Неочаквано - бременна на 40 години

• 42 954
  • 311
  •   1
Отговори
# 255
да, отнесох неврозата и все още имам кошмари, но 80% живеят заедно с онези 20%, учат заедно и т. н., за това хич 20% не минават само по допирателната  Grinning

# 256
Е не учат баш заедно, по някое време се разслояват доста надеждно...

# 257
  • София
бубс, няма смисъл, аз се отказах преди няколко поста

# 258
То няма нужда особено от гледане и възпитаване, почти възрастен е, н
Душичка  Laughing
Аз като бях на 16, родителите ми отиваха 1-2 пъти в годината на родителска среща, отвреме-навреме ми викаха "я дай да ти видя бележника", и това е. Ни на уроци са ме водили, ни на море (пускаха ме с по-големия ми братчед без родители), нито нещо друго помня да са се занимавали с мен.
Не казвам, че не са се интересували, но вероятно са били видели дотогава, че мога и сам да се оправям и да ми имат доверие да ме оставят да правя каквото знам. И университета сам съм си избрал, и първата работа сам съм си намерил.
Виж, да ме хванат да гледам бебешор обаче едва ли щях да съм съгласен.

# 259
Докато стане на 16 трябва да минат... ами 16години и нито ден по- малко.
И това все още не е пълнолетие. Пясъчните кули и вярата в Пепеляшка не правят чаровни възрастните хора.

# 260
Сирен, съвсем офф сме, но кое ги разслоява? Mr. Green
или мислиш, че измежду отличниците в елитните гимназии няма крадци, убийци, друсащи се, проституиращи?  Wink
говорим за тийнеджъри не на 13 г.

предпочитам да приключа точно тази тема - просто не знаеш какво те чака зад ъгъла  Wink

Бърди, знам  Hug

# 261
  • София
Е това е по-скоро изключение, в над 80% от случаите при тийновете е по-скоро невроза на родителя, отколкото истински проблемно поведение. Проблемите идват от 20-те процента, които пък са с неглижиращи родители. При останалите нещата биха се наредили, дори без някой да кръжи като хеликоптер.

Но се чудя ако ти си на 60 и имаш тийн, дали изобщо ще те приема насериозно. Чисто физически дори...сигурно ще му се струва, че утре може да пукнеш.
Много теория, много нещо, ей!
Копирай си постовете и като му дойде времето чети, да видиш колко далеч от действителността си. Mr. Green

# 262
  • София
Сега ще дойде да ти каже, че ако са й давали левче всеки път като са й казвали "ще видиш", пък то не е ставало  Laughing Жалко, че няма да сме тука или дори да сме тук - че няма да си признае , когато се стигне до пубертета  Laughing

# 263
Тийновете се разслояват сами по говор, поведение, дрехи- заформят се групички. Някои са все едно на отделни планети. Или ще ми кажеш, че има осмоза между чалгарите и емотата:) въпрос на престиж е да не се барат взаимно.

# 264
  • sofia
Проблемът е, че и едните, и другите имат еднакъв шанс да се озоват в някое РПУ или спешно отделение...дори и да не са пряко виновни за каквото и да е там.

# 265
Сирен, толкова си далеч от истинския свят, изобщо не говоря за чалгарчета с две мозъчни гънки  ooooh!

ще ти дам само едно изречение за размисъл, тълкувай го както искаш - интелигентните и умните се крият в пъти по-добре от семплите и тъпите

# 266
Е какво да го мисля, аз като тийн бях пълен психопат, някои неща изобщо родителите ми не ги и подозираха. Мисля, че това е азбучна истина, не е нужно да ми го сервираш като някакво невероятно откровение.

По-скоро откровението е, че нещата са скрити на очевидни места и си личат, но родителите си затварят очите или са прекалено заети, нежелаещи или просто тъпи, за да прозрат какво става.

# 267
мислила си си, че си пълен психопат /както си го мислят 90% от тийновете/, но не си била

но се предавам, служебно ти присъждам победата  Joy
и с удоволствие бих поговорила с теб отново по темата след около 13 или 15 години

# 268
Цитат
Не дай си боже изтеглиш и "късата клечка" и детето има някакъв проблем.
На младини изобщо не са ми и минавали такива мисли, но сега - да.
Човек без понатрупан личен опит често подценява такива фактори.
Друго е, когато го видиш и опиташ.  Sunglasses
Това е и една от причините, поради които по- възрастните и опитни хора някои неща просто не желаят да си ги причиняват- на себе си и на близките си. Защото вече