Болничен по време на бременност – 6

• 143 173
  • 901
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря, момичета! Така и не успях да се свържа с тях, но майка ми ходи и се разбрахме кога ще се изплати.
Лошото е, че твърдят, че са ми изплатили болничен за месец март, а то не е вярно.
Някой бил ли е в такава ситуация? Какво следва да направя?
Момичета, да напиша какво стана с моят болничен. Имало е забавяне от тяхна страна и сега отново вървя с доста дни назад, но поне иман изплатен част от болничния за м. април.
Иначе на всички писма и обаждания не получих отговор.

# 151
Момичета аз имам един въпрос.. имам болничен от 07.04-01.05.16 ,който все още не ми е подаден от работодател имам пик в нои и от там проверявам. От 1-ви.05 се водя 45-дена доо 15.06 и този още не ми е подаден... нали уж до 10-то число всеки месец имат срок да ги подават тея болнични после следвало глоба за работодател???
Болничните се подават до 10-то число на следващия месец, т.е. първият ви болничен е трябвало да бъде подаден до 10 май, а вторият ще ви го подадат до 10 юни. Попитайте работодателя си дали е подал поне първия, защото понякога информацията в сайта на НОИ се обновява бавно.

Звънях на работодателят ми и ми каза,че счетоводителката е била забравила да пусне болничният ми за април и този за май и ще ги пусне наведнъж най-вероятно до 10-ти юни..поне така си го обяснявам аз.  Close #Cussing out
Няма ли да имат глоба , тъй като ме бавят с два месеца ???????????????? newsm78

# 152
Вместо за 8 дена имам преведени пари за 5 дена понеже първите три се плащали от работодателя.той по банков път ли трябва да  ми  ги преведе?

# 153
  • Балчик
Вместо за 8 дена имам преведени пари за 5 дена понеже първите три се плащали от работодателя.той по банков път ли трябва да  ми  ги преведе?
Както обикновено си получаваш трудовото възнаграждение , така ще си получиш и тази сума.  Peace

# 154
Което означава че няма да я получа.

# 155
  • Балчик
Което означава че няма да я получа.
Към мен ли е въпроса ?
Ще си получиш от работодателя тази сума така както си получаваш по принцип
трудовото възнаграждение , не съм писала че няма да си я получиш.

# 156
Имах предвид че получава на ркъм заплата.но болничния няма да ми го плюти. Ако беше по банков път и минаваше през счетоводството нямаше къде да иде

# 157
  • Балчик
Имах предвид че получава на ркъм заплата.но болничния няма да ми го плюти. Ако беше по банков път и минаваше през счетоводството нямаше къде да иде
е това вече е частен случай , т.е. аз ти казвам как е правилото  Peace

# 158
  • София

Много се притеснявам,че ми предстои смяна на болницата в която се следя. Дали има значение за болничния -допълнително забавяне,неизплащане от НОИ ,ако до една дата си при един лекар ,а след това се местиш..Например на 15.05 изтича старият болничен и новия е от 16.05 .
Хванала съм се за главата и само това мисля ooooh!
Няма да е проблем смяната.
[/quote]

Благодаря,Пантерка!  Hug

# 159
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Така се случва, ако си в сивата икономика.Ако те осигуряват на реална заплата, дори да я получаваш в брой пак ще ти ги платят.Виж си фиша или платежната ведомост.

# 160
при нас няма такива фишове и ведомости Simple Smile

# 161
здравейте искам да се консултирам относно болничен. Бременна съм и на 23,06,2016 трябва да изляза в 45 дни при бременност. Сега съм в болничен от личен лекар от 11,05,2016 до 20,05,2016. На 25,05,2016 съм на преглед при гинеколога ми и искам да знам той можели да ми издаде болничен до 23,06,2016 тоест болничен за 30 дни за да не ходя повече на работа? И ако гинеколога сега ми издаде болничен този болничен първичен ли ще е или вторичен, защото 21,22,23,24 са почивни дни?

# 162
  • Пловдив
здравейте искам да се консултирам относно болничен. Бременна съм и на 23,06,2016 трябва да изляза в 45 дни при бременност. Сега съм в болничен от личен лекар от 11,05,2016 до 20,05,2016. На 25,05,2016 съм на преглед при гинеколога ми и искам да знам той можели да ми издаде болничен до 23,06,2016 тоест болничен за 30 дни за да не ходя повече на работа? може да те прати на комисия и тя да ти издаде И ако гинеколога сега ми издаде болничен този болничен първичен ли ще е или вторичен, защото 21,22,23,24 са почивни дни? първичен ще е,защото ти се получава прекъсване между този и предходния болничен

# 163
Здравейте дами,
от десет дни съм в болничен даден от ЛЛ, защото съм болна, днес той изтича. Имах уговорка с АГ-то, че ще ми даде болничен до 45-дневния, който ще е през август, защото получавам контракции. АГ-то не ми е давала болничен досега. По време на бременността имам един 14 дни в началото още издаден от ЛЛ, защото бях болна, след месец имам още един за  3 дни, защото отново бях болна и сега отново съм болна и отново ЛЛ ми даде болничен. Болничните са прекъснати. Днес АГ-то ми каза, че трябвало да отида на ЛКК, за да ми издадат болничен и се учуди, че не знам. Е, няма как да знам, сега чета и се образовам. Питах я дали утре да ходя на работа, а тя каза "Не, болничния трябва да е непрекъснат". Честно казано, реших, че съм разбрала, но явно не съм. Утре АГ-то ще ми издаде 14 дневен болничен или ще ми даде талон за ЛКК? Какъв е редът? Каза ми да й се обадя и да й дам номера на картона си, но чак в 8 вечерта и то утре. Утре вечерта ще е късно ЛЛ да отреагира по какъвто и да е начин! Ако ми даде талон за ЛКК, то те могат да решат да не ми дадат болничен и  аз какво ще правя с този ден, в който не съм ходила на работа? Дали утре да не искам на ЛЛ продължаване ли, какво ли?
Може ли да се издава болничен започващ от предния ден, например в петък да се издаде болничен, който да почва от четвъртък?
Извинете, доста объркано си задавам въпросите, но не съм наясно и ми е леко по-притеснено!

# 164
  • Пловдив
Утре АГ-то ще ми издаде 14 дневен болничен или ще ми даде талон за ЛКК? И двете са възможни,но щом е казала ЛКК,ще те прати на ЛКК Какъв е редът? Каза ми да й се обадя и да й дам номера на картона си, но чак в 8 вечерта и то утре. Утре вечерта ще е късно ЛЛ да отреагира по какъвто и да е начин! Ако ми даде талон за ЛКК, то те могат да решат да не ми дадат болничен и  аз какво ще правя с този ден, в който не съм ходила на работа? прати ли те на ЛКК,те ще ти дадат болничен със сигурност Дали утре да не искам на ЛЛ продължаване ли, какво ли? и накрая ще се окажеш с два болнични листа  Laughing
Може ли да се издава болничен започващ от предния ден, например в петък да се издаде болничен, който да почва от четвъртък? да
Извинете, доста объркано си задавам въпросите, но не съм наясно и ми е леко по-притеснено!

Послушай лекарката си.Направи както сте се уговорили
Ако случайно останеш без болничен за този ден,винаги има какво да се направи.Ще си го пуснеш платен отпуск.Разказваш на работодателя какво е станало и той трябва да ти влезе в положение

Общи условия

Активация на акаунт