За тези, които четат любовни романи - тема 22

• 102 843
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте. Направи ми впечатление, че в Работното ателие на Читанка  в отдела,, За добавяне" има книгите,, Близо до теб",,, Почти влюбени" на Кристина Дод, както и,, Дявол през зимата" и,, Скандал през пролетта"на Л. Клейпас. Някой знае ли дали тези книги може да се поискат от потребителя и как става Simple Smile

@ Gergana 8010 - Не, мила, не могат да се поискат от потребителите, там не е на принципа на мейлбукс. От ателието книгите се качват в библиотеката за онлайн четене или сваляне. Въпреки че посочените от теб заглавия присъстват в ателието, записите ще са налични след 1.1.2018, тъй като има правило да мине определен период от издаването на дадена книга, преди да се добави. Препоръчвам ти да ги потърсиш другаде.
Поздрави и успех в търсенето.

# 106
Здравейте, мили дами. Съвсем случайно открих тази тема. Прочетох книгите от поредицата,, Дъблин стрийт" и определено мога да кажа, че Саманта Йънг измества в личната ми класация друга моя любима писателка-Ема Чейс.Ако някой има в ел. вариант,, Скотланд стрийт"(само тя ми останана непрочетена), би ли ми я изпратил на - ralica531@abv.bg.Благодаря предварително и хубав ден Simple Smile

# 107
  • София
Стигнах до "Треска" 5 – "Разкритието на древния ръкопис". Поредицата ми харесва, много, и още не мога да си се начудя защо преди не я довърших, обаче... Преводът е изключително зле. Непрекъснато чета изрази от сорта на "чудя се дали това е каквото идва от съществото", "черно върху черно", "той прави разсичащ жест във въздуха", "влезнах", "излезнах"... Как може да се пуска такъв продукт?  Confused Съжалявам, че започнах да я чета на български, няма да повторя тази грешка.

# 108
  • I Love You 3000
Здравейте момичета bouquet

Отдавна не съм споделяла тук, но не съм спряла да чета. Бях направила една седмица почивка след тази поредица :
http://www.goodreads.com/series/131866-front-and-center. Много ми харесаха. Всяка следваща ставаше все по-хубава. Има екшън, има доста хумор, има и достатъчно драма. Всяка книга е за член на семейство Патън - 1 сестра и трима братя.
Да споделя малко кратки резюмета за другите 3 ( за 1-вата правих по напред).

2-рата:
Скрит текст:
Най - големият брат МакАртър (Мак) и приятелката на Шери - Кели. Той е пълен контрол - фрийк ,  нещо като специален агент на правителството е. Сваля си черните очила в много редки случаи. Обсебен от работата си и от манията си да защитава другите. Като малък са отвлекли и убили братовчедка му и са я убили. Той обвинява себе си , затова не иска да се обвързва и да рискува нечии друг живот. Кели е ветеринарка ( много цапната в устата) - не иска да се обвързва , защото бащата й е изоставил психично нестабилната й майка , която цял живот й набива в главата да не се влюбва и да не се жени. Затова се интересува само от физически връзки. Когато Шери я моли да стане годеница на брат й за една мисия, тя приема , защото иска да се позабавлява с него, а и ще може да се занимава благотворително с една клиника за скопяване на котки (ограничават популацията и т.н). Има много забавни случки с операциите покрай животните - голямо шоу. На Мак му трябва прикритие на сериозен сгоден мъж , защото трябва да направи сделки с един , който продава оръжие на Близкия Изток. Но понеже Мак едно време е имал това - онова с жена му , му трябва прикритие. Затова се правят , че ще се женят и т.н. Една вечер на вечеря у този терорист, се налага Кели да направи операция на оная работа на гущера на терориста. Голям смях е там. Опитват се да отвлекат Кели на два пъти и двата пъти Мак я спасява. На втория му признава , че го обича обаче той се уплашва и избягва. Много е смешно като се сдобряват до операционната маса на една котка. Тази Кели е много мъжко момиче

3-тата:
Скрит текст:
Най - малкия брат Грант е избран за кум на сватбата на Шери. Счита се за най - неподходящия мъж за тази длъжност. Голямата му тайна е , че на почивка на една мисия преспива с годеницата на брат си , без да знае коя е. Разбира когато са на половината акт и не се спира. След това получава смс от брат си , че годежа е развален и брат му заминава за Ирак. Когато Шварц (брата) се връща след голяма злополука и излиза от кома след месец не е същия, избягва от семейството си и заминава в пълно отшелничество. Не поддържа контакт с никого, само праща картички и подаръци. Никой не знае къде е, поддържа връзка само с Грант и то по таен телефон. Грант обвинява себе си , защото си мисли , че от мъка брат му е заминал и му се е случило всичко това. Той никога не е казал на никого за станалото, но си е обещал да не се жени и да не се обвързва , защото не заслужава. Ана (приятелката на Кели) е сватбен агент на нестандартни сватби. Който иска да се жени като Червената Шапчица или гол се обръща към нейната агенция. На подобна като втората Грант тича по брега , тя го взима за кума и му нарежда да се съблича по - бързо, че само него са чакали. Много забавно е там. Истинския кум се появява , тя разбира , че той е брата на Шери , този който е направил хубавите годежни снимки на Кели. Той е фотограф в хобито си. На другия ден той атакува фотографа й, защото си мисли , че иска да я убие. А те правят подготовка за пейнтбол сватба. Онзи напуска и Ана наема Грант за фотограф на няколко следващи сватби. Ана не обича брака , а сватбите. След разправиите на родителите й , че са си съсипали живота с децата и с неуспешния брак на сестра й ( за която тя се чувства отговорна , че едва ли не е накарала сестра си да се ожени , въпреки че е подозирал , че мъжа й не е за нея), Ана не иска да се жени и да се обвързва до живот. Така двамата започват връзка , без да имат изисквания един към друг. После Ана решава , че иска да се жени и го напуска. Той се обажда на брат си да си признае и да му се извинява. Оказва се , че брата дори не си спомня името на годеницата и не това е причината за промяната на брат му след мисията. Шварц му казва , че е луд да се обвинява толкова време и , че не му пука за това и че го обича. Така Грант отива да търси Ана и да й признае , че е влюбен в нея. Сдобряването и тук е  епично.

4-та ми е най - любима
Скрит текст:
Шварц e различният в семейството - докато другите от семейството са морски пехотинци , той станал военен. Искал да е в разгара на битка както дядо му му разказвал. Записва се за армията и отива на мисия в Ирак - там нещо се обърква и целият му взвод загива, а той едва излиза от кома след един месец. Обвинява себе си за случилото се и е разочаровал семейството си. Не изчаква те да говорят с него и не казва на никой за случилото се, заминава отшелник в някаква къща в планината. Живее като с едно куче- вълк и разработва някакви системи за сигурност от там и ги продава по нета. Не контактува с никого почти. Хората от близкия град , в който пазарува го мислят, едва ли не, за Йети и не го закачат. Когато Грант го моли за услуга да укрие сестрата на Ана при себе си, той се съгласява , защото не иска пак да "разочарова" семейството си. Джанел е станал свидетел на убийство , което бившия й е извършил. Оказва се , че той е бил наркопласьор , а тя дори не е знаела. Развела се е с него , защото направил дете на друга, но не я оставя и я преследва , иска да е с нея ( за прикритие) и т.н. Докато един ден тя става свидетел на убийство , което той е извършил. Не му дават да излиза от щата , зашото го разследват ,но той има връзки и тръгва по петите й. Тя се съгласява да се укрие при брата на зет си, без да знае дори къде е това. Тя е градско момиче, графичен дизайнер и живот в планината определено не е за нея. Голямо приключение е докато се укрива там. Напада ги пума, заради нея той се сдружава с хора от градчето, въпреки че не иска и т.н. Тя като му казва , че го обича и че той трябва да спре да се обвинява и да си прости най - накрая. Напуска го и тръгва с едни хора от градчето, с който се е запознала и иска да иде при сестра си, без да знае , че бившия и се е измъкнал. Шварц тръгва след нея и после разбира , че тя все още е в опастност. Накрая цялото семейство я спасява от онзи психопат, Шварц най - накрая си прощава като говори със семейството си и разбира , че май не е имал голяма вина за случилото се там. Те искат той да се върне в семейството. Предлага брак на Джанел и т.н.

