РИМ - Вечният град - XIII тема

• 82 209
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Лейди,благодаря за отговора Hug

Тифани,моя стик е от тези дето не се сгъват до край,в прибрано състояние е половин метър някъде,чудя се дали ще е проблем,защото си мисля да взема само ръчен,имам право на 10 кг,за да не чакам чекирания.Възможно ли е да се заядат newsm78

# 646
  • Вестерос
Ами на мен точно с толкова разпънат ми направиха забележка. Миналата година купих моя за 5 евро, тази бяха по 3, просто може да си купиш нов  Blush Иначе аз преди да си взема миналата година, когато бях сама, молех да ме снимат, но винаги молех китайци, корейци, японци  Peace Шансът да ти гепат нещо е многоооо малък. Даже после почти винаги ме молеха същите и аз да ги снимам.

# 647
Здравейте!

Назад в темата четох, че е добре Ватиканските музеи да се посетят в сряда сутринта, когато повечето хора са на месата на Папата.
За това мисля да взема билети за Ватиканските музеи за 9 часа в сряда.
Въпросът ми е дали  ще трябва да се редя на една опашка с чакащите за месата на Папата (напр. за секюрити контрол или някаква друга проверка) или влизането в музеите е от отделно място и изобщо няма да чакам заедно с хората за месата? Притеснението ми е, да не би в 9 часа в сряда да трябва да чакам за влизане в музеите заедно с всички, които идват за месата.
Благодаря предварително

# 648
  • Варна
Оф бее и аз съм се закъхарила,добре,че ме светна,Тифани.
По-добре да си взема от тези дето се сгъват максимално,хехе,благодаря  Crazy

# 649
  • София
Здравейте!
Назад в темата четох, че е добре Ватиканските музеи да се посетят в сряда сутринта, когато повечето хора са на месата на Папата.
За това мисля да взема билети за Ватиканските музеи за 9 часа в сряда.
Въпросът ми е дали  ще трябва да се редя на една опашка с чакащите за месата на Папата (напр. за секюрити контрол или някаква друга проверка) или влизането в музеите е от отделно място и изобщо няма да чакам заедно с хората за месата? Притеснението ми е, да не би в 9 часа в сряда да трябва да чакам за влизане в музеите заедно с всички, които идват за месата.
Благодаря предварително
Aудиенцията с папата е на пл. Св. Петър, а входът на Ватиканските музеи е отдалечен на около 100м. от там. Секюрити контролът е раличен за двете места. Не се притеснявай, няма да чакаш заедно с хората за аудиенцията.

# 650
  • Вестерос
Даже на повече от 100 метра е входа за музеите, бих казала на 5 минути пеша от площад свети Петър. Слизате на Оттавиано и от метрото като излезете на ляво веднага има улица, вървите, вървите докато стигнете един светофар, напред ако продължите излизате на площада от дясната му страна, в случая тръгване от светофара на дясно , има и табела и се върви 3,4 минути около стената на музеите докато стигнете до входа. Ако сте с билети пропускате опашката, ако има въобще. Месата е до към 10 и нещо, после повечето отиват към музеите.

# 651
Питах в Капитолини за безплатния вход в първата неделя на месеца и ми отговориха, че важи само за гражданите на Рим  Peace
Остава да разбера как стои въпроса с Vittorio Emanuele II, обаче за сега не намирам координати как да се свържа с тях.

# 652
  • Вестерос
Виктор Емануел  мисля, че е без вход за втория етаж, аз лично не съм влизала. Отвън ми е по-интересен, знам, че има музей на знамената или нещо от сорта. Тази година се качих до горе, за да ползвам тоалетната  Blush За панорамния асансьор, който е на гърба на сградата в нета намирам инфо за 7 евро на човек, лично не съм ходила.

# 653
Благодаря. И на мен ми харесва повече отвън, но се чудех вътре какво е. Ще ми бъде достатъчно да се кача на терасата  Hug

# 654
  • Русе
Виктор Емануел  мисля, че е без вход за втория етаж, аз лично не съм влизала. Отвън ми е по-интересен, знам, че има музей на знамената или нещо от сорта. Тази година се качих до горе, за да ползвам тоалетната  Blush За панорамния асансьор, който е на гърба на сградата в нета намирам инфо за 7 евро на човек, лично не съм ходила.

Толкова.
Имаше малка опашка но все пак беше безплатната неделя и хората жертваха по 7 евро за билет.
Една открита тераса е с гледка. Нищо повече.  Дали си заслужава заради гледката? Въпрос на вкус Simple Smile

# 655
  • Вестерос
За мен не  Blush Има и други страхотни места с гледки като Пинчо или Куиринале

# 656
Гледката от покрива на Витторио Емануеле на мен лично ми харесва много, заслужава си парите.Също така много ми харесва и гледката от портокаловата градина на Авентин http://www.giovannicarrieri.com/surround/rome/portfolio-photo.ph … 6&language=it и още повече от ключалката на Малтийския орден.Имах щастието да отворят вратата, за да излезе една кола и се видя страхотната алея заедно с купола на Сан Пиетро.http://www.peika.bg/galeriya/Taynite_mesta_na_Rim_l.g_i.78503.html

# 657
  • IT
Гледката от покрива на Витторио Емануеле на мен лично ми харесва много, заслужава си парите.Също така много ми харесва и гледката от портокаловата градина на Авентин http://www.giovannicarrieri.com/surround/rome/portfolio-photo.ph … 6&language=it и още повече от ключалката на Малтийския орден.Имах щастието да отворят вратата, за да излезе една кола и се видя страхотната алея заедно с купола на Сан Пиетро.http://www.peika.bg/galeriya/Taynite_mesta_na_Rim_l.g_i.78503.html
+1   за това

# 658
 а вътре във  Витторио Емануеле има два музея -на по долния етаж е безплатен , на горния е платен - но аз лично очаквах музеи от древен Рим - а те са за  19 в /по времето на В. Емануел/ и въобще не ме грабнаха ...но пък от там излизайки на терасата /не на покрива / гледката е прекрасна има много добре означени забележителности ,от  същата тераса има подход към Santa Maria in Aracoeli -т.е избягва се стръмното стълбище

# 659
  • тук-там
Аз чак сега загледах, че градската такса е 6 евро на човек. Откога така, не беше ли 2? newsm78
В апартаментите - например airbnb, дали начисляват същата?

Общи условия

Активация на акаунт