Болничен по време на бременност – 6

• 140 431
  • 890
  •   1
Отговори
# 870
А кога е хубаво да се излезе, за да не влияе на майчинството?

# 871
  • Балчик
45 дена преди термин.

# 872
45 дена преди термин.
От ден 1 на бременността ми съм в болничен и взимам много хубаво майчинство, повече от доволна съм. Работя като учител, също си мислих, че може и да взимам минималното, тъй като съм в дълъг болничен, но не е така..

# 873
Майчинството се определя от дохода, който сте имала 24 месеца или 12 месеца назад във времето в зависимост от пълнотата на работния ден.
А болничният, който ще ви изплащат докато излезете в майчинство се определя на базата на дохода, който сте взимала предходните 8 месеца. Ако сте била осигурявана на една и съща сума за споменатите месеци няма да има негативно отражение върху размера на майчинството.

# 874
  • Балчик
45 дена преди термин.
От ден 1 на бременността ми съм в болничен и взимам много хубаво майчинство, повече от доволна съм. Работя като учител, също си мислих, че може и да взимам минималното, тъй като съм в дълъг болничен, но не е така..
От ден 1 на бременността до ден 1 на 45 дена преди термин изплащането на болничните нямат много общо, нито като период на изчисляване,нито като процент плащане. Това, че вие сте доволна не означава, че не влияят  на формирането на паричното обещетение дългите болнични. Много влияят.

# 875
Здравейте, в болничен съм от 24.01 до 06.02 издаден от АГ-то. След това знам, че трябва да се удължи с комисия, но следващия преглед при АГ е на 21.02. В такъв случай как се процедира, трябва да отида пак при него след като изтече, за да ми даде направление за ЛКК или нещо друго се прави?

# 876
Здравейте,да питам 45 дневния болничен наведнъж ли се плаща?Моя ще е сега от 5.02.?Как ще ми бъде изплатен?

# 877
Здравейте, ако съм в неплатен отпуск за гледане на дете, мога ли да изляза в болничен за бременност?

# 878
Здравейте! Може предното ми мнение да бъде изтрито понеже получих отговор, но задавам друг въпрос. Четох че може при бременност да се даде болничен от ЛЛ и след това от Аг и евентуално след това ЛКК. В случая имам болничен от 28.02 до 7.03 петък включително с диагноза различна от бременност. Какво трябва да направя от тук нататък за да съм в непрекъснат болничен понеже нямам възможност да се върна дори за 1 работен ден на работа. Събота и неделя счита ли се за прекъсване и какъв би бил проблема ако се счита? От кога и от кой да ми бъде издаден следващия болничен лист? В 10 гс съм.

# 879
Здравейте, налага ми са да взема болничен от АГ. Въпроса ми се, всеки 2 седмици ли трябва да ходя на преглед ако искам да ми го подновява? Или ако се разберем мога дистанционно да го помоля?

# 880
Здравейте момичета в болничен съм от 24.02до 25.03 имам превод за дните за месец февруари остатъка за март кога може да получа според вас

# 881
До няколко дни след като приключи болничния ще имате изплащане, все пак 25.03 още не е минал даже

# 882
Здравейте! Учител съм и съм бременна в 11 г.с, обмислям да изляза в болничен по АГ възможно най-скоро, а до тогава да ползвам няколко дни болничен от ЛЛ. До края на учебната година остават 2 месеца грубо, но не се чувства добре да изкарам годината. Обаче искам да ползвам и увеличението от 15% за учителите, което се счита от 1-ви март. Въпросът ми е ще мога ли да ползвам това увеличение/ още в училище не сме подписали допълнит. споразумения/ ако съм работила цял март, а в  от април да съм в болнични. Трябва ли да се задължа да ходя на работа няколко дни през м. април и м. май само за да си взема това увеличение?

# 883
Здравейте, имам малко малоумен въпрос…. Заплатата ми е над прага, този месец ще съм в болничен от ЛКК, но се питам от НОИ ще получа плащане на база максималния осигурителен праг или това, което взимам и като основна заплата? Не ми се е налагало болничен досега повече от 3-4 дни…

# 884
Здравейте, имам малко малоумен въпрос…. Заплатата ми е над прага, този месец ще съм в болничен от ЛКК, но се питам от НОИ ще получа плащане на база максималния осигурителен праг или това, което взимам и като основна заплата? Не ми се е налагало болничен досега повече от 3-4 дни…
Базата ще е максималния осигурителен праг

Общи условия

Активация на акаунт