Януарска мама - 2

• 51 340
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Мерси Циндил  bouquet последен въпрос, бих те питала на ЛС, но може и на друг да е полезно - колко тежи Филип? Да не би да е по-тежичък и затова да има повече нужда - Ние сме 5кг и сме на 5/6 хранения по 120 (за справка) или пък аз си държа детето гладно  ooooh! то всяко е различно де  Hug
Относно дрешките - аз обличам боди с дълги ръкави и гащеризонче. Късите ръкави ще слагам като се позатопли навън. Иначе вкъщи държим 21-22 макс, даже в спалнята е 20гр  Peace топличко му е вратлето, не мръзне  Mr. Green но не искам да прегрявам.
Тереза, къде се разхождате 3ч - завиждам ви! Аз повече от час и половина не виждам къде мога да трамбовам в квартала, а ако спра да се движа (седна на пейка) малкото се разскърцва  Mr. Green

Последна редакция: ср, 23 мар 2016, 18:35 от Джинджър

# 496
Аз продължавам да намирам точки кръв в акито. Педи каза да спра да ям червени неща (цвекло, домати, ябълки), та май ще правим аки-изследване.
Аз ти писах вече веднъж по-скоро спри млечните, възможно е да е реакция на белтъка на кравето мляко Hug

# 497
  • София
Джинджър, последно го мериха преди месец и беше 5.200 кг. Ти се води по детето. Ако си свършва млякото за отрицателно време и често плаче, значи му е малко.
Давате ли още капки за колики и докога ще сте със зимния кош на количките?

# 498
  • София
Водя се уж, но не искам и да го прехранвам... Понякога плаче, понякога не - давала съм повече - веднъж го върна, веднъж спа 8ч... И се чудя... Много ме е яд, че не се справих с кърменето  Tired

# 499
Моят Матей е само на АМ, от утре влизаме в 10-та седмица. Яде по 6-7 пъти на ден между 120-150, зависи от часовия интервал, средно е на 4 часа, но хапва и на 2.5 и на 5-6 понякога, нощем. Притеснява ме, че май има алергия. Преди беше със ситен обрив по гърдичките и гръбчето, сега видях няколко несиметрично разположени по-големи пъпчици по гръбчето. Имам чувството, че си чеше нослето, защото го търка по блузите ни. И определено е нос, а не устичка, да кажем от глад.
Продължава с пъненето след 3-4 ч сутрин, и хайде иди спи.
Иначе ми се събират по 5-6 часа сън, но с прекъсвания, и знаете колко отива за преобуване, приготвяне на храна, оригване. Разсънвам се и не мога да заспя и тъкмо ми се доспи и почват напъните. Не мога да си ги обясня. Тежко ли му е на коремчето? Колики ли?
Още давам капки. Има си вечер от време на време газове. Трудно ака, но се изаква всеки ден по веднъж, от както смесихме Аптамил с Фризовом.
Утре сме на ваксина и консултация и всичко ще питам.
А, ми е едно притеснено от боцкането. Взех панадол и кулпач.

# 500
  • София
 Джинджър и аз не спирам, но при мен е по-лесно, защото най-често съм с каката, а тя иска до магазин, на тази площадка, на другата, кара колело и то времето минало. Ако съм сама с бебето си обикалям като идиот. Хубавото е, че имам много познати из кварталните майки и си говорим. Ако много ми доскучае си говоря по телефона. А и работата ми е в съседство и понякога и до там ходя. Какво да правя, вкъщи не спи. Ако спра не спи. И сме навън, и си обикаляме....Две пълни обиколки на квартала и то времето минало. Лошото е, че е всеки ден и омръзва. Нямам търпение да порастват бебоците и да сме навън като са будни и си играят....

# 501
И аз ще поръчвам дрехи за 3-6 месеца и се чудех какви. С дълги ръкави ли, с къси ли... А космонавт до кой месец от годината? И после как ги обличате за разходка, чудя се дали да му търся яке за пролетта. Аз днес го изведох пак с космонавта, нямам друга връхна дрешка. За количката ползвам едно памучно одеяло, което аз съм му плела, нямам поларено или порт бебе.
Нашия космонавт е до 3 месеца и даже му е леко голям, пък нашето бебе не е малко. Имам един много готин анцуг 2-4 м памучен ватиран отвътре, който не съм му обличала, в къщи го държа по помучни боди с дълъг ръкав и гащеризон и завит с одеялце ако не го гушкаме. Явно този анцуг ще е идеален за разходки през пролетта. Ще му взема още няколко подобни може и да не са ватирани за разходки и малко бодита с дълъг и къс ръкав и няколко гащеризончета за у дома. Също и някакво пролетно якенце ще му потърся, че с този космонавт си мисля че скоро ще му е горещо. А до кога се слага шапка за навън и само памучна трикотажна шапка, не плетена  newsm78
Зузка, и моята свеки е в съседния блок, но не идва без да сме я поканили. Просто жената иска хем да го вижда често, хем да е нахранен, буден и доволен, което колкото е разбираемо, толкова няма как да се предвиди при толкова малко бебе, което яде на два часа. Отделно всяка баба си мисли че е изолирана и ревнува, защото си мисли че другата баба вижда бебето по-често. Иначе като дойдат и бебето спи, в момента в който се събуди почва рев защото е гладен. Обикновено бабите задават въпроса "е сега защо плаче"  Crazy свекърва ми се случва да го взима да го нагушка и да не плачел и не го пуска, при което той се омайва за малко, тя му се радва, но той изгладнява още повече и аз после трябва да се оправям с него... а той няма още 2 месеца...

# 502
Въххх вие ме стресирате, ние сме на кърма. Има 9 хранения, то и за това явно е като пудинг.  Обличам го с къс ръкав боди отдавна. Шапка полар. Навън сме доста и ние. Почти целия ден. Аз имам само една приятелка с бебе, мноооого ми е скучно. Обикалям сама. И си търся занимания. Да пазаря, до пощата,  разглеждам нещо. Да попитам кърмещите - към кой месец започват да правят по големи интервали на хранене? Аз до кога ще го карам на 2 часа? Захранването ще е след 6 месец дай Боже. По рано не си и мисля. И то без сокове. Ние лятото ще сме в България така че ще сме на млечната кухня. Оййййеее, обаче тук после само на купешки пюрета. Днес го заведоха на очен, не издържах. Вече два месеца с течащо око. Изписаха му антибиотици капки. Има още малко сопол който е назад. Да видим до кога. Бях писала ме рева много два дни - е от зеле салата е било. Ама и аз кка не се сетих. Набухах го с копър и себе си с чай и готовоооо. 

# 503
Martinela, Вики е на 10 седмици и ние сме с по 8 хранения на ден, само през нощта прави по-дълга пауза. Много ме изтущава това кърмене на 2 часа, нямам време за почти нищо, само на бързо да сготвя или да почистя когато приятеля ми си е в къщи. Разходки не правя за по- вече от час и половина, и все още не съм кърмила навън, не си го представям някакси. Аз мисля да захранвам след 4-ти месец със зеленчуково пюре, но ще се водя от бебето, ако не иска няма да я мъча.

# 504
  • София
Ние сме на кърма и през нощта се кърмим на три часа, като основно аз го будя. През деня се храним през има няма два часа с една пауза следобеда за малко по-дълъг сън, та ни се събират към 9 хранения за денонощие.
Ако успеем да излезем сутринта дремва час на вън, иначе на гърдите ми, същото е и привечер - на вън ще спи в количката, иначе на мен...
През нощта си спим добре, може би защото се кърмим легнали и не се разсънваме. Също и за следобедния сън.
Акото ни стана по-тъмно жълто към кафяво сега и миризливо - дали е от моята храна, или защото пораства? Тази неделя ще стане на два месеца и Сами.

# 505
Zuzka, вие сте на кърма. Не бързай със захранването  Peace ние сме на смесено, ще го мисля като наближим четвъртия взависимост от това колко е кърмата. Но аз съм за по-ранно захранване, ако се храни с АМ.

Относно бабите, усещам свекито ревнува и всеки път ме пита да бе би да съм у майка си  Whistling

Аз също обличам с боди с дълъг ръкав и гащиризонче. Ако се видя по носа й дали й е студено, много често според мен е топло, а то е студено.

За разходките и аз обикалям безцелно. Вече посвиква с количката, че даже и за известно време спа без да се движа  Simple Smile пак мрънка, но е значително по-добре. Вчера и тази сутрин излизахме да свършим работа и до магазина със слинга. Ау, как странно ме гледат някои хора  Laughing но сме малък град и някои хора даже си нямат идея какво е това, тя почти не се вижда  Laughing

# 506
Лелее аз да се оплача от свекито, че няма на кой. Мм му се наложи да пътува извън града за днес и тя веднага дойде и вика - ооо ми аз тук ще спя и аз  Shocked и естествено веднага се почна детеето не е ли мниго голооо, тук е 23 градуса не ви ли е студено,  сложи му елече, челцето не му ли го мажете с нещо, ние едно време ги мажехме със зехтин, а той получи обрив от зехтина и за това не го мажем... оххх оплаках се, а едва започва вечерта #Crazy

# 507
Ние сме изцяло на кърма и ми е на гърдата през час и половина като е буден, но за сметка на това прави много чести и големи паузи за сън, в които протичам отвякъде Grinning Така че не знам по колко пъти яде, всеки път различно. Тази вечер спахме от 12 до 10 с 3 кърмения в леглото, доколкото си спомням и 2 ставания за памперс. Още си ака след всяко ядене без пропуск. Имам чувството, че по 8 пълни памперса сменям на ден вече, като ги броихме в началото беше 6.

За разходките - днес го дадох на баба му да го разходи с количката докато карам колело, после го хвърлих в ергораничката и свърших някои задачи Simple Smile Спал е в количката, после го храних и заспа веднага в раницата, след разходката си поспа още 3 часа, свърших адски много работа в това време Simple Smile Дано не ми излезе през носа през нощта само, ще видим.

# 508
Ммммм успокоиш се,  ме не съм единствена. Час и 20 мин го приспивам. Е нямало е такова нещо до сега.  А как пръцка нон стоп....явно не е било от зелето.   Мъжът ми се прибра и залепна на скайпа.ппзеленях от яд. Сега не си говорим. Отивам да лягам. Лека Ви.

# 509
  • София
Аз пък подарявам една кутия аптамил, ама никой не я иска.
Жал ми е да я хвърля, ползвали сме пет-шест лъжички от нея, а не е най-евтиното мляко за да иде в кофата.
Добре, че мен само мама ме ядосва, свеки поне ми е далече и рядко се виждаме.

Общи условия

Активация на акаунт