Болничен по време на бременност – 6

• 143 448
  • 901
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, моят въпрос е - в болничен съм до 15 март включително,(30- дневен), АГ-то ми каза да отида на 16-ти март за да мога да вляза в болницата за 3 дни на 17 март, за да ми издадат болничен за още 30 дни. Въпроса ми е - няма ли да се получи дупка между двата болнични от един ден,това е 16-ти март. И ако се получи такава дупка, има ли значение за мен?  newsm78

# 466
  • Пловдив
Здравейте, моят въпрос е - в болничен съм до 15 март включително,(30- дневен), АГ-то ми каза да отида на 16-ти март за да мога да вляза в болницата за 3 дни на 17 март, за да ми издадат болничен за още 30 дни. Въпроса ми е - няма ли да се получи дупка между двата болнични от един ден,това е 16-ти март. И ако се получи такава дупка, има ли значение за мен?  newsm78

Ако влезеш в болница на 17 ти март,да,ще ти се получи дупка.За 16 ти трябва да си пуснеш платен отпуск

# 467
Благодаря  bouquet
Заради това, че ми се прекъсва с един ден, губя ли пари от болничния?

# 468
  • Пловдив
Пари от болничен няма да получиш за 16 ти,защото този ден не си в болничен.Следващия от 17 ти ще е първичен и от него първите 3 работни дни ще ти ги изплати работодателя.Не може да се каже,че губиш нещо,но не знам защо е нужно това прекъсване.Говори с лекаря да те приемат на 16 ти в болницата

# 469
 bouquet
Понякога и аз не мога да разбера логиката на лекарите. Ще говоря да вляза на 16-ти и няма да е толкова сложно. Благодаря за бързия отговор.

# 470
Майчета имам малък проблем имах издаден болничен от личната лекарка за 14дена,след това аг ми е издал за още 14 и то се  е получило като продължение и сега го обжалват.След това съм взела болничен за 34 дена от болницата от лкк комисия и но и него не обработват,Ходих в НОИ и ми обясниха че понеже първият болничен се обжалва и втория не са разгледали нищо че е редовен.Моля ви кажете ми ще имам ли после проблем с този 45 дена преди раждане много съм притеснена да не ми се обърка майчинството.

# 471
Моят 45 дневен болнични обхваща част от м.февруари и част от м.март.Днес ми изплатиха часта от м.февруари, кога най-рано да очаквам мартенската част да ми я преведат.

# 472
Моят 45 дневен болнични обхваща част от м.февруари и част от м.март.Днес ми изплатиха часта от м.февруари, кога най-рано да очаквам мартенската част да ми я преведат.

До 5 работни дни след края на болничния ще Ви изплатят за дните от м. Март.

# 473
Добър ден!Бременна съм и от самото начало съм в болничен,но тези 180 дни няма да ми стигнат до края.Освен с ТЕЛК имали и други варианти с които да се удължи болничния?
Благодаря!

# 474
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Или ТЕЛК, или отпуск.

# 475
Здравейте, как стои въпросът със т.нар. ЗАЯВЛЕНИЕ-ДЕКЛАРАЦИЯ
за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание
чл. 50, ал. 1 и чл. 51 КСО за остатъка до 410 календарни дни - отново през сайта на НОИ ли се следят плащанията?

# 476
Здравейте, как стои въпросът със т.нар. ЗАЯВЛЕНИЕ-ДЕКЛАРАЦИЯ
за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание
чл. 50, ал. 1 и чл. 51 КСО за остатъка до 410 календарни дни - отново през сайта на НОИ ли се следят плащанията?

Да, можете да следите плащанията по подадената декларация в сайта на НОИ, също както се виждат и изплащанията по болничните.

# 477

Благодаря, Radostina Zoteva  Gift

# 478
  • Karlovo
Здравейте,  тъй като ми се налага и на мен повечко болничен звъннах на 02 9301152 и там ми дадоха информация относно болничните,  ако имате затруднения може да звъннете там.  Това което научих и ме вълнуваше е следното:
При патология,  ако си лежала в болница по време на бременност (тя го каза за общо заболяване)  имаш право на 180 дни болничен като се подновява от комисия,  като 45 дни преди термина не ти влизат в тези болнични.  Ако имаш прекалено голям луфт между двата от Телк могат да ти издадат и допълнително болнични.  В моя случай като сметнах са 5-6 дни които ми остават,  така че няма да се занимавам с ТЕЛК.  Надявам се информацията да ви е полезна. 

# 479
Момичета, искам да попитам, в началото на януари бях болна и имам 4 дни болничен.След това си бях на работа. От 8г.с.седмица съм болничен и така ще е до края на бременността.
Искам да попитам тези 4 дни влизат ли в 180, на които имам право?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт