ВТОРИ клас - 6 тема

• 61 811
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Иска ми се да й купя някакъв подарък, който хем да е интересен, хем да е свързан с България. Обаче друго освен книжка с приказки не ми хрумва.    
Можеш да вземеш диск с песнички. Доколкото разбрах от концерта на Бон-Бон, направили са някакъв сборен диск. (например). Тъкмо като си тръгва лесно ще го пъхне в багажа.

Освен това не знам дали сте видели новата книга за Васил Левски - "Разкажи ми за Левски". Хубаво са разказани историите - като приказка, а не като в учебник. Двуезична е и според мен е чудесен подарък за българчета в чужбина или такива от смесени бракове.
http://www.bulgarianhistory.org/product/razkazhi-mi-za-levski/
(на последната снимка в посочения линк може да се види как изглежда една страничка от книгата).
Ето и тук: http://www.rodnoto.bg/2016/04/blog-post_19.html
Успяхме да я намерим в книжарница "Гринуич".

Има и карти за игра с изгледи от България. Във всички случаи гледай да е нещо дребно, за да може да си го вземе на тръгване.

# 676
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в Букварино има карти за игра и интересна изнформация.
Скрит текст:

може да се комбинира с картата  Peace

Скрит текст:

# 677
Ronique аз бих подарила хубава книжка от сорта "Най-красивите места в България", достъпно за възрастта и, с много снимки.
За ВАРНА: Видях , че МГ са изкарали резултатите на по-големите деца от ВМС, а Славейков? На сайта им няма инфо. Моля, ако някъде излезе, пратете ми линк!
А времето не искам да го коментирам ....Миналият понеделник бях на плаж, дори почернях, а днес с  яке с качулка. А прогнозата за дъждовен Великден ми скапа плановете.

# 678
  • Варна
За ВАРНА: Видях , че МГ са изкарали резултатите на по-големите деца от ВМС, а Славейков? На сайта им няма инфо. Моля, ако някъде излезе, пратете ми линк!
На сайта им пише, че ще публикуват резултати на 5 май...

# 679
  • Пловдив
Ангел, както очаквах не се е справил добре на ВМС - 25 точки. Може би това ни е последното състезание по мат за тази година. Този път и той го осъзна и някак взе да се комплексира от батко му, който е на първо място (от двама явили се в Пловдив). Но за Ангел първо място значи награда, грамота, медал. И не иска да поздрави брат му, защото можело да му се смее за неговия резултат.  Confused
Ще го оставя сега без коментар, защото е на Боровец, но като се прибере трябват май доста сериозни разговори.

На Боровец имало сняг. Добре, че го пратих със зимното яке.

# 680
Благодаря светли! Както винаги са много по-бавни от другите училища.

# 681
При нас още няма резултати, но видях черновата на моята и се е изложила.
Все повтарях да пише на чернова, защото вкъщи прави глупави грешки на ум или когато драска сбито на листа със задачите. Сега взела, че писала от първа до 12-13 задача на черновата.  Щях да се гръмна просто. Отгоре написала Чернова за Великденско мат.съст. На следващата страница-Продължение.
Сътветно времето за последните задачи не е стигнало и са се решавали през пръсти. При преписването на задачите с обиколка преписала вместо 71см-81см. Такива грешки по състезания не беше правила досега.
Сега ще трябва да ревизирам обясненията за черновата  ooooh! Joy

Пропуснах да кажа браво за благоттворителните инициативи.

За проектите аз помагам само частично. Моята прави за Иван Вазов сега. Сама търси инфо и снимки в нета. Само й показах как се работи с програмата. После с моя помощ малко опростихме изреченията, че беше преписвала на някои места дословно. Едвам я убедих да махне поне 1-2 снимки от презентацията. Беше сложила поне 5-6 на Вазов  Crazy Не е хич перфектен, но по-важно е да се научат да синтезират инфото.

# 682
  • Варна
Иланг-иланг, много ми стана тъжно за малкото ти момченце Sad На всеки се случва да има кофти ден - какво като резултатът не е особено добър?! Неговата сила може да е другаде, може да се е разсеял... Няма как човек във всичко да е най! А това, че батко му е добър в математиката едва ли е плод само на гени Wink - трябва си и много труд. Малчо труди ли се като батко си? На моята госпой'ца й повтарям, че трудът бие таланта, когато талатът мързелува, но май и тя чак сега ще осъзнае какво й говоря. Confused Има си потенциал детето, но го мързиииии.
Скрит текст:
На ВМС ходиха с две приятелки от балета (те са в първи клас). Вечерта коментирахме с едната майка, че очакват 59 т (при тях са 100 макс.) и видях как мойта се начумери. Каза: "Аз ще имам по-малко". После цяла вечер беше кисела. Поговорихме си само двете. Призна, че е мислела, че е по-добра от приятелката си поне в математиката, а сега... "Сега стана ясно, че и с това не се справям... Всички са по-добри от мене, аз съм най-смотаната във всичко!" Хем ми идеше да й кажа, че като не решава задачи, резутатът не може да е добър, хем ми стана толкова болно Cry Искам да има самочувствие детето, да се радва на успехите си срещу задачите, а не да завижда на другите за техните успехи... Не знам какво да говоря вече... В този момент ми дойде наум за класацията на Академия 21 век. Показах й на кое място е там и че в нейното училище няма друго момиче, което да е по-напред от нея. Сякаш се поуспокои, че не е най-"смотаната", ама да видим докога...

# 683
  • Sofia
Аз си мисля дали следващата седмица да не си направим ваканция - между Великден и Гергьовден.  Thinking
Нали ги оставиха без великденска ваканция децата...

# 684
  • Пловдив
Аз отдавна си знам, че ще стане така. Никога не съм го сравнявала с брат му, много съм се пазела. Имаме си приятелче от 3 клас, което използвам за пример и за стимул. Той обаче сам започва да се сравнява и състезава с батко си. Като големият донесе вкъщи някакви награди- слушалки, мишка за компютър, разни дребни неща - явно дълбоко се набиват в съзнанието на малкото.

А той ми е с някаква форма на дислексия (показвала съм и как пише). Не е ясно какво чете и какво разбира. Все още не може да чете гладко, срича си. Ясно е, че при него нещата стават по-трудно, трябва доста работа. Ама и мързелът е голям.

Аз съм спокойна, тези резултати за него не са слаби. Но не мога да му обясня приемливо.

# 685
Моите и двамата са такива непукисти, че по никакъв начин не мога да ги стимулирам да са първи. Всички медали вкъщи са на топка в едно чекмедже и никой не ги поглежда.

# 686
  • Пловдив
Ние си имаме папки за грамотите и на единия и на другия.
Малкият е натрупал солидно количество медали, но те са от спортните танци. Там в "изгряващите звезди" ги раздават на килограм.  Simple Smile
Моите и двамата са такива непукисти, че по никакъв начин не мога да ги стимулирам да са първи. Всички медали вкъщи са на топка в едно чекмедже и никой не ги поглежда.
И големият ми е такъв. Нито се напъва, нито е особено мотивиран да се бори за първенство. Винаги съм му се дразнела, защото аз съм ужасен максималист.
Малкият е максималист, но пък няма възможностите на брат си. Имаме една грамота на стената "Най-добър син" за големия, която дразни Ангел от известно време и ме натиска да я махна или да направя и на него. Тя не е за училищни успехи, а за синовни заслуги.  Simple Smile И съм казала на малкото, че и той ще има като си я заслужи. Явно реши, че няма да се напъва да слуша и сега е по лесно да мрънка -да махна тази на брат му.  hahaha

# 687
  • София
Морена, ако знаеш дали няма да имат някакви тестове, няма какво толкова да го мислиш.
На моя много му се ходи на училище. Няма нито едно отстъствие тази година и това е повод за голяма гордост. За мен е радост, разбира се, че е бил здрав.

Днес беше изключително кротък на работа. Бързичко си направи домашните и после си чете, игра, решава лабиринти, хапна и го заведох.

# 688
Имаме една грамота на стената "Най-добър син" за големия, която дразни Ангел от известно време и ме натиска да я махна или да направя и на него.

Махни я.  Peace

# 689
мен изобщо не ми трябва ваканция нова, и без това е толкова разпокъсан този 2ри срок Peace

и според мен я махни или сложи втора или една обща: най-добрите синове

Общи условия

Активация на акаунт