Малта - 2

• 125 401
  • 828
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, някой знае ли каква е таксата за заверка на пълномощно пред нотариус в Малта?
Може ли да бъде на български, след като ще служи за бг монополист и трябва ли да се заверява в България след това?

# 616
Може ли да бъде на български, след като ще служи за бг монополист и трябва ли да се заверява в България след това?

Или трябва да е на английски, или двуезично. Само на български никой няма да го подпише, макар че те удостоверяват подпис, а не съдържание. Таксата е според нотариуса. След това обаче се носи за апостил, който също струва пари и при всички случаи се превежда в България.

# 617
Разни хора си рекламират услугите на български, но чувам и за опарени, така че не бих се предоверила.
Ние сме заверявали декларация по системата, описана от Чек: Заверка на англисйкия текст от малтийски нотаруис (5 евро, от Жълти страници), апостил във Валета (беше 12 и нещо евро тогава), документа - с куриер до България и превод там.

# 618
Всичките документи, които заверявах при тукашен нотариус бяха двуезични, аз си ги правих. После носехме за апостил и в България превеждахме само него. Последното пълномощно го заверих при консулката, пак двуезично, съответно в този случай и апостил не беше нужен. В България мина даже без превод на печата й, който е на английски, но става пределно ясно, че консул на България го е заверил.

# 619
  • Ку-куландия
Аз искам да се оплача: звъни мъжът ми по обява за апартамент. Въпрос на браокера: Вие от къде сте?, той: От България. Ааа, на българи не отдаваме! и му затворили телефона.
Какъв им е проблема не мога да разбера?

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 11:39 от Presi

# 620
А вие в кой район търсите - да знам, като ходим натам, да казваме, че сме румънци  Laughing
Шегувам се, разбира се. Просто не сте имали късмет. Пълно е с българи тук, че и с български брокери. С малко повече инат ще намерите.

# 621
Това ще да е някой луд брокер. За първи път чувам някой да не иска да дава жилище под наем на българи, а брокер да не дава, значи че се отказва доброволно от пари. Малтиец да се откаже доброволно от пари означава, че е чисто луд. Всъщност луди съм виждала тук, но някой да не иска пари, никога.

Къде шега, къде истина е горното, но написаното в поста е пълна глупост до степен, че не вярвам.

# 622
  • Ку-куландия
Това ще да е някой луд брокер. За първи път чувам някой да не иска да дава жилище под наем на българи, а брокер да не дава, значи че се отказва доброволно от пари. Малтиец да се откаже доброволно от пари означава, че е чисто луд. Всъщност луди съм виждала тук, но някой да не иска пари, никога.

Къде шега, къде истина е горното, но написаното в поста е пълна глупост до степен, че не вярвам.

Да ти пратя ли номер да се обадиш?
Ще провериш лично след като не ми вярваш.

# 623
Може нещо мъжът Ви да не е разбрал, но нямам нищо против да ми пратите номера. Доста невероятно звучи и ако случайно е истина, то това е голямо изключение, а въпросът Ви по-горе е генерален за всичките малтийци. Отношението към българи тук е подчертано добро. Има хора, които са убедени, че чужденците са зло, но това е друга тема.

# 624
А всъщност какъв е проблемът - че някой ни е обидил долно на нация и трябва да бъде изобличен публично ли? Ако е така, давайте име, телефон, фирма, да се знае кой е. Иначе драма няма, защото тук брокери, фризьори и плод-зеленчук има през 200 м., така че следващият ще ви обърне внимание.

# 625
От друга страна като се замисля, не познавам българин, който в една или друга степен да не плюе тях като нация, в това число и аз. Но не сме прави в генерализациите. Днес например бях в клиниката в Гзира, където на рецепцията 15 минути възмутено се чудеха как така не живея на стария си адрес, нищо че новият е в личната ми карта, а лекарят ми каза, че болките в гърдите са резултат от кофеина, който поглъщам и ми изписа две таблетки Панадол на осе часа. Естествено с ММ на глас ги обявихме за слабоумни, но не вярвам да знаят български. После обаче отидох при друг лекар, който не само че е добър професионалист, ами и след като ме пита откъде съм и аз му отговорих, много жизнерадостно взе да ми разправя какви хубави преживявания имал на Златни Пясъци, какъв мед си купил от Варна и т.н.
Никога не съм усетила кофти отношение специално към нацията ни. И както каза Врабец, голяма работа, брокери под път и над път.

# 626
  • Ку-куландия
Никога не си позволявам да правя генерални заключения за някой след един - два разговора. Но можеха да кажат, че вече е взет или подобно.  Както й да е.

# 627
Относно обявите за лонг лет - поне половината са фейк.

# 628
От друга страна като се замисля, не познавам българин, който в една или друга степен да не плюе тях като нация, в това число и аз. Но не сме прави в генерализациите. Днес например бях в клиниката в Гзира, където на рецепцията 15 минути възмутено се чудеха как така не живея на стария си адрес, нищо че новият е в личната ми карта, а лекарят ми каза, че болките в гърдите са резултат от кофеина, който поглъщам и ми изписа две таблетки Панадол на осе часа. Естествено с ММ на глас ги обявихме за слабоумни, но не вярвам да знаят български. После обаче отидох при друг лекар, който не само че е добър професионалист, ами и след като ме пита откъде съм и аз му отговорих, много жизнерадостно взе да ми разправя какви хубави преживявания имал на Златни Пясъци, какъв мед си купил от Варна и т.н.
Никога не съм усетила кофти отношение специално към нацията ни. И както каза Врабец, голяма работа, брокери под път и над път.

Точно обратното - усеща се всекидневно и ежеминутно как се опитват да ни е... През гащите , такава дискриминация и то към бели хора не съм виждала и чувала да има по света , забелязвам че цялата африканска и арабска измет тук , с неизвестен статут - разбирайте черноработници ,осеменители на местните ,е много повече на почит от колкото нас , кой както иска да го приема това, но е безспорен факт

# 629
Продължавам да твърдя, че никакво лошо отношение не съм получавала никога тук заради факта, че съм чужденец, камо ли пък дискриминация. Не съм чувала и от никого около мен за нещо такова, като изключвам идитоти, които смятат, че fucking foreigners са виновни за техните несгоди, но те наистина са идиоти и нямат предвид само белите чужденци и в частност българите. Но всеки с опита си все пак.

Аз така или иначе напускам Малта, но съм сигурна, че ще ми липсват много неща от тук, в това число и немалко малтийски приятели.

Общи условия

Активация на акаунт