Болничен по време на бременност – 6

• 143 114
  • 901
  •   1
Отговори
# 90
Моят болничен е в сила от събота 30.04 утре ще го получа по еконт понеже доктора е от др.град . Това не е  болничен 45 преди термина.като го взема утре с какви др.документи да го дам на счетоводителката.

# 91
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Моят болничен е в сила от събота 30.04 утре ще го получа по еконт понеже доктора е от др.град . Това не е  болничен 45 преди термина.като го взема утре с какви др.документи да го дам на счетоводителката.

Същото като описаното в по-горния пост.Няма значение болничните дали са за ОБ или за бременност и раждане.

# 92
pantera666 имам прекъсвания между болничните и сега след този мисля да поработя до края на месеца за да мога да използвам тези 180 дни . Благодаря ти за отговора  Hug

# 93
Има ли срок в който работодателя трябва да подаде болничния?

# 94
Има ли срок в който работодателя трябва да подаде болничния?

Също съм го написала 4 поста над този...
Подава го до 10-то число на месеца следващ, месеца в който е получен.
т.е. Ако си го предала май, работодателят има срок да 10-ти юни да го подаде в НОИ.

# 95
Ще го предам днес.и ако се подаде до 10.05 кога ще ми преведат болничните

# 96
  • София
Благодаря за полезната темичка и специално на момичетата,които отговарят на въпросите!  bouquet
Вече 3 месец съм в болничен . До сега НОИ ми превеждаха обезщетение около 1 и 22 число,само че този месец нямам превод все още..Има ли забавяне и при други мами? Мога ли да проверя по друг начин освен с ПИК код?

Последна редакция: ср, 04 май 2016, 12:25 от Stеfa

# 97
Ще го предам днес.и ако се подаде до 10.05 кога ще ми преведат болничните

До 15 работни дни от подаването му от работодателя.

Благодаря за полезната темичка и специално на момичетата,които отговарят на въпросите!  bouquet
Вече 3 месец съм в болничен . До сега НОИ ми превеждаха обезщетение около 1 и 22 число,само че този месец нямам превод все още..Има ли забавяне и при други мами? Мога ли да проверя по друг начин освен с ПУК код?

А, какво ти излиза като провериш с ПИК? Възможно е да има забавяне заради почивните дни.

# 98
  • София
Пантерка , загубих си ПИК кода и не мога да проверя с него. Мога ли да взема нов такъв код?

# 99
Да, може

# 100
  • София

Голямо благодаря !  bouquet Прекрасен ден от мен !

# 101
Ноправих справка в НОИ и там ми излиза че имам подаден болничен.Да не би доктора да го е подал.и за това счетоводителката да не може.това изобщо нейна работа ли е?или болничния който и дадох и е само да стой при нея.

# 102
Ноправих справка в НОИ и там ми излиза че имам подаден болничен.Да не би доктора да го е подал.и за това счетоводителката да не може.това изобщо нейна работа ли е?или болничния който и дадох и е само да стой при нея.

Трябва и двамата да го подадат.
Прави проверка на "Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО". Там трябва да ти излезе болничният щом се подаде от счетоводителката.

# 103
Здравейте и от мен момичета! Аз искам да питам нормално ли е да има забавяне 1месец с болничен? Взела съм болничен от 07.04 до 01.05 /от 1-ви влизам 45дена/ но все още нямам нищо преведено?.. като взема болничния веднага го предоставям на работодателя. Опитвам се почти всеки ден да се свържа с НОИ Монтана но милите как така всеки  вторник правят ведомости а в четвъртък нещо не им е наред със системата и не мога да се свържа с никой за да ми даде информация Sad

# 104
  • София !
За кода се иска само лична карта.
Аз също имах забавяне и то доста. Имах болничен от 07.03. до 06.04. Изплатиха ми го чак днес, така и не разбрах на какво се дължи забавянето.

Общи условия

Активация на акаунт