Януарска мама - 2

• 51 342
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте януарски мами!  bouquet

присъединявам се към вас тъй като и аз съм януарска мама Simple Smile моето бебче е родено на 1 януари. Искам да попитам дали има мами от Младост, за да можем да се разхождаме заедно Simple Smile разбира се, ако има желание. Хубав ден!

Ако става въпрос за Младост в София, аз съм от Младост 1А

# 481
Да, за София, аз съм в Младост 4 при Бизнес парка. ние сме още малки и не смея още да се разхождам много надалеч, но можем ако е хубаво времето да дойдем към паркчето при Патиланци.

# 482
  • София
Я Младост-ка групичка - и аз съм от Младост 4  Peace
Много се чудя на храненето аз... Имам чувството че 120мл (4л АМ) на 4ч са му малко, но пък 150мл (5л АМ) които са 170мл готова храна ще са ни много за неговите 9седмици  ooooh! иначе как да давам 1/3 мерителна лъжичка - то си е малко на око  Crossing Arms лекарката каза след 2.5м да минавам от 4л на 5л АМ, но на мен ми се струва много. То вярно ще се разредят храненията, но бебе на 10 седмици да яде 4п на ден ми се струва рано, знам ли. Мамите на АМ как давате, по колко и колко пъти на ден?
Всички ли ще захранвате след 5-6м? Аз нямам инфо още, ще седна да прочета къде, кога и защо, но ме подпитват разни възрастни роднини защо не давам сокчета... Лекарката нищо не е казала, а и аз не съм прочела та предполагам е отживелица това, но ми се искаше да си сверя часовника и с вас  bouquet

# 483
И при нас положението с бибата е същото- не я иска, отделно преди 2-3 седмици си откри палеца и от тогава й слагаме ръкавичка и бутам бибата. Малко ме е страх от тоя палец, сестра ми го сука до 2ри клас и нищо не помогна да го откаже.
Аз продължавам да намирам точки кръв в акито. Педи каза да спра да ям червени неща (цвекло, домати, ябълки), та май ще правим аки-изследване.
Колкото до захранването, това със соковете е олд скуул практика и сега се отрича.

# 484
  • София
Джинджър, Филип е в 9 седмица и си яде по 150 мл с 5 лъжици АМ. Има случаи да не си свърши млякото, но не го насилвам. Правя каквото пише на опаковката. Той е на Хип Комфорт. Даже трябваше от тази седмица да е на 180 мл с 6 лъжици, но още не е готов за това. Другата седмица е на педиатър, вероятно тогава ще му сложат и ваксината.
Бибероните ми спасяват живота направо. Както и сешоара. Благодарности на който пусна линка с шумовете от сешоар. Нямаше да се сетя да търся онлайн. Преди му пусках един вентилатор в стаята, така на компютъра обаче е по - удобно.
Много са му пораснали краката. Минахме вече на гащеризони 3-6 мес и на тях пространството за стъпала го е позапълнил Grinning

# 485
Ох, тези "възрастни роднини" Sad Вчера обяснявах и на свеки защо бебето спи без възглавница Sad мине се не мине някоя седмица и трябва да обяснявам на някоя от двете баби защо одеялото е без чаршаф, защо няма възглавница, защо няма шапка в къщи, защо не му е студено нищо че киха и т.н. Ама като се оказа че пъпките са му от претопляне и двете запазиха мълчание... Колкото се чувствам изтощена напоследък, изобщо нямам нерви да угаждам на бабите. Като живеете в един и същ град с бабите, колко често виждат бебетата? Оказа се че нашите баби отброявят дните в които не са го виждали, а аз кърмя на два часа и ми е много трудно да предложа възможност да видят бебето нахранено неспящо и неревящо в удобно за тях време и в същото време удобно и за мен. Оказа се че да го видят спящо не ги устройва вече, искат да дойдат да го гушкат докато им се усмихва и им гука. Хем ги разбирам, хем бебето не е животинче от цирка че да е дресирано... Сега баба ще дойде и трябва да изнесе развлекателна програма.
Я да питам ппо-опитните мами, кога започвате под гащерицончета да слагате боди с къс ръкав?

# 486
  • София
СЗО препоръчва захранване при кърмачета след 6 месец, а при бебета на ам след 4 месец.
При нас ще е докато стига кърмата. Ако докараме до 6 месеца ок, ако не след 4.
За сега Сами пак е ок. С дохранването влезе в така желаните 30 грама наддаване на ден.

# 487
  • София
Джинджър, Филип е в 9 седмица и си яде по 150 мл с 5 лъжици АМ. Има случаи да не си свърши млякото, но не го насилвам. Правя каквото пише на опаковката.
Колко хранения прави на ден?

# 488
  • София
  Относно захранването, аз ще захранвам късно - след петия месец със сигурност, по-скоро около шестия със зеленчуково пюре. Ще видим как ще се получи, че горе-долу тогава планираме почивката, а ще ми се иска поне седмица-две преди това да е захранена и там да не предлагам ново нещо.
  Аз ще се радвам да си направим "младостка" среща. Ние често се разхождаме в това паркче. Зори много обича в количката. Даже сега спи там. Сутринта бяхме 3 часа на разходка, следобед пак сме за почти два - да си приберем каката и тя да си поиграе навън. Направо без крака останах Simple Smile
  Пурпулетка, аз никога не съм обличала боди под гащиризонче. Сега когато основно спи или е гушната е само по гащиризон, за да не и е топло. Вече и поръчах пролетен гардероб - боди потници, блузки с дълък и къс ръкав и панталонки за 3-6 месеца. Поръчах и и гащиризончета пижамки за през нощта.
  С бабите въпросът е деликатен. Преди им обеснявах, че бебето расте и ще имат предостатъчно време да си играят. Сега е малко и каквото-такова. Ако спи, спи - отиваме на разходка или само го поглеждат. Ако имат време изчакват да се събуди, нахрани и преобуе и тогава ако е в настроение си играят, ако не - довиждане до следващият път. Сега и те имат опит и аз и не сме стигали до някакви ситуации. Но за мен правило е околните да се съобразяват с детето, а не то с тях. Вечер също не допускам гости, освен ако няма някакъв повод, защото децата се превъзбуждат, а после аз ги приспивам Simple Smile

# 489
  • София
Филип никой не се натиска да го гледа Mr. Green Майка ми идва само в неделята за 2 часа докато съм на курс да го разходи навън и това е. Свекърва ми беше тук миналата седмица да се запознае с внука, след това лятото я очаквам. Но тя и далече живее. На баща ми още не съм му го представила, защото времето досега беше нестабилно и не ставаше за дълги разходки, а и мен ужасно ме мързи да излизаме. Леля ми уж да идва да го види, много звъня в болницата докато бяхме, така сега никаква я няма. По мъжка линия никой не е нблизо, така че няма да идват да го гледат, когато порасне ние ще ходим при тях.
Джинджър, 5 хранения на ден на 5 часа горе - долу, т.е. случва се и на 4 -4,30 да го направим, ако е ял малко на предходното хранене.
За първи път не е акал от 3 дни и сега му давам и вода. Дано му мине, че е много изнервен.
Пурплетка, Фил е само с боди с къс ръкав. Не съм купувала с дълъг. Няма опасност това дете да се претопли. Ако зависеше от майка ми щеше да ходи свръх облечен, но не зависи от нея.

# 490
  • София
Момичета, вие на какви градуси ще минете на къс ръкав? Аз мисля до 23-5 градуса да сме си по дългото боди и да поръчам 62 размер с дълаг ръкав.
Все си мисля,че поне още месец и нещо няма да сме за късо боди.
У нас на 21-23 градуса той си е по дълъг ръкав боди и ританка.

# 491
  • София
  Аз се водя по мен. Къс ръкав слагам, когато температурите навън наближат 28-30 градуса. За пролетта не съм поръчвала дрехи с къс ръкав. Имам една тениска и две бодита от каката, ако стане много топло по-рано ще ги използвам. Аз ще обличам както писах по-горе: боди потник, тънка памучна блузка и панталонче. Сега  навън и слагам и якенце и я завивам с едно поларено одеалце. Космонавтът ни отесня и нов не мисля да купувам.
  Вкъщи е около 23 градуса.

# 492
  • София
Нашият космонавт така и няма да го напълним, а по-тънкият е тесен в ръкавите.
На вън излизаме с едно тънко горнище върху бодито и в порт бебето, което е с полар вътре.
Нещо ми е много трудно да преценя сега при ниски темперетури, но наличие на слънце как да го обличам за на вън. Реално ръцете му винаги са студени, а и той ги вади до лицето си.

# 493
Аз вече слагам къс ръкав боди и отгоре тънка блузка или гащеризон за през нощта.
Относно бабите, майка ми е в друг град и идват всяка събота за по дълго ако спи си я гледат, като кърмя съм в другата стая. Свекито обаче е друг въпрос, живее отсреща и идва почти всеки ден и аз забелязах че като спи не я устройва и си тръгва, ама няма да си будя бебчето заради нея.

# 494
 Teddy_Bear4eto, добре дошла и моят бебок е роден на 01.01. Къде си раждала?

Общи условия

Активация на акаунт