Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е темата на форума?
Какви са основните теми, които се обсъждат във форума?
Какви са препоръките за изследвания по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е темата на форума?
-
Какви са основните теми, които се обсъждат във форума?
Основните теми, обсъждани във форума, включват споделяне на лични преживявания по време на бременност, медицински изследвания като биохимичен скрининг и фетален морфологичен скрининг, симптоми на бременност, избор на бебешки продукти, въпроси относно здравето на бебето и майката и обмяна на съвети и препоръки.
-
Какви са препоръките за изследвания по време на бременност?
-
Какви са препоръките за избора на бебешки продукти?
-
Какви съвети и преживявания споделиха участниците?
Моят съвет, момичета - купете си предварително силиконови зърна (по възможност с форма на зърно), и при нужда ги използвайте. Синът ми беше много привързано бебе и имаше голяма нужда от близостта, която се получава от кърменето. А и честото слагане на бебето на гърда стимулира производството на мляко
Отделно, в последствие, синчето разви много тежка хранителна алергия към почти всичко и слава богу, че можех да го кърмя, това ни спести много грижи. В родилното в Германия (там го раждах) първата нощ все още нямах достатъчно кърма и дребното взе да се дере от глад. Той реве и аз рева от безсилие. Тогава една великолепна сестра, виждайки отчаянието ми и желанието ми за кърмене, направи следното нещо, което спаси положението, без да привиква бебчо към шишето (защото му е по-лесно да дърпа от там). Направи малко формула, сложи я в една спринцовка, а на върха на спринцовката - тъничко маркуче от система. След което ме накара да му подам пръста си, а под него маркучето като с друхата ръка натисках по-малко от спринцовката. Така бебето имаше усещането, че смуче от гърда, а не от бутилка. И до ден днешен си спомням колко бях и все още съм благодарна на тази жена, която действително спаси положението за целия първи ден, докато ми кърмата ми тръгна обилно.
Това е съвет, която, надявам се, може да послужи на всяка една мама
. Утре ще питам доктора дали там се намира бебето или всичко е мое въобръжение.
. Вярвайте ми, 4 месеца след като спрях да кърмя, още можех да си изцедя по някоя капчица от гърдите