Болничен по време на бременност – 6

• 143 159
  • 901
  •   1
Отговори
# 165
Скрит текст:
Утре АГ-то ще ми издаде 14 дневен болничен или ще ми даде талон за ЛКК? И двете са възможни,но щом е казала ЛКК,ще те прати на ЛКК Какъв е редът? Каза ми да й се обадя и да й дам номера на картона си, но чак в 8 вечерта и то утре. Утре вечерта ще е късно ЛЛ да отреагира по какъвто и да е начин! Ако ми даде талон за ЛКК, то те могат да решат да не ми дадат болничен и  аз какво ще правя с този ден, в който не съм ходила на работа? прати ли те на ЛКК,те ще ти дадат болничен със сигурност Дали утре да не искам на ЛЛ продължаване ли, какво ли? и накрая ще се окажеш с два болнични листа  Laughing
Може ли да се издава болничен започващ от предния ден, например в петък да се издаде болничен, който да почва от четвъртък? да
Извинете, доста объркано си задавам въпросите, но не съм наясно и ми е леко по-притеснено!

Послушай лекарката си.Направи както сте се уговорили
Ако случайно останеш без болничен за този ден,винаги има какво да се направи.Ще си го пуснеш платен отпуск.Разказваш на работодателя какво е станало и той трябва да ти влезе в положение

♥Elfita, много благодаря за бързия и категоричен отговор  bouquet

# 166
Зяънях на работодателят ми и ми каза,че счетоводителката е била забравила да пусне болничният ми за април и този за май и ще ги пусне наведнъж най-вероятно до 10-ти юни..поне така си го обяснявам аз.   Close
Няма ли да имат глоба , тъй като ме бавят с два месеца ???????????????? newsm78 ooooh!

# 167
  • Sofia, Bulgaria
Имам проблем - аг ми даде 2 месеца болничен, но ми каза че щом не съм лежала в болница трябвало да ги прекрати след това. Проблемът е че работя на компютър и адски много се изнервям и натоварвам и страдам от всекидневено главоболие... не е от очите, но незнам от какво е. На какъв лекар да ида, за да се докаже някаква диагноза и да си взема болнични до 01.09 някъде?

# 168
здравейте искам да се консултирам относно болничен. Бременна съм и на 23,06,2016 трябва да изляза в 45 дни при бременност. Сега съм в болничен от личен лекар от 11,05,2016 до 20,05,2016. На 25,05,2016 съм на преглед при гинеколога ми и искам да знам той можели да ми издаде болничен до 23,06,2016 тоест болничен за 30 дни за да не ходя повече на работа? може да те прати на комисия и тя да ти издаде И ако гинеколога сега ми издаде болничен този болничен първичен ли ще е или вторичен, защото 21,22,23,24 са почивни дни? първичен ще е,защото ти се получава прекъсване между този и предходния болничен
   благодаря

# 169
  • Пловдив
Имам проблем - аг ми даде 2 месеца болничен, но ми каза че щом не съм лежала в болница трябвало да ги прекрати след това. Проблемът е че работя на компютър и адски много се изнервям и натоварвам и страдам от всекидневено главоболие... не е от очите, но незнам от какво е. На какъв лекар да ида, за да се докаже някаква диагноза и да си взема болнични до 01.09 някъде?

Да те прати да полежиш в болница и да ти дава,щом му е така схемата.Много АГ та не вкарват болница за дълъг болничен.Търси такъв и той да ти издаде.

# 170
  • София
Здравейте, момичета! Моля за помощ. Имам стаж 18 месеца назад, но доходът ми варира - първите 12 месеца осигурителен доход 1200, следващите 6 м. - 1700, и от този месец на 2400 лв. Скоро разбрах, че чакаме бебе и искам да изляза болничен, без това да се отрази на обезщетението ми за майчинство, до термина - 14 Януари 2017г. Има ли някакъв начин това да се случи, защото работя в строителна фирма и няма как да обикалям обектите.

# 171
Здравейте, момичета! Моля за помощ. Имам стаж 18 месеца назад, но доходът ми варира - първите 12 месеца осигурителен доход 1200, следващите 6 м. - 1700, и от този месец на 2400 лв. Скоро разбрах, че чакаме бебе и искам да изляза болничен, без това да се отрази на обезщетението ми за майчинство, до термина - 14 Януари 2017г. Има ли някакъв начин това да се случи, защото работя в строителна фирма и няма как да обикалям обектите.

Дори и да излезете сега в болничен това няма да ви се отрази на формирането на майчинството за първата година. За база на останалите месеци ще ви взимат осигурителния доход, от който ще ви изплащат болничния.  Можете да взимате болничен до 45 дневния преди раждане, но е хубаво да си направите сметка за това че болничните, които могат да ви отпуснат са 180 дена. Ако ги надвишите, можете да си пуснете отпуска до 45 дневния или да ви пратят на комисия.

# 172
  • София
Рафи, много благодаря за информацията. Този болничен от 180 дни гинеколог лу го издава или личния? Предполагам, че тези 180 дни ще ми се считат за стаж и заплатата ще се включи към изчислението на майчинството?

# 173
  • София !
Рафи, много благодаря за информацията. Този болничен от 180 дни гинеколог лу го издава или личния? Предполагам, че тези 180 дни ще ми се считат за стаж и заплатата ще се включи към изчислението на майчинството?

От АГ може да вземеш 14 дни, а за по-дълги болнични се пуска ЛКК. Поне при мен е така. Тези дългите болнични по 30 дни който са ми, АГ ми ги пуска чрез ЛКК.

Да използвам да питам пак, понеже и преди писах... На мен няма да ми стигнат 13 дни. Има варинат да пусна отпуска /стига да ми я дадат/. В краен случай неплатена отпуска мисля, че може да пусна. Това, което ме притеснява е, дали има вероятност ако взема отпуска да ми направят проблем? В смисъл в периода в който съм отпуска, дали може да направят така, че да ме уволнят? На какви ли не ситуации съм се наслушала и честно казано си ми е притеснено  Confused Договора ми е постоянен, не съм на изпитателен сорк.

# 174
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Щом си на постоянен договор няма как да те уволнят и по време на отпуската.Особено, ако си информирала работодателя, че си бременна.

# 175
  • София !
Ами специален документ не съм представяла. Питах лекаря още в началото, той нищо не каза.. Само болнични съм давала. Ох, дано наистина нямам проблем, че си ми е напрегнато  Confused

# 176
  • Sofia, Bulgaria
А някой може ли да ми каже адекватна причина, поради която АГ да неиска да ми дава болничен? Смисъл по някакъв начин ощетявам ли ги с болничния? Последния път ми каза, че от много рано съм започнала с болничните, а аз съм почти 5-ти месец и имам 1 месец минал и един за следващия. Като попитах колко ми се полагат (въпреки че знам), тя ми отговори, че не съм била болна - какво е тогава постоянното главоболие - екстра?!  ooooh!

# 177
  • Пловдив
А някой може ли да ми каже адекватна причина, поради която АГ да неиска да ми дава болничен? Смисъл по някакъв начин ощетявам ли ги с болничния? Последния път ми каза, че от много рано съм започнала с болничните, а аз съм почти 5-ти месец и имам 1 месец минал и един за следващия. Като попитах колко ми се полагат (въпреки че знам), тя ми отговори, че не съм била болна - какво е тогава постоянното главоболие - екстра?!  ooooh!

Не ти се полагат болнични поради причината,че си бременна.
С болничните не ощетяваш АГ то по никакъв начин,но някои са принципни в даването им и трябва да има наистина здравословна причина-кръвотечение,контракции и т.н

# 178
За да започнат да ми иьплащат майчинските какво е нужно. Предоставила съм 45дневния болничен. Нужни ли са някакви други документи или то започва да тече след 45 дни?

# 179
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
След 45-дневния ще даваш болничен от болницата за раждането, после от педиатъра.Далеч ти е майчинството.

Общи условия

Активация на акаунт