Сексуално удоволствие - 8 годишно момче

• 13 011
  • 25
  •   1
Отговори
Не знам нито как да озаглавя темата, нито какво точно да попипам. 
От известно време синът ми си бърка в дупето. След разговори, някои спокойни, а други доста по-бурни от моя страна, той призна, че това му доставя удоволствие.
Мен това много ме притеснява, не го намирам за нормално без да мога да обясня реално защо. Помолих го да спре спокойно, разговаряхме дълго, после забраних, карах се, дори го ударих...Не се гордея, но това което прави ме кара да се чувствам зле, всичко в мен крещи, че това не е нормално.
Имам нужда от мнения, мисля и за консултация с психолог /за мен, за да знам какво и дали да правя нещо/

# 1
Как точно си бърка в дупенцето? Имам чувството, че по "по грешка" някак си е станал първият път и е видял, че му харесва и затова сега се е превълнало в "навик". Моят син пък от бебе мастурбира и дори по едно време се качваше върху леглото си и притискаше пишлето си към дървото, което след ден-два започваше да боли, а той издаваше едни звуци на задоволство ... Всички го чувахме! Говорих с баща му и той от своя страна говори с него и сега е по-дискретен! Децата може и да не знаят какво е секс, но разбират много добре какво им харесва и какво не. Около ануса има много нерви, които при стимулиране водят до удоволствие, и навярно някои деца се концентрират върху предните органи, други- върху ... задните. Дъщерята на една приятелка пък си бъркаше във влагалището и то на публично място. Разбирам, че ви разтройва, но ако детето си слага пръстчето, а не опасни предмети, не мисля че има кой-знае каква опасност. По-скоро ние като зрели хора и знаещи го виждаме като нещо срамно и нещо, което не очакваме децата на толкова крехка възраст да изпитват и практикуват. Владейте се и не реагирайте толкова остро, а по-скоро с разбиране и поне го обучете какво мобже и какво не за негово здраве. Моят намаля значително задоволяването както ръчно, така и върху дървената част върху леглото.... сега от време на време го практикува, но по-безболезен  и безвреден за пенисът му начин! Ако толкова ви притеснява- посетете детски психолог, но и вие самата ще трябва да говорите с него/нея! Успех  Peace

# 2
Благодаря за отговора Мушморанка.
Да, с пръстче го прави. Аз също мисля, че случайно е разбрал, че му доставя удоволствие.
Много дълго време говорих спокойно, разговаряхме, обяснявала съм за възбудата, говорили сме за секса. Какво ме притеснява...не мога да обясня. Подготвена бях за мастурбирането, но не и за това.
Знам, че предстои, или може би е навлязъл в периода на сексуално самоопознаване, но не очаквах това. Притеснява ме и да не попречи по някакъв начин на сексуалното му съзряване, ако мога така да се изразя. Ако дълго време това е единственото, което му носи такова удоволствие. Не знам, чувстваме се много объркана. Не знам към кого да се обърна - дали психолог или сексолог. Консултацията определено ще е за мен.

# 3
Удряне, крясъци, наказване и забрани не са уместни в случая. Само насаждаш вина у детето. Няма да спре, просто ще се крие по-добре.
Много деца мастурбират под някаква форма, дори 2-3 годишни. Да, доставя удоволствие. Не, те не влагат сексуалния елемент, който влагаме ние.
Мастурбацията при децата е проблем когато зачести, превърне се в навик, в начин за справяне с проблем или когато по този начин запълва някакви липси.
Кое те притеснява повече - че си доставя удоволстие или че го прави точно по този начин?

# 4

Кое те притеснява повече - че си доставя удоволстие или че го прави точно по този начин?

Че го прави точно по този начин. Вече казах - всичко в мен крещи, че това по този начен не е нормално. Искам да разбера в мен ли е проблема, в моите възприятия за нормално или не

Мастурбацията при децата е проблем когато зачести, превърне се в навик, в начин за справяне с проблем или когато по този начин запълва някакви липси.

Но, и това. Че може би изтървам нещо, пропускам сигнал.

# 5
Аз си мисля, че те притеснява, факта, че дупенцето е центъра на внимание и ние зрелите го звързваме с хомосексуалността! И сяматам, че точно това те притеснява - дали не е хомосексуален! Може би и пред самата себе си не го признаваш, незнам, но това ми е впечатлението! Само искам да ти кажа, че има и хетеросексуални мъже, който искат преди и по време на еякулация да бъдат задоволени ректално! Ако се притесняваш, че в домът ти расте гей, не мисля че има защо да се притесняваш! Хомосексуалността съществува в природата, не е заразна,нито те пъди от Рая или незнам си къде другаде... освен ако родителите и обществото не са досататъчно узрели и не го приемат като нещо лошо! Просто говори спокойно с детето, признай му, че си сгрешила спрямо държанието си и че самата ти не знаеш как трябва да реагираш, накарай го да се отпусне, така, че да може да поговори открито с теб, а да не вижда някой от когото трябва да се крие, защото ако е хомосексуално детето - връзката ви ще е много трудна! Все пак то е твоето дете. Дали му харесва пръстчето в дупето или ръчичката около пениса... пак си е онова малко човече, което си родила, което те обича и ти го обичаш! Не се гневи, това само ще усложни нещата! Открий се и ти пред него и дано успеете да намерите общ език!  Peace

# 6

Че го прави точно по този начин. Вече казах - всичко в мен крещи, че това по този начен не е нормално. Искам да разбера в мен ли е проблема, в моите възприятия за нормално или не

Но, и това. Че може би изтървам нещо, пропускам сигнал.
Кога стига границата на зачестяването  newsm78 Смятам, че ако на детето му е скучно по-често ще мастурбира, от колкото ако се занимава с нещо! И това че го рпави в дупето- нали ти обясних че няма нищо лошо, защото ануса е много по-богат на нервни окончания от колкото влагалището и вагината или пък пениса!  Wink

# 7
Мушморанка, мислила съм и по този въпрос, при това много. Не ме тревожи, че може да е хомосексуалист. Притеснява ме, че е на 8.
Може би, сериозно трябва да помисля върху факта, че момченцето ми пораства. Може пък това да ми е проблемът и просто да се крия зад мисълта, че ако бях разбрала, че вече мастурбира това нямаше да ме притесни. Аз обичам да съм подготвена, от дълго време уж се подготвям за този момент, а той ме изненада. Явно това ме изкара от равновесие. Сега ме е срам. 
За това и имах нужда да поговоря с някой, за това и мисля за психолог.
Знам, че избухването ми е голяма грешка, огромна, и съжалявам най-много за това.
Вече поговорих с него, обясних, че това че изпитва удоволствие не е нищо лошо.
Благодаря ви за отговорите. Отдавна трябваше да пусна тази тема, щях да спестя и на детето и на себе си доста неща.

# 8
  • София

Изобщо не възнамерявам да се правя, че мога да тълкувам психологията зад действията - общо взето, мислех, че аналният период в [нормалното] развитие е някъде о/о 1-2 годинки, но не съм нито психолог, нито сексолог. Доста си мисля, че ако е хомосексуален крясъците няма да помогнат, обаче. И... да, струва ми се, че на 8 би следвало да го интересуват други ерогенни зони - но това със сигурност няма да стане в резултат на крясъци.

НО. Това, в което съм абсолютно сигурна, е, че подобни действия са крайно нехигиенични. Бих ти препоръчала сериозно да поговориш с него и да му обясниш, че това може да се случва само и единствено в банята - от една страна за усамотение, но, което е по-важно, за измиване на ръцете непосредствено след задоволяването.

[/colo

Последна редакция: ср, 02 мар 2016, 15:07 от bubanka

# 9
Когато малки деца маструбират,това е знак,че имат някаква липса,някоя потребност,която не е задоволена.
И не говоря за просто любопитство към тялото,а когато стане системно и прекалено често.
Детски психолог определено ще ти помогне да разбереш къде е проблема.
А междувременно се опитай да не се фиксираш върху това. Гледай да е ангажиран и да си отвлича вниманието с други неща.

# 10
Когато малки деца маструбират,това е знак,че имат някаква липса,някоя потребност,която не е задоволена.
И не говоря за просто любопитство към тялото,а когато стане системно и прекалено често.
Joy Да.... за големи липси говорим особено когато от бебешка възраст разберат къде им е пениса и започват да се играят с него... тогава каква им е липсата  newsm78 Биберона? Или навярно плюшената играчка в пералнята! Хайде стига глупости! По тази логика всички деца са родени с липси,... след малко ще се каже, че и се полудява от мастурбиране  ooooh!

# 11
Не, ослепява се и ти растат косми между пръстите  Laughing Laughing

Това в кръга на шегата, разбира се.
Не знам какво значи системно и прекалено често. Той не го прави всеки ден, или докато чака да стане вечерята, защото няма какво друго да прави, че да се опитам да му отвличам вниманието. Не го прави и когато и където му падне, че да го приема като защитна реакция или опит за изключване от останалия свят.
Вече търся детски психолог във Варна, дано ми разясни нещата и да ми даде насоки.

# 12
Както казах, едно е естественото детско любопитство към тялото, а съвсем друго е редовното маструбиране.
Който иска да вярва и да обърне внимание на детето си, който иска да се смее. Аз лично съм разговаряла със специалисти точно по този въпрос, защото съм работила с такива деца. И да,имали са емоционални липси и съм разбирала какви са те. 

# 13
valian1, не го приемай като заяждане, но какви са емоционалните липси на едно пеленаче, което все още не е проходило и се трие върху плюшени играчки и членът му е в изправено състояние?

# 14
При какви ситуации майката  е констатирала "проблема"?
Може ли да ги опише.
Извинявам се за неделикатния въпрос - има ли баща в семейството?

Общи условия

Активация на акаунт