Малта - 2

• 125 371
  • 828
  •   1
Отговори
# 705
  • MT
Много благодаря за полезната информация!

Пак заповядай ! Не съм чак толкова веща в много от нещата тук, но се радвам, че помогнах. Ако имаш въпроси, може да пишеш и ЛС.

Врабец, един колега (доста голям и висок мъж) в момента си търси малко студио-апартамент защото иска да живее сам. Искали му 700 Евро за долу-горе обзаведен гараж. Без гардероб - вместо това скрин(не знам дали това беше правилното име - шкаф с по 3 големи чекмеджета), с душ/тоалетна в която едва се влиза. Без фурна, само котлон, телевизор от преди 20 години и вентилатор. Без никакъв тип отопление и това не включваше сметки. Той беше в шок, след него и ние с другите колеги. Толкова искат за двустаен апартамент на повечето места (не визирам Слима или други по-популярни места), аз не бих ги дала тези пари.
Казват, че заради iGaming компаниите вдигали наемите, пък аз съм точно на такава позиция и не вземам космичните пари, които казват, че имаме.

# 706
И аз точно на такъв гараж гледах обява и ми се зави свят. Но там искаха "скромните" 500 евро. И то беше част от гараж - преградена задна част. Не бих се учудила хазяйнът да си паркира колата в предната част Rolling Eyes

Оправдават се те с iGaming... Първо, че масово слагат какво ли не под това определение. Ако има съпорт от Швеция, значи е iGaming. И второ, точно заради техните наеми и цени хората в този сектор идват тука, работят няколко месеца, живеят на минус и си заминават. Накрая бизнесът няма да издържи, ще се изнесе и местните хазяи ще останат с едни празни имоти, да си складират картофите в тях.

# 707
Този край го слушах много години, но не дойде. Търсене и предлагане. В Малта просто има търсене и сега разбирам защо.

Преграден гараж за 500 евро ми предлагаха преди пет години още.

# 708
Все пак си намериха оправдание Simple Smile Чакат се към 3000 барани за доене, които са привлечени от 360-те слънчеви дни и ефордобъл кост оф лшвинг...
Не знам как е в Германия, но в Австрия съотношението надница/наем е по-добро.

# 709
Честита Ви Коледа!

# 710

Не знам как е в Германия, но в Австрия съотношението надница/наем е по-добро.

По-добро е разбира се, но има едни други неизбежни харчове, след които горе-долу става същото.

Весела Коледа. Blush 🎄

# 711
Добър ден. Ще съм много благодарна ако някой може да ми даде информация дали българските граждани може да пътуваме за Малта с лични карти или имаме нужда от паспорт, туристическо  пътуване. Извинявам се предварително ако вече е обсъждано, нямам възможност да прочета темата в момента...

Благодаря и весели празници.

# 712
Можете с лични карти, да. Стига да не напускате ЕС. Ако летите директно или пътувате с кола през Гърция и Италия, няма проблем. Единствено нямам представа какво се случва, ако минавате извън ЕС, като например с прекачване през Истанбул.

# 713
Можете с лични карти, да. Стига да не напускате ЕС. Ако летите директно или пътувате с кола през Гърция и Италия, няма проблем. Единствено нямам представа какво се случва, ако минавате извън ЕС, като например с прекачване през Истанбул.

Много благодаря за бързия отговор Flowers Tulip  Пътуването е държава от ЕС-Малта-връщане в изходната държава, т.е. няма излизане от ЕС.

# 714
  • MT
Много благодаря за бързия отговор Flowers Tulip  Пътуването е държава от ЕС-Малта-връщане в изходната държава, т.е. няма излизане от ЕС.

Тогава няма никакъв проблем с Лична карта да си пътувате.

Обикновено при купуване на билети за полет, в сайта се изисква да впишете номера на документа, с който ще пътувате (RyanAir примерно), така че предварително при някои авиокомпании може да видите опциите и да знаете. За Wizzair не мога да се сетя дали беше по същия начин.

# 715

Тогава няма никакъв проблем с Лична карта да си пътувате.

Обикновено при купуване на билети за полет, в сайта се изисква да впишете номера на документа, с който ще пътувате (RyanAir примерно), така че предварително при някои авиокомпании може да видите опциите и да знаете. За Wizzair не мога да се сетя дали беше по същия начин.

Благодаря! Весели празници! Christmas Tree

# 716
Здравейте!
Може ли някой да ми каже,на коя дата горе-долу се превеждат детските надбавки в Малта?

# 717
Веднъж на няколко месеца.
Идва писмо с приблизителни дати.

# 718
https://socialsecurity.gov.mt/en/Social%20Security%20Contributio … ayment-Dates.aspx Тук можеш да видиш датите на всички плащания от държавата

# 719
  • София
Здравейте, през февруари ни предстоят няколко дни в Малта и ще съм благодарна на препоръки за хотели или друг вид настаняване.

Общи условия

Активация на акаунт