Сега продължих с булките , които бях оставила за малко. Прочетох 2- рата и много ми хареса:
Скрит текст:
И тук има екшън - той кандидат за губернатор , тя защитен свидетел.

Почвам третата
Скрит текст:
Малко не ми се чете за сестра залитаща цял живот по бодигарда на брат си. Просто доста бях чела напоследък. Но май ще е по -интересна.
, но нямам търпение за другите като им чета резюметата.

# 109
Здравейте, мили дами. Съвсем случайно открих тази тема. Прочетох книгите от поредицата,, Дъблин стрийт" и определено мога да кажа, че Саманта Йънг измества в личната ми класация друга моя любима писателка-Ема Чейс.Ако някой има в ел. вариант,, Скотланд стрийт"(само тя ми останана непрочетена), би ли ми я изпратил на - ralica531@abv.bg.Благодаря предварително и хубав ден Simple Smile
И аз търсих ,, Скотланд стрийт" в ел. вариант, но за съжаление тази поредица я издават само на хартиен носител Sad Отправих запитване и до Orange Center, но отговориха, че нямат намерение да я издават електронно

# 110
  • I Love You 3000
Леле ама тези булки много интересни бе. Много екшън ,много чудо. Има от всичко по - много. Интересно е , че и трети и четвърти лица се изказват. Дава се трибуна и на престъпника- злодея да се изкаже. На третата съм, на около 45 % - още не са се целунали както се вика , но екшъна е на макс.
Скрит текст:
То не са умрели гарвани, има и умрели съседи вече. Това е за цел да се сплаши главният и за сега, който и да е този успява. А уж е романтична книга Grinning  Grinning Grinning

Има ли някой , който е прочел цялата поредица? Може ли малки резюмета за другите книги , че нямам търпение за тях.  Grinning Grinning Grinning

# 111
  • В къщурката на хълма на феите
Току-що приключих с Нощите на османската принцеса и съм меко казано объркана как да определя книгата .. В никакъв случай не е лоша, само дето не знам тва любовен роман ли да го пиша или що ..

# 112
Chris_Ch , кои булки? Simple Smile

# 113
  • в сърцето на един мъж...
Аз завърших

Много ми хареса. Кристин Хана се оказа уникално добра писателка.

# 114
  • София
Здравейте, спешно търся книгата на Нора Робъртс - Всичко е любов от поредицата "Макгрегър". Има я в chitanka, но на мен ми трябва книжното тяло. Моля, ако някой я има и иска да ми я продаде или даде за известно време да ми пише тук или на лични. Благодаря! 

# 115
Момичета дали има преведена някъде " Ад на колела " книга 2?  Чете ми се нещо такова ..ако имате някакви предложения, помагайте

# 116
  • Euskal Herria
Момичета дали има преведена някъде " Ад на колела " книга 2?  Чете ми се нещо такова ..ако имате някакви предложения, помагайте
Работят в момента по нея. Откъси пускат в бг свят (не цели глави).

# 117
  • I Love You 3000

https://www.goodreads.com/series/76813-the-weekday-brides

Тези булки. Сега съм на третата още около 90 стр. от 256 ми остават и екшъна е на макс. Щом за пръв път се затруднявам да резюмирам. Толкова много неща се случват наведнъж  , че направо се ошашках вече. Всички са въвлечени по някакъв начин (от първите две и от следващите). Много са интересни.

# 118
Имам бегъл спомен за тях, ама дали съм ги чела, дали съм ги сложила в киндъла и съм ги забравила.... ще погледна пак! Simple Smile Мерси!

# 119
  • Варна
Аз прочетох първата преди месец. Може да подкарам и другите булки скоро.
Вчера свърших " Уитни, моя любов". Останах със смесени чувства.
Скрит текст:
то бива да не си говорят ама чак толкоз!  Оня веднага действа, наказва. И как я изнасили, ужасно гадно!

Общи условия

Активация на акаунт