Януарска мама - 2

• 51 341
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Мами ползвате ли  сребърна вода при запушено носле на бебе и как?Чета добри отзиви а моето момиченце е с запушен нос.Пръскам с физиологичен разтвор но ефект никакъв.Отделно какви аспиратори за носле изполвате?Ние взехме един на камера но няма необходимия вакум ефект.

# 466
  • Варна
Ползвам за баткото Скалер силвър спрей, а сега за нея взех на капки. Нашата педиатърка ни го изписа като алтернатива на Коларгол (черните капки). То си е пак сребърна вода, но уж по-различна от другата. Може да прочетеш в нета. От аспираторите ползвам от тези, при които се смуче с уста. Доволна съм.

# 467
Ползвам за баткото Скалер силвър спрей, а сега за нея взех на капки. Нашата педиатърка ни го изписа като алтернатива на Коларгол (черните капки). То си е пак сребърна вода, но уж по-различна от другата. Може да прочетеш в нета. От аспираторите ползвам от тези, при които се смуче с уста. Доволна съм.
Ние взехме един друг вид сребърна вода и ще й капна в нослето.А за аспиратора ще пратя моя мъж сега до аптеката.

# 468
А докъде влиза този аспиратор  Rolling Eyes май ще ме е страх с него да бъркам. Все още чистя с клечки за уши след накапване с физиологичен разтвор. 

Снощи за първи път си намери ръцете и много бързо палеца. Дано да мине само с проучване, че има ръчички и да не става навик смучене то, че като не иска биба е трудно.

Aurora, колкото и да го харесвам Сиърс, не му се ще да пробвам дали бебето само ше отвикне от палеца Simple Smile

# 469
Внимавайте с тези аспиратори, аз нараних лигавицата на носа и тече кръв. Сега само слагам физ.р-р и чакам да кихне.  Котката ни бременна съм в несвяст. Аз сега едвам почистват а пък за котка с котенца не знам. Тъкмо си мислех как щеше да спи навън. А сега.. Ми е жал.

# 470
  • София
Мартинела, не е късно да я кастрираш. Кучетата и котките до преди самото раждане могат да бъдат кастрирани и плодовете са не жизненоспособни - за това и кастрират и в напреднала бременност.
Като започнах да дохранвам Сами, той започна да удължава паузите между храненията и ще загубим поне едно дневно хранене, та се чудя с това дохранване дали не заменяме танту за кукуригу - имаме ли положителна разлика в дневния баланс  newsm78

# 471
  • Бургас
Марти все пак ще носи ортопедични гащи. Но не за профилактика, а защото има недоразвити стави. Показа ми ги доктора, дори аз ги видях на снимките от ехографа. А тук в Бургас ми казаха, че на ставите им няма нищо...
Та така, купихме ги и от вчера вече е с тях. Ще ги носи два месеца. Много е гадно, жал ми е като го гледам и все го гушкам.
След ваксината в петък вдигна 38,3 вечерта. Уж бях давала хомеопатични два пъти, но не свършиха работа. Успях да я сваля чак към 4 сутринта с Панадол. Пътуването вчера ми се видя безкрайно, бях спала само три часа през нощта. Не него обаче му хареса, спа си в столчето, гледа си, кротува, явно се и измори, защото снощи спа много добре. Днес е нещо крив, не му е удобно ли, не знам, аз също още не мога да намеря удобен начин да го нося.

# 472
Таня, не е ли нормално за да недоразвити ставите до някаква степен?

# 473
  • Бургас
Ами има таблица с отклонения, показаха ми я, с картинки как трябва да изглеждат ставите. В нашия случай попадаме в графа 1-2 степен, не е изграден целия свод и затова се води недоразвит за тази възраст. Не знам дали го обясних разбираемо, но става въпрос, че ако не се вземат мерки няма да се развият правилно.

# 474
Аха, ясно, сега разбрах. Възможно е и тук затова да са ви изписали такива гащи, знае ли човек. Важното е че навреме се вижда и се вземат мерки. Стискам палци всичко да е наред. Повтаряй си че бебо не го боли и това е временно.
Аз изтръпнах като видях на прегледа как му огъват крачетата, но тях не ги боли. Тогава ми казаха че на дребния му били нормално недоразвити ставите за възрастта, затова се зачудих. Не знаех че си има мерки и таблица, по която ги оценяват.

# 475
Момичета помагайте, днес забелязах че са ми излезли стрии на гърдите.... УЖАС! Вие мажете ли се с нещо докато кърмите, има ли някоя друга мама с такъв проблем? Чудя се какво да правя, много в грозно  Sad

# 476
  • София
Ох, както Сами в събота ака три пъти по-гъсто вчера нямаме нито едно ако, само пиш. Възможно ли е да започва да разрежда акото, защото е на почти два месеца, или се е запекал?
Ако е второто се чудя дали е от пастюпизираната кърма или от нещо ядено от мен?

# 477
Фрози, нашата педи каза, че е нормално след първия месец да не ака до 2-3 дни и след като започне захранването всичко ще се нормализира. След 6- те дни неакане на Сашко, прочетох да го държа няколко пъти,за кратко в поза бебе над гърне и след 10-15 мин имаше резултат. От тогава насам ям сушени сини сливи и нямаме пропуск в акането. Осен това и спанака май му действа разхлабващо.
Снощи се видяхме в чудо, два часа неспирен рев и с нищо не можахме да го успокоим. Накрая го гушках, друсах, пуснах му бял шум и заспа... какво беше това чудо нз.

# 478
  • София
Балонче, ей сега напълни памперсът. Добре, че не ме кара да го чакам няколко дни. От събота на сам вече е и миризливо Simple Smile
да закрепне още малко и ще се мъчим да въведен естествената бебешка хигиена, та дано свалим памперсът до като се върна на работа.
По колко сливи ядете - при нас май нямат ефект.
Знаеш ли, че забелязах, че като ни предстой нещо ново - примерно преди питата и аз явно съм по-притеснена и той става нервен и ревлив. Четири дни преди питата беше рев, чудо, уж без причина. От деня след нея никакви проблеми...

# 479
Здравейте януарски мами!  bouquet

присъединявам се към вас тъй като и аз съм януарска мама Simple Smile моето бебче е родено на 1 януари. Искам да попитам дали има мами от Младост, за да можем да се разхождаме заедно Simple Smile разбира се, ако има желание. Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт