РИМ - Вечният град - XIII тема

• 82 221
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Благодаря ти,Лейди,до колкото знам ще сме с тези "Хоп он Хоп оф" автобуси,ама от къде ще се качваме изобщо не знам,за първи път отивам някъде без да съм прочела де що има инфо за дестинацията и съм в яко неведение,та може и да звуча глупаво,но тепърва ще сядам да се образовам  Peace

# 616
Благодаря на всички за отговорите и насоките! Hug
Сега ще разгледам повече всяко едно место!

Мислех да пропуснем Колизеума,ПХ и РФ,за да успеем да обиколим всички площади,и ми се иска повече галерии да посетим!
За Ватиканските музеи ми се струва,че ще ни отнемат много време,нали,задължителни ли са?

Галерия Боргезе задължително ли е със запазване на час предварително и колко предварително?
На картата е съвсем близо до галерия за съвременно изкуство(ще я посетя макар и с един работещ етаж Laughing) още първия ден!

Мерси много за информацията за галерията на пл Куиринал,знаеш ли как се казва,не мога да я намеря нещо?

# 617
  • София
Благодаря на всички за отговорите и насоките! Hug
Сега ще разгледам повече всяко едно место!

Мислех да пропуснем Колизеума,ПХ и РФ,за да успеем да обиколим всички площади,и ми се иска повече галерии да посетим!
За Ватиканските музеи ми се струва,че ще ни отнемат много време,нали,задължителни ли са?

Галерия Боргезе задължително ли е със запазване на час предварително и колко предварително?
На картата е съвсем близо до галерия за съвременно изкуство(ще я посетя макар и с един работещ етаж Laughing) още първия ден!

Мерси много за информацията за галерията на пл Куиринал,знаеш ли как се казва,не мога да я намеря нещо?

Да ти кажа честно площадите с фонтаните ще ги обиколиш за 1 ден, те са в една линия почти.

За мен Ватиканските музеи са топ - всъщност това са отделни галерии със събрано изкуство от целия свят, от различни епохи. Отделно самите музеи като интериор са разкошни, чудиш се кое да гледаш повече - картини, скулптури, тавани, подове, експонати, на мен свят ми се зави. Що се отнася до стаите на Рафаело - това са 4 стаи рисувани от него и кулминацията - Сикстинската капела - не мисля, че нещо може да ги надмине. Но, това е индивидуално, ти явно харесваш съвременно изкуство. Ние в галерия Боргезе не ходихме, цялата галимация с предварително купуване, после потвърждаване на билети ми дойде в повече.
Като време иначе за Ватиканските музеи зависи как и колко време гледаш, но за да видиш всичко ти трябват поне 4 часа.

# 618
Мерси,lavina!
Дано успеем да ги посетим!

# 619
  • Варна
 Lady Vengeance, предвиждам "извън" Рим да е Остия,
евентуално и аутлети Crazy. Предния
път бяхме с личния си автомобил, не ми се стори чак толкова
страшен трафика. Ама зная ли...все пак минаха 5 години.
По- ми е важно, да зная колко ще ми спрат от кредитната
карта, че да не остана безпарична на пъпа на света  Laughing

# 620
До колкото знам, сумата за блокиране от картата зависи от застраховката, която направиш.Ако е пълна за всички щети, блокират много малко пари.Чела съм, че си резервират кола от фирмата , която са си харесали по интернет и после на място се уточнява каква е застраховката.
Ето тук има полезна информация за Италия http://magelanci.com/topic/6510-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D0%BF% … 0%BB%D0%B8%D1%8F/

# 621
  • Вестерос
Ватиканските музеи се разглежда от 2 часа нагоре, ако искаш всичко да видиш 4 часа минимум. Има  бърз маршрут да минеш през всички натагадък , за да видиш само Секстинската капела-40 минути се върви. Но аз не го препоръчвам, все пак няма как да си там, да си дал 16 евро билет и да не посетиш стаите на Рафаело примерно

# 622
  • Варна
Lady Vengeance благодаря, първо през магеланците минах,
че имат наистина безкрайно полезно инфо. Звъннах в Budget,
минимум 800 евро ще ми спрат от картата. Ще го мисля.

# 623
Здравейте,
аз само да кажа, че направих резервация за галерия Боргезе за 7ми Август. Билетите са безплатни, но се плаща по 2 евро на човек за онлайн резервация, а също и ддс. Така за 6ма човека безплатните билети ми излязоха 24 евро.  newsm78

# 624
  • IT
Някаква такса си платила иначе няма как 6 билета по 2 евро да са  24. ДДС върху билетите няма,а и да има е 22%. ДДС за услуга някаква  може би. Ако се вземат от ласата билетите не би трябвло да има никаква такса.
ticketone.it  ли ги пренотира?

# 625
  • Варна
Здравейте,
аз само да кажа, че направих резервация за галерия Боргезе за 7ми Август. Билетите са безплатни, но се плаща по 2 евро на човек за онлайн резервация, а също и ддс. Така за 6ма човека безплатните билети ми излязоха 24 евро.  newsm78
С Рома пас си правиш само резервация за часа, в
който ще посетиш галерия Боргезе . По телефона.
Или бъркам и аз?!

# 626
  • Варна
Здравейте,след три седмици и аз ще се потопя в дебрите на Рим.
Всичко организира приятелка,ще сме за три дни и нашето хотелче е това:
http://www.booking.com/hotel/it/la-maison-royale.bg.html?aid=323 … total;ucfs=1&

Можете ли да ме ориентирате горе долу на какво разстояние сме от основните забележителности и какъв транспорт да използваме,ако трябва такъв,зяпах на картата,обаче нещо не мога да се ориентирам,благодаря Hug

Объркала съм се,това е хотела и е в Рим,ама като съм блейка  hahaha hahaha

https://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g187791-d573286-Revie … e-Rome_Lazio.html

# 627
Капитолини може ли да се посети безплатно в първата неделя на месеца?
Скрит текст:
Може ли някой, който има възможност и време, да постави примерно на първа страница списък на държавните музеи в Рим. Предполагам, че ще бъде от полза на всички тук, предвид възможността да се ползва безплатен вход за тях по веднъж в месеца.

# 628
  • тук-там
Поствам и аз нашите хотели - ако някой има мнение по тях. Знам, че на са първа хубост, но за Рим ни трябва басейн, а за крайбрежието хотел на първа линия. Мързеливо ще я караме този път - всичко вече е видяно няколко пъти - просто ни се приходи пак. Peace

https://ssl.hotels.com/hotel/details.html?pos=HCOM_EMEA&loca … 003_H2122.011.003

https://www.booking.com/hotel/it/scacciapensieri.en-gb.html?aid= … l;type=total&

# 629
Капитолини може ли да се посети безплатно в първата неделя на месеца?
Скрит текст:
Може ли някой, който има възможност и време, да постави примерно на първа страница списък на държавните музеи в Рим. Предполагам, че ще бъде от полза на всички тук, предвид възможността да се ползва безплатен вход за тях по веднъж в месеца.
Да, безплатно е първата неделя на месеца.
Има линкове на първа страница за държавни и общински музеи.
Ето списък http://www.turismoroma.it/cosa-fare/domenica-al-museo-ingresso-g … domenica-del-mese
esstela, ако е този La Maison Royale е съвсем друго нещо, на хубаво място е, може и само пеша, но Колизеума ви е доста далеч.За транспорт, ето тук http://www.agenziamobilita.roma.it/en/journey-planner.html си пробвай маршрути и ще видиш какъв транспорт има.

Последна редакция: сб, 09 юли 2016, 21:15 от Lady Vengeance

Общи условия

Активация на акаунт