Болничен по време на бременност – 6

• 143 130
  • 901
  •   1
Отговори
# 105
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте и от мен момичета! Аз искам да питам нормално ли е да има забавяне 1месец с болничен? Взела съм болничен от 07.04 до 01.05 /от 1-ви влизам 45дена/ но все още нямам нищо преведено?.. като взема болничния веднага го предоставям на работодателя. Опитвам се почти всеки ден да се свържа с НОИ Монтана но милите как така всеки  вторник правят ведомости а в четвъртък нещо не им е наред със системата и не мога да се свържа с никой за да ми даде информация Sad

Вземи си ПИК, както са ти отговорили - иска се само ЛК.
Болничният ти може още да не е подаден от работодателя.Болнични предадени през Април на работодател се подават до 10-ти Май.

# 106
Здравейте, болничният ми изтече на 03.05, но като проверя с ПИК в сайта на НОИ изобщо не ми излиза като подаден от работодателя. Звънях във фирмата, в която работя и казаха, че са подали болничния, въпросът ми е мога ли да се обад в НОИ да питам какво става, защото ми е забранено да тавам от леглото и ако да на кой телефон мога да получа адекватна информация. Благодаря предварително Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 10:06 от *Miele*

# 107
Здравейте, болничният ми изтече на 03.05, но като проверя с ПИК в сайта на НОИ изобщо не ми излиза като подаден от работодателя. Звънях във фирмата, в която работя и казаха, че са подали болничния, въпросът ми е мога ли да се обад в НОИ да питам какво става, защото ми е забранено да тавам от леглото и ако да на кой телефон мога да получа адекватна информация. Благодаря шредварително Simple Smile
Къде проверявате за представен болничен в НОИ? Тук ли -  http://appreports.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/  ?
Би трябвало да ви излезе. Дори да ви е изплатен вече.

# 108
Точно там да. Седят си само този, който ми е изплатен, 14дневния ( този е за 30дни ) и един от преди доста време. Този го няма, за това искам да се обадя да попитам какво е станало.

# 109
Телефон не мога да ви кажа, погледнете в сайта, но нямам идея кой ще ви свърши работа. Аз само на майла им съм писала и две-три дни, след като пратих писмо с конкретно запитване, получих точен и ясен отговор с дата на изплащане - noi@nssi.bg

# 110
Успях да се свържа с НОИ и след като говорих с шефа ми разбрах какво става. Болничният ми е подаден тези дни от фирмата, за това се получава забавянето, а и нали бяха празници. Ако до събота го няма отразен в систеата пак ще звънна да питам какво става.

# 111
Здравейте, момичета!
Бих искала да попитам доколко време се изплаща и изобщо какво се случва, когато има застъпване на два болнични. Единият е издаден от ЖК(ЛКК) и е от 17.03.2016 до 15.04.2016, но се наложи да влязя в болница и от ми лазаха, че в момента на влизане в болница, т.е.25.03.2016 се прекъсва предния болничен и започва този, който е издаден от болницата ( от 25.03.2016 до 7.05.2016).
В болнични съм от началото на годината и за месец януари и февруари вс. е изплатено, но за месец март и април все още нищо.
Да уточня, че нямам ПИК, защото за момента само лежа, а по телефона не можах да се свържа, дори им писах и писмо и пак нищо.

Благодаря предварително!

# 112
smile_86, аз също лежах в болница, но накрая само ме попитаха трябва ли ми болничен от тях, като им казах не всичко беше наред. Днес успях да се свържа по телефона, трябва доста търпение, бях на изчаване сигурно 10мин, че и отгоре. Можеш да опиташ пак Simple Smile

# 113
Успях да се свържа с НОИ и след като говорих с шефа ми разбрах какво става. Болничният ми е подаден тези дни от фирмата, за това се получава забавянето, а и нали бяха празници. Ако до събота го няма отразен в систеата пак ще звънна да питам какво става.
Как се свърза,че и аз имам същия проблем

# 114
Звъннах на този номер 0700 14 802 после натискаш 2 и след това 1. Един или два пъти ми каза, че не може да се свърже или нещо подобно, почаках минута две и пак звъннах и стана. След като натиснеш 1 и те препраща към сътрудниците трябва да почакаш, докато някой се освободи, аз чаках над 10минути. После се включи една много мила жена ( учудващо за мен ) и много бързо ме ориентира Simple Smile

# 115
Мерси.Моят болничен счетоводителката ми каза че го е подала в четвъртък (5.05.)А в НОИ го няма  отразен.

# 116
На мен ми казаха, че до 6 рабтни дни се отразявал в системата. Пълна глупост според мен, ама....

# 117
Благодаря, момичета! Така и не успях да се свържа с тях, но майка ми ходи и се разбрахме кога ще се изплати.
Лошото е, че твърдят, че са ми изплатили болничен за месец март, а то не е вярно.
Някой бил ли е в такава ситуация? Какво следва да направя?

# 118
Благодаря, момичета! Така и не успях да се свържа с тях, но майка ми ходи и се разбрахме кога ще се изплати.
Лошото е, че твърдят, че са ми изплатили болничен за месец март, а то не е вярно.
Някой бил ли е в такава ситуация? Какво следва да направя?

Вземете си ПИК код, за да видите какво са ви изплатили. При застъпване на болничните, ако са ви платили за м. Март по първият болничен, то по втория плащането ще започне от м. Април. Така че най-добре вижте какво са ви изплатили чрез справка в сайта на НОИ.

# 119
  • София !
На мен ми казаха, че до 6 рабтни дни се отразявал в системата. Пълна глупост според мен, ама....

И аз имах проблем с първия 30 дневен болничен. Когато се обадих в НОИ ми обясниха същото, до 6 работни дни ако няма промяна в системата да звънна пак. И точно след 6 дни се оправиха нещата и ми го изплатиха.
Иначе и аз имах доста мъки да се свържа с тях. Освен това телефона е импулсен и след това дъъълго чакане, сметката ми добре скочи  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт