край условието на някои от другите Simple Smile
много яйца е имало Crazy

# 652
  • София
Не мога да видя споделените линкове в офиса, а в къщи забравям да влизам в интернет или пък да погледна назад.
На великденското милинкия отказа да ходи, тия дни ще му дам задачките да си размърда мозъчето.
От утре ще идва до обед с мен на работа, че няма кой да го води на училище и така, сутрин домашни, книжки и задачки, но с мен в офиса.
Гледах му написаното за лазарките. Много е писал, явно доста са обсъждали в училище. За Великден, понеже беше за домашно, всичко се свеждаше до яйца и козОнаци.  Grinning
Има някаква промоция в Хеликон при покупка на книги на Фют. Дават някакви печати и се печели някаква игра. Случайно попаднахме на нея в петък, купихме някакви лабиринти, то дори не е за четене.

# 653
Скрит текст:
Не мога да видя споделените линкове в офиса, а в къщи забравям да влизам в интернет или пък да погледна назад.
На великденското милинкия отказа да ходи, тия дни ще му дам задачките да си размърда мозъчето.
От утре ще идва до обед с мен на работа, че няма кой да го води на училище и така, сутрин домашни, книжки и задачки, но с мен в офиса.
Гледах му написаното за лазарките. Много е писал, явно доста са обсъждали в училище. За Великден, понеже беше за домашно, всичко се свеждаше до яйца и козОнаци.  Grinning
Има някаква промоция в Хеликон при покупка на книги на Фют. Дават някакви печати и се печели някаква игра. Случайно попаднахме на нея в петък,
купихме някакви лабиринти, то дори не е за четене.

ако е това, на нашия му хареса  Peace серия са и някои са за по-големи деца  Peace

Скрит текст:

# 654
  • София

Онези ги прочете. Наистина са хубави.
Избра си тези:
https://www.fiut.bg/katalog/ocvetjavane-stikeri-igri/labirinti-g … vobl-skanici.html
https://www.fiut.bg/katalog/ocvetjavane-stikeri-igri/logicheski- … vobl-skanici.html

В петък ходим по сергиите на Славейков или някоя от книжарниците наоколо на лов за съкровища. Laughing

# 655
в книжарница с него не смея да вляза. също като в Джъмбо е.
като се замисля и в магазин за семена и растения  Crazy даже знам на кого прилича  Blush

винаги всичко ни трябва и то веднага

# 656
Момичета, гледам че обсъждате една задачка-закачка, от моите любими (които и аз не знам как да реша в общия случай), дали се учат задачи с неизвестни в училище newsm78 Защото моите деца наистина НИКОГА не биха могли сами да се сетят как да намерят верния отговор #Crazy

# 657
учат, но могат да пишат Х, А или каквото си изберат. в най-честия случай са с очертано празно квадратче  Peace

Тук има едно помагало за 2 клас, на втората снимана страница има такава задача  Peace

https://www.book.store.bg/p12350/uchebno-pomagalo-po-matematika- … na-dimitrova.html

Последна редакция: пн, 25 апр 2016, 14:36 от st. Dobri

# 658
Моите явно спят, а не учат, нямат ни най-малка идея как се решават подобни задачи. Даже им е трудно да ме разберат като им дам решението Crazy

# 659
  • Варна
Признавам, че не знам как е според учебния материал. Но Марти решава "с Х" още от началото на първи клас, вероятно заради школата, на която ходи. Но съм сигурна, че и преди това разбираше какво е значението на неизвестното, просто не бяха слагали точно Х. В ПГ решаваха задачки с кутийки и цветенца на мястото на Х, после някак плавно премина на Х и затова не ми е правило впечатление. Но, както казах, това че може да "смята с Х" съвсем не й беше достатъчно, а конкретно за тази задача каза, че е пробвала с различни числа за броя на внуците, като единствено е съобразила, че са между 6 и 9.

Общи условия

Активация на акаунт