Сайтовете за запознанства и лъжите

• 57 548
  • 1 779
  •   1
Отговори
# 1 515
Амин!
Таман мислех да пиша, че почти няма жена да се зарадва на теми за килограми, външен вид и безплатен секс с (проекто)съпруга. Дори и сред бгмамите.
Simple Smile

# 1 516
  • SF
Да не харесваме over sized не е непременно форма на дискриминация. По същия начин и те дискриминират "скелетите", "хилките", "нацепените", "вманиачените", "лудите на стадиона". По същия начин и те правят гръмки изказвания "Визията не е всичко!", "Красотата е преходна!", "Ай да я питам като остарее все такава ли ще бъде..."
Като не са от един свят, като не споделят сходни виждания, манталитети, режими на хранене, любов към спортуване - съответно изкарване на свободното време, защо да се правят на широкоскроени и да рецитират клишета "Не държа на външия вид, държа на начина на мислене".
Ами те се преплитат и живеят в един организъм - начинът на мислене и външният вид. Нали не са части от две отделни личности, а съставляват една?!

Аз съм спортно ориентирана, ям малко, ям "модерни храни". От класическите, познатите, любимите на много хора, харесвам таратор, пълнени чушки и мусака (само това). Прекрасната неделя за мене е тази на Витоша. Имам екипи и обувки и за жега, и за сняг. Какво да правя с някакъв пълничък господин, който дори не може да си представи да катери нагоре килограми, да пъшка, да се мори и поти. Господин, който иска в неделя да бъде в кухнята на масата, да му е вкусно, да му е уютно, домашно приготвено, да гледа филмчета на спуснати щори, да пие качествена биричка крак връз крак.
Не го дискриминирам заради едни 20-30 излишни килограми. Сигурно е прекрасен човек. Просто аз не съм перфектната готвачка, от която той има нужда. И от прекрасен човек, ще го избие на глад и нерви. Различни темпераменти, различни хобита, на различни неща казваме "ммм хубаво е!" Защо трябва да си "мешаме шапките". По-добре да се държим на разстояние. И не е дискриминация точно по смисъла на думата, описан в речниците.

# 1 517
Имат. Например да не атакуват безпредметно представители, извън целевите си групи. Или, ако все пак си търсят мъж, а не само мъжки за разплод и прислуга, да се опитат да видят и хубавото в насрещния, за да тръгне и комуникация, и отношения.

# 1 518
Да не харесваме дебели не било дискриминация?! Не е, но как ви звучи следното:

"Къв е тоя плешер, бе? И смее да ми говори! Вместо да вземе да скрие някъде или направо да се застреля!" Добре? Май зависи и по какъв начин си изразяваме нехаресване то.

Братанчо звучи така, а именно, че дебелите жени едва ли не трябва да са по-ниски от тревата и за малко мъжко внимание да примират от кеф, а те какво? Смеят и самочувствие да имат нещастниците!

# 1 519
  • SF
Добре, дискриминация е да не харесваме дебели.
А те да не харесват слаби, какво е?

Смятам, че написах дълъг и много толерантен пост с обяснения защо не бих искала да губя времето на дебел човек със себе си.
Докато сме на работа, няма да общуваме, а за свободното време след работа и за почивните дни, ще имаме различни идеи и намерения. Който от това разбира, че съм дискриминатор, да си го разбира и да ми се сърди колкото иска.

# 1 520
  • София
Никой не се вълнува, какво харесваме аз, ти, той. Драма няма.
Въпросът е, защо би налагал мнението си за нехаресване на друг човек?

# 1 521
Да бяха само дебелите! Толкова народ е тормозен заради външен вид!
Ама ние що да не се направим на ощипани?!

# 1 522
  • София
За мен стойността на човека е извън външния вид.
 Извисила съм възприятията си над тленното и си живея спокойно с човечеството.
Неспокойствие ми вкарват тези, дето тропат с краче " Така трябва"

# 1 523
  • Агент под прикритие
Да не харесваме over sized не е непременно форма на дискриминация. По същия начин и те дискриминират "скелетите", "хилките", "нацепените", "вманиачените", "лудите на стадиона". По същия начин и те правят гръмки изказвания "Визията не е всичко!", "Красотата е преходна!", "Ай да я питам като остарее все такава ли ще бъде..."
Като не са от един свят, като не споделят сходни виждания, манталитети, режими на хранене, любов към спортуване - съответно изкарване на свободното време, защо да се правят на широкоскроени и да рецитират клишета "Не държа на външия вид, държа на начина на мислене".
Ами те се преплитат и живеят в един организъм - начинът на мислене и външният вид. Нали не са части от две отделни личности, а съставляват една?!

Аз съм спортно ориентирана, ям малко, ям "модерни храни". От класическите, познатите, любимите на много хора, харесвам таратор, пълнени чушки и мусака (само това). Прекрасната неделя за мене е тази на Витоша. Имам екипи и обувки и за жега, и за сняг. Какво да правя с някакъв пълничък господин, който дори не може да си представи да катери нагоре килограми, да пъшка, да се мори и поти. Господин, който иска в неделя да бъде в кухнята на масата, да му е вкусно, да му е уютно, домашно приготвено, да гледа филмчета на спуснати щори, да пие качествена биричка крак връз крак.
Не го дискриминирам заради едни 20-30 излишни килограми. Сигурно е прекрасен човек. Просто аз не съм перфектната готвачка, от която той има нужда. И от прекрасен човек, ще го избие на глад и нерви. Различни темпераменти, различни хобита, на различни неща казваме "ммм хубаво е!" Защо трябва да си "мешаме шапките". По-добре да се държим на разстояние. И не е дискриминация точно по смисъла на думата, описан в речниците.
Постът ти ми харесва и е много добре аргументиран, но да питам нещо относно това, което съм удебелил: различни темпераменти (ами.... те всички са така, няма двама еднакви човека), различни хобита (ами... то и това не е задължително), третото пак така... Защо това непременно да значи, че си "мешите шапките" и, следователно, да се държите на разстояние, ако всеки е наясно с различните интереси на другия и не му натрапва своите? За една връзка се иска общ интерес за нещо съвсем друго, не хобитата и битовизмите (общи такива са само препоръчителни, не и задължителни) покрай вас двамата. Simple Smile

# 1 524
  • София
Мхм, връщаме се на килограмите.

# 1 525

4. Ако при ново запознанство не можеш да носиш на ръце една непозната жена физически, не си прави труда да я "носиш на ръце" и в преносния смисъл.

Бе... евала ти правя за този коментар всъщност, ама... вярваш ли си, като го пишеш като критерий? Масовият мъж е слабак (да не се бърка със слаб като в "слаб и строен")  и не вдига нищо по-тежко от халба за бира, а веднъж на високосна удря рамо на приятел с пренасяне на някой диван или хладилник. Такъв мъж, ако трябва да си вдигне жената, за да я пренесе от дивана на спалнята, ще се сецне. И говорим за жена на съвсем нормални килограми, не за яко наднормено тегло.

П.С. Имах приятел, който ме използваше за допълнително тегло при набирания. Доооста яко усещане. Далеч съм от 45-килограмова миньонка, само да кажа. Smiley

А на Братан коментарът е далеч от "по темата", никакви разсъждения, просто влезе да сподели мнение, че пълните жени не трябва да имат самочувствие.

# 1 526
  • Sofia
За една връзка се иска общ интерес за нещо съвсем друго, не хобитата и битовизмите (общи такива са само препоръчителни, не и задължителни) покрай вас двамата. Simple Smile
Това, което си написал, важи единствено за хората, търсещи сериозна връзка или брак по сметка / с някакъв вид изгода. При всички останали (хората, търсещи истинска любов и взаимност), водеща е сплотеността и сходството в интересите, хобитата, житейските възгледи и т.н.

Хобитата и житейските възгледи нямат нищо общо.
Под "на различни неща казваме "ммм хубаво е!"" аз разбирам именно това – партньорите да си падат по противоположни неща. Например, на единия му е "хубаво" 2-3 космати домашни любимеца да го радват вкъщи, другият не би могъл да понесе подобна гледка и смята, че мястото на "гадинките" е "на двора".
Коментирам написаното от Esmee.

"Два остри камъка брашно не мелят."

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 15:05 от Blаck Cat

# 1 527
Неее, Горджи, чудя се дали не е двустранно това с килограмите. Жените биха ли проявили интерес към мъж със свръхтегло, ако иначе е готин.

# 1 528
  • София
Със свръх тегло са все още малък процент българи.
Защо да не прояви, има всякакви вкусове и хора.

# 1 529
Неее, Горджи, чудя се дали не е двустранно това с килограмите. Жените биха ли проявили интерес към мъж със свръхтегло, ако иначе е готин.
Според мен, със сигурност има достатъчно такива, та дори да има не малък избор..
Въпросът е този избор дали него ще го устройва или се цели не там, където може да бъде оценен?

Общи условия

Активация на акаунт