Болничен по време на бременност – 6

• 143 256
  • 901
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Какво става в случай когато болничният ми е до 28.06 а аз родя на 21.06

Нищо.Какво да стане?
Дните,ще ти додадат с третия,последен болничен от педиатъра

# 196
Какво става в случай когато болничният ми е до 28.06 а аз родя на 21.06

Следващият ви болничен ще започне от 21.06 или от съответната дата на раждане. В случай че дните до 28.06 са ви вече изплатени от НОИ, то изплащането по следващият болничен ще започне от 29.06.

# 197
Мерси.това имах предвид ако вече са изплатени тези дни.

# 198
А тези 180 дена болничен, включително 45-те дена преди раждането ли са или отделно - 180 + 45 дена?

# 199
# 200
Благодаря. А реално след коя седмица те регистрират като бременна? И коя е най-ранната дата, от която той може да се ползва? Сестра ми сега е в 8ма седмица и ѝ е много зле, непрестанно гадене и повръщане, гинеколожката ѝ казала, че не може да ѝ даде болничен преди 12-та седмица.  Иначе 180 дена до датата на 45 дневният болничен са от 15.06. Наистина ли не може да се издаде болничен преди 12-та седмица или лекарката се прави на интересна? По нейните думи, най-рано след месец може да издаде някакъв болничен.

# 201
  • София
Издава го лкк. Аз съм 8-ма г.с. и от днес съм в болничен.

# 202
Издава го лкк. Аз съм 8-ма г.с. и от днес съм в болничен.

Значи проблема е в лекарката? А твоят болничен такъв ли ще бъде - до раждането или е само за 1-2 седмици?
А кога се носи документ за избор на лекар, който да проследи бремеността? Аз раждах последно преди 3 години, но вече не помня. Сестра ми е била до сега само веднъж и я вика втори път другата седмица.

# 203
  • София
Аз си намерих такава, която е и член на комисията. Миналата седмица й занесох направлението и днес ми пуснаха болничен, който ще се преиздава всеки месец, до 45 дни преди раждането. Има АГ-та, които не записват преди 12 г.с., но аз изручно попитах, преди да си запазя час.

# 204
"Болничните по време на бременността не се отразяват на обезщетението за бременност и раждане,ако 18 м преди болничния сте осигурени на една и съща сума."

Някой разбра ли какво е имал в предвид автора? И ако примерно последните 15-16 месеца съм била осигурявана на една сума, а преди това на по-ниска сума как това ще се отрази на обезщетението за бременност и раждане, ако се наложи да изляза в болничен? Благодаря!

# 205
  • Пловдив
И ако примерно последните 15-16 месеца съм била осигурявана на една сума, а преди това на по-ниска сума как това ще се отрази на обезщетението за бременност и раждане, ако се наложи да изляза в болничен?

Отрицателно

# 206
И ако примерно последните 15-16 месеца съм била осигурявана на една сума, а преди това на по-ниска сума как това ще се отрази на обезщетението за бременност и раждане, ако се наложи да изляза в болничен?

Отрицателно

Благодаря, но отрицателно за тия 45 дни преди термина или и за напред? От 15 месеца ме осигуряват на 520, преди това на 360..

# 207
  • Пловдив
Благодаря, но отрицателно за тия 45 дни преди термина или и за напред? От 15 месеца ме осигуряват на 520, преди това на 360..

Отрицателно за всички дни обезщетение за бременност и раждане от първия ден на 45 дневния нататък.Или това са 410 календарни дни
Разликата между 520 и 360 не е голяма и отрицателното влияние на ниските осигуровки няма да е голямо

# 208

Отрицателно за всички дни обезщетение за бременност и раждане от първия ден на 45 дневния нататък.Или това са 410 календарни дни
Разликата между 520 и 360 не е голяма и отрицателното влияние на ниските осигуровки няма да е голямо
Благодаря за бързия отговор!  Hug

# 209
Здравейте! Бременна съм в 14 г.с. Март месец бях 14 дни болничен, издаден от ЛЛ. В началото на май бях в болница и от там ми дадоха болничен за 30 дни. Тази седмица следящият ме АГ трябва да ми издаде нов болничен с ЛКК, и така до края. Въпросът ми е в тези 180 дни дали влизат и 14-то дни от март месец?  Защото , ако влизат май няма да ми стигнат до края и трябва да пускам не платена.
Малко объркано стана, но се надявам някой да успее да ме отговори.

Общи условия

Активация на акаунт