Болничен по време на бременност – 6

• 143 294
  • 901
  •   1
Отговори
# 210
Не, мила, тези 14 дни не влизат! При нужда може да ползваш до 180 дни непрекъснати болнични (за една година). Лека бременност!

# 211
  • София
На мен аг-то ми каза, че влизат  newsm78. И да влизат, пак ще ти стигнат. Имаш 180 дни + 45 преди раждане.

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 14:44 от CruellaDeVil

# 212
Благодаря ви момичета! По мои сметки, ако влизат няма да ми стигнат 5-6 дни. Не е чак толкова много ☺. Още веднъж благодаря!

# 213
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте! Бременна съм в 14 г.с. Март месец бях 14 дни болничен, издаден от ЛЛ. В началото на май бях в болница и от там ми дадоха болничен за 30 дни. Тази седмица следящият ме АГ трябва да ми издаде нов болничен с ЛКК, и така до края. Въпросът ми е в тези 180 дни дали влизат и 14-то дни от март месец?  Защото , ако влизат май няма да ми стигнат до края и трябва да пускам не платена.
Малко объркано стана, но се надявам някой да успее да ме отговори.

Щом има прекъсване между болничните, то тези от март не влизат в 180-то дни.

# 214
Благодаря, pantera666  bouquet

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 15:19 от Kary85

# 215
Добър вечер! Имам следния въпрос излязох в болничен от 1май до 30 май.Извадих си пик код и при проверка на данни ми изписва, че няма данни за мен. Днес бях при счетоводителя каза ми че ми е предаден в нои. Като звъннах в нои ми казват, че няма подадена информация. Какво да правя? Възможно ли е да не е дошла информацията все още при тях?

# 216
Добър вечер! Имам следния въпрос излязох в болничен от 1май до 30 май.Извадих си пик код и при проверка на данни ми изписва, че няма данни за мен. Днес бях при счетоводителя каза ми че ми е предаден в нои. Като звъннах в нои ми казват, че няма подадена информация. Какво да правя? Възможно ли е да не е дошла информацията все още при тях?

Изчакайте поне до началото на другата седмица, тъй като срокът за представяне в НОИ е до 10 юни, а информацията в сайта понякога бавно се обновява. Вие къде точно проверявате в сайта - http://appreports.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/ , тук ли?

# 217
А, счетоводителят на коя дата каза, че е подаден?Ако е преди 2-3 дни може още да не излиза в системата.

# 218
А, счетоводителят на коя дата каза, че е подаден?Ако е преди 2-3 дни може още да не излиза в системата.
Вчера не я попитох но ходих да си оставям продължението на болничния дефакто за юни. И тя даже ми вика ти трябва да имаш преведени пари, но и обясних какво ми казват от НОИ и беше много учудена.

# 219
Вчера не я попитох но ходих да си оставям продължението на болничния дефакто за юни. И тя даже ми вика ти трябва да имаш преведени пари, но и обясних какво ми казват от НОИ и беше много учудена.

Ако го е подала до 10 май, наистина би трябвало да имате изплащане. Но щом не ви излиза в системата, значи го е подала в рамките на срока до 10 юни, а така подаден изплащане ще имате до 15 работни дни. Няма как по-рано.

# 220

Ако го е подала до 10 май, наистина би трябвало да имате изплащане. Но щом не ви излиза в системата, значи го е подала в рамките на срока до 10 юни, а така подаден изплащане ще имате до 15 работни дни. Няма как по-рано.
Разбра се какво е станало след като отидох да си дам продължението за юни ми е подала и двата болнични дефакто за май и юни.Подадени са на 08.06.16 Този месец да очаквам ли да ми изплатят болничния за май?Има ли вероятност да ми изплатят чак юли двата?

# 221

Разбра се какво е станало след като отидох да си дам продължението за юни ми е подала и двата болнични дефакто за май и юни.Подадени са на 08.06.16 Този месец да очаквам ли да ми изплатят болничния за май?Има ли вероятност да ми изплатят чак юли двата?

Броиш 15 работни дни от 08.06.16.Пада се точно края на месеца и би трябвало да имаш превод.Дните за юни може да ти ги платят в началото на юли.

# 222

Броиш 15 работни дни от 08.06.16.Пада се точно края на месеца и би трябвало да имаш превод.Дните за юни може да ти ги платят в началото на юли.
Благодаря ви за бързия отговор.Хубав ден от мен  bouquet

# 223
Момичета, моля ви и аз за помощ. Бях в болница и от там ми дадоха болничен за 34 дни, отделно имам преди това 4 дни през годината, дадени от личен лекар. За да сметна, дали ще ми стигнат болничните, трябва от тези 180 да извадя 38 и да прибавя 45, нали? Да допълня, че след тези 34 се върнах на работа.

# 224
Привет.
Три въпроса.

1. Ако болничен е постъпил в НОИ на, примерно, 2 юни - от 2ри ли броим 15 работни дни или от 10ти юни, до когато е срокът за предаване на всички болнични?

2. От 26 май съм в болничен. Първият за 14 дни ми го издаде АГ - от 26.05 до 8.06 и сега втори от ЛКК за 14 дни от 9.06 до 22.06. След 22.06 ще съм в 12 дни платен годишен отпуск и след това искам отново да взема болничен (30 дни) от ЛКК. Нали няма да е проблем? Че имам това прекъсване с отсука имам предвид?

3. Дата на постъпване на данните в ЕРБЛРО. Това ли е датата на постъпване на болничен в НОИ??? От нея ли насетне броим тия 15 дни?

Благодаря в аванс!

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 12:10 от Viliana Staneva

Общи условия

Активация на акаунт