Болничен по време на бременност – 6

• 140 431
  • 890
  •   1
Отговори
# 840
Здравейте, бременна съм в 6г.с, но съм на настоящата ми работя от 6 месеца, с временен договор, скоро време трябва подпиша друг, работодателката ми не знае, че съм бременна, искам да попитам за мнение как да постъпя, дали да и кажа и да изкарам лятото, понеже обмислям след лятото да си взема тези 180дни болничен, или тя има право да ме освободи от работа. Извинявам се за въпроса и знам че 10000пъти е обсъждам но изобщо не знам как стоят нещата с болничния и майчинството.

# 841
Когато подпишете постоянен, тогава болничен.

# 842
  • Варна
Здравейте, бременна съм инвитро и съм в болничен от трансфера, т.е. от самото начало. Това влияе ли на сумата за  майчинството после? Влиза ли целия този период от 9 месеца в изчисляването или то е на база осигуряването докато съм работила?

# 843
Здравейте.
Ако започна нова работа и вече има настъпила  бременност (работодателя е запознат и няма против) мога ли веднага да изляза болничен? (5г трудов стаж назад + 6м бюро по труда преди бременността)

# 844
Здравейте. От 15.07 излязох болничен, като първият АГ-то ми издаде за 14 дни, а следващите ще са по 30 дни. Въпросът е, че когато трябва да се поднови на 29.07 АГ ще е отпуска. Как се процедира в такива случаи?

# 845
Здравейте. От 15.07 излязох болничен, като първият АГ-то ми издаде за 14 дни, а следващите ще са по 30 дни. Въпросът е, че когато трябва да се поднови на 29.07 АГ ще е отпуска. Как се процедира в такива случаи?

Можете да отидете при друг доктор е в комисия с направление за ЛЛК.

# 846
Моето АГ ли дава направлението? А може ли след като се върне моето АГ от отпуска да ми издаде със задна дата болничен?

# 847
Моето АГ ли дава направлението? А може ли след като се върне моето АГ от отпуска да ми издаде със задна дата болничен?

АГ ви издава направление можете да се посъветвате къде да отидете те се знаят кой са комисия за ЛКК. Задната дата мисля ,че не издават.

# 848
Благодаря Ви!

АГ ви издава направление можете да се посъветвате къде да отидете те се знаят кой са комисия за ЛКК. Задната дата мисля ,че не издават.

# 849
Здравейте, надявам се да намеря тук отговор на въпроса си. Благодаря предварително.
Март месец започнах работа, а април месец разбрах, че съм бременна и казах веднага на работодателя, за да съм коректна. Сега обаче ми се налага да изляза болничен до края на бременността. Въпросът ми е ако работодателят реши да ми прекрати договора ще мога ли да се запиша при някой познат фиктивно на работа и там да изляза също болничен и да си плащам само осигуровките?

# 850
Здравейте, ползвала съм неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст- 11 месеца. Сега за болничен как се смятат тези месеци като доходи - 0 лева ли или размер на 1 минимална работна заплата?

# 851
Здравейте,бременна съм в 8 г.с. и обмислям да изляза болничен понеже постоянно ми се гади и не се чувствам ок.
Не съм казала още на работодателя и не знам как да постъпя първо болничен и повреме на болничен да съобщя,рано ли е още,с документ ли въобще защитена ли съм по някакъв начин?
От 3 год. работя в  тази фирма.

# 852
Здравейте,бременна съм в 8 г.с. и обмислям да изляза болничен понеже постоянно ми се гади и не се чувствам ок.
Не съм казала още на работодателя и не знам как да постъпя първо болничен и повреме на болничен да съобщя,рано ли е още,с документ ли въобще защитена ли съм по някакъв начин?
От 3 год. работя в  тази фирма.

https://dh-law.bg/prava-na-bremennata-rabotnichka-sluzhitelka-po … la-pri-uvolnenie/
Прочети тази статия.

# 853
  • София
Здравейте! Бременна съм в 5г.с с второто ми дете. Първото навършва 2г. в края на август и съответно майчинството ми приключва. Да, но работата ми е натоварваща психически, поради което миналата бременност изкарах в болнични и искам да направя същото и сега. Все още не съм казала на работодателката ми, защото чакам да мина преглед другата седмица и да имам документ, че съм бременна, който да й дам. Притеснявам се, че ще ме нахока, защото съм забременяла точно след двете години майчинство и едва ли не всички очакват аз да се върна, за да може да си ползват те отпуските. Въпросът ми е дали работодателката ми може да ми откаже болничния, имам и още натрупана отпуска, но тя ми заяви, че няма да мога да я ползвам тази година. Притеснявам се как и кога да й кажа новината и всеки ден го мисля. На постоянен трудов договор съм. Моля за съвети и се извинявам, ако въпросите ми не са за тази тема, просто не знам какво да правя

# 854
Болничен не може да ви откаже. А да "нахока" бременна, трябва да ви накара да се замислите, дали изобщо да се върнете там след 2-3 години или да търсите нова работа.
Това са хубави новини! Да не ви пука!
Взимате болничен в края на месеца и се обаждате по телефон/пишете по чат, пращате мъжа си да го занесе на хартия и това е. Не се обяснявате и извинявате, казвате, че не се чувствате добре и точка по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт