"Очакваме ритниче вече от септемврийското човече" - ТЕМА 4

• 47 448
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз съм на същото мнение без да съм кърмила, нито пък съм чела как става, но го приемам като нещо напълно естествено, чак се очудих на въпроса дали мислим да кърмим. Не си представям да мога да кърмя и да не го правя, по мое желание  newsm78

# 106
Добро утро и честит празник на всички! Бъдете обичани, обичащи, здрави и щастливи!  Hug

И аз кърмих около 15 месеца, 14,5 ако трябва да сме точни. За мен също кърменето е основно въпрос на желание. Около мен нямам други познати и приятели, които са кърмили повече от месец-два. Сред познатите ми няма жена с основателна причина да не кърми, но всички си имат своя такава. Всеки има право на избор, не само по отношение на храненета, а за всичко около собственото си дете, никога не съм си позволявала да упрекна никого. Това, което стимулира отделянето на кърма е самото кърмене, понякога е трудоемко и се прекарва цял ден в кърмене.
Мисля, че ако жената няма вътрешната нагласа и потребност да кърми, ако и е неприятно, то няма смисъл да го прави. За мен беше близост с бебето, която не може да се постигне по друг начин, убедена бях, че то получава най-доброто, което мога да му дам и това не може да се замени с нещо изкуствено създадено. Има и жени, които наистина не успяват да кърмят въпреки желанието си, но реално те са много малко.

Има ли някой с висок хемоглобин? Моя е 150! Всичко друго ми е наред...

Успешен и усмихнат ден на всички  bouquet

# 107
Честит празник момичета, мамчета, бъдещи и настоящи! Бъдете много обичани и съвсем скоро всички да гушкаме най-хубавите подаръчета!

Кажете ми моля ви как се справяте с главоболието, предполагам е от настинката, но вече втори ден не ми минава. Не съм пила нищо, мачкам си главата постаянно....Дали ще мине от парацетамол? Толкова ме боли, че ми се повдига от болка....

# 108
По въпроса за кърменето - аз кърмих 1.8 година. И също съм на мнение, че рядко има медицинска причина една жена да няма кърма. Първият месец ми беше изключително трудно и болезнено, но слава богу, че някой е измислил силиконовите зърна за кърмене - те категорично ме спасиха след като получих рани в началото и ревях от болка при кърмене Crazy  Моят съвет, момичета - купете си предварително силиконови зърна (по възможност с форма на зърно), и при нужда ги използвайте. Синът ми беше много привързано бебе и имаше голяма нужда от близостта, която се получава от кърменето.  А и честото слагане на бебето на гърда стимулира производството на мляко  Peace  Отделно, в последствие, синчето разви много тежка хранителна алергия към почти всичко и слава богу, че можех да го кърмя, това ни спести много грижи. В родилното в Германия (там го раждах) първата нощ все още нямах достатъчно кърма  и дребното взе да се дере от глад. Той реве и аз рева от безсилие. Тогава една великолепна сестра, виждайки отчаянието ми и желанието ми за кърмене, направи следното нещо, което спаси положението, без да привиква бебчо към шишето (защото му е по-лесно да дърпа от там). Направи малко формула, сложи я в една спринцовка, а на върха на спринцовката - тъничко маркуче от система. След което ме накара да му подам пръста си, а под него маркучето като с друхата ръка натисках по-малко от спринцовката. Така бебето имаше усещането, че смуче от гърда, а не от бутилка. И до ден днешен си спомням колко бях и все още съм благодарна на тази жена, която действително спаси положението за целия първи ден, докато ми кърмата ми тръгна обилно.  Heart Eyes  Това е съвет, която, надявам се, може да послужи на всяка една мама  Hug

# 109
  • София
Честит празник момичета, мамчета, бъдещи и настоящи! Бъдете много обичани и съвсем скоро всички да гушкаме най-хубавите подаръчета!

Кажете ми моля ви как се справяте с главоболието, предполагам е от настинката, но вече втори ден не ми минава. Не съм пила нищо, мачкам си главата постаянно....Дали ще мине от парацетамол? Толкова ме боли, че ми се повдига от болка....
Първо честит празник и от мен на всички. Бъдете здрави, красиви и много обичани!
 Аз имам същия проблем с главоболието от време на време, но единия път беше много жестоко главоболие. Тогава моята акушерка ми каза, че мога да взема еднократно аулин (при мен не мина от парацетамол).

# 110
djin4e два от почивните дни и аз бях със страшно главоболие. Много рядко ме боли глава, но сега беше жестоко, особено първата нощ почти не спах. Пих чак на втория ден един Тайлол хот, но мисля, че парацетамол ще помогне повече, пък и май е по-безвреден.

# 111
Честит празник момичета! Желая ви да сте здрави, обичани и щастливи!  bouquet
djin4e, аз имах един ден с адско главоболие. Пих един Парацетамол и ми мина, пробвай и ти надявам се да свърши работа.
По въпроса с кърменето, имам голямо желание този път да успея. Предния път бях с много надути гърди /бяха станали огромни, колкото главата на детето/, въпреки всичко пробвах какво ли не, но просто не се получи. Имам много познати, които успешно кърмиха голям период от време, каквото ми казаха изпробвах, но нищо не помогна в моята ситуация.
ogas, по въпроса със сънищата, аз сънувам рядко по принцип, но от една седмица на сам някакви кошмари мъчат и мен. Имам чувство на моменти, че рева на сън. За щастие тази вечер спах спокойно. Надявам се да е било нещо моментно.

# 112
Аз съм на същото мнение без да съм кърмила, нито пък съм чела как става, но го приемам като нещо напълно естествено, чак се очудих на въпроса дали мислим да кърмим. Не си представям да мога да кърмя и да не го правя, по мое желание  newsm78

Много жени не искат и да чуват за кърмене

# 113
Здравейте и Честит празник мами, мен също често ме мъчи главоболие, установих че е от липса на захар,с нещо сладичко или шоколад веднага се оправят нещата

# 114
Здравейте и Честит празник мами, мен също често ме мъчи главоболие, установих че е от липса на захар,с нещо сладичко или шоколад веднага се оправят нещата
Благодаря на всички за идеите, ще опитам първо обаче със сладкото, не се сетих за това, аз почти съм го изключила от менюто си, за разлика от преди, когато не можех да живея без него, та може сега наистина да ми липсва. Днес си мерих кръвното, също, да видя да не е високо и да е от това главобола-беше супер странно 130/65 #Crazy

# 115
Честит празник 💐!
Моята майка е кърмила сестра ми 3 седмици,а мене само 10 дена тъй като е нямала кърма.Е сега си патя с алергии..
Сестра ми вече кърми 7 месеца и продължава,дано аз да нямам проблем с кърмата,защотот съм сигурна,че е много важна и няма нещо което да може да я замени успешно.
Аз още нямам никакъв апетит,даже се чудя дали бебето е добре(в четвъртък бях на преглед и беше добре)Сега този четвъртък съм на ФМ и нямам търпение.Вие имате ли апетит❓Мене още от врме на време ми се гади,но не е построянно както беше,но бих могла да изкарам цял ден на една малка филия и един фреш без да изпитвам глад.
За кошмарите-сънувам и аз даже се будя с ускорен пулс,защото са много реални.

# 116
Честит празник 💐!
Моята майка е кърмила сестра ми 3 седмици,а мене само 10 дена тъй като е нямала кърма.Е сега си патя с алергии..
Сестра ми вече кърми 7 месеца и продължава,дано аз да нямам проблем с кърмата,защотот съм сигурна,че е много важна и няма нещо което да може да я замени успешно.
Аз още нямам никакъв апетит,даже се чудя дали бебето е добре(в четвъртък бях на преглед и беше добре)Сега този четвъртък съм на ФМ и нямам търпение.Вие имате ли апетит❓Мене още от врме на време ми се гади,но не е построянно както беше,но бих могла да изкарам цял ден на една малка филия и един фреш без да изпитвам глад.
За кошмарите-сънувам и аз даже се будя с ускорен пулс,защото са много реални.
Целият ти пост от момента с апетита до кошмарите все едно съм го писала аз. Направо е ужасно,постоянно сънувам някакви ужасии и като се събудя се чувствам все едно е било истина и продължава. А за храната има дни,в които мога да глътна слон има дни дето не ям изобщо.

# 117
  • Морска приказка
Здравейте и  Честит празник момичета. Тези дни и аз бях с ужасно главоболие. Утре съм на преглед и дано всичко е наред с бебчо. От няколко дни съм почти сигурна, че усещам бебето, едно лекичко и много приятно пърхане в лявата част на корема ми Simple Smile. Утре ще питам доктора дали там се намира бебето или всичко е мое въобръжение.
По въпроса с кърменето. Аз кърмих 1.2 г, но се наложи да я отбия понеже ме оперираха и нямаше как. Ако кажа, че ми е било лесно ще излъжа. Първия месец  бях с толкова разранени зърна и такава болка, но въпреки това не се отказах. Силиконовите зърна не ми помогнаха, бебето просто не искаше да суче от тях. Има страхотни теми във форума и много добри съветници от Ла лече, които дават безценни съвети за кърменето. Който, може да отиде и на срещите, които организрат няма да сбърка. Благодарения на тях успях да се "преборя" и да кърмя успешно.
Нещо, което се сещам като факт, много от майките се заблуждават, че кърмата им спира понеже в един момент гърдите омекват и не са така твърди както в началото. Това се дължи на факта, че организма на майката се приучва на режима на бебето и вече не произвежда кърма в несвяст, а според потреблението  Grinning. Вярвайте ми, 4 месеца след като спрях да кърмя, още можех да си изцедя по някоя капчица от гърдите Simple Smile

# 118
Честит празник бъдещи и настоящи Мами. Пожелавам ви да бъдете винаги щастливи и обичани  bouquet bouquet bouquet
По отношение на яденето, аз имам адски апетит и доста си хапвам. Естествено, вече качих 3,5кг, обаче старите дрехи още ми стават. Само дънките ме стягат на корема и си ги разкопчавам. Когато ми се ходи до тоалетна или съм се нахранила, определено мноооого ми личи.
Аз също доста време съм кърмена и мисля, да кърмя и аз, колкото мога. Това за алергийте мисля, че е вярно.
Предишните седмици нямах, някакви оплаквания, но напоследък като влезна сутрин в колата и започва да ми се гади. За щастие, бързо ми минава.
Излезнаха ми кръвните изследвания - левкоцитите се завишаваше по време на бременността, нали?

# 119
Честит празник момичета Simple Smile
Относно кърменето ,Да ,смятам да кърмя .Синът си кърмих 3 месеца и кърмата ми намаля ,защото направих много грешки ,които няма да направя този път.Всяка жена има кърма и може да кърми ,просто ви трябва информация как да се справите с трудностите ако имате такива.Препоръчвам ви една група във фб:
https://www.facebook.com/groups/255749434593265/?fref=ts

Както и страницата на Ла лига лече ,там са консултанти по кърмене.

Кърмата хем е полезна за бебето,хем и по-евтино ще ви излезне ,че с тия адаптирани млека си не е работа Simple Smile,а и е по-лесно да се кърми Simple Smile.Отделно ако смятате ,че като не кърмите няма да си развалите бюста ,много се лъжете.Аз докато родя вече бях с 2 размера по-големи гърди,дали щях да кърмя или не ,все тая,те вече се бяха разтегнали ,след което се свиха и отпуснаха..... Simple Smile
Относно адаптираните млека,аз съм ползвала до 6м на Хумана ,много съм доволна,хубаво се разтваря ,никога не е имал запек синът ми.След 6 м смених млякото с НАН,защото хумана номер 2 не се разтваряше така добре .Също съм много доволно от НАН,не е предизвиквал запек у синът ми ,нито газове,а и е сравнително на добра цена Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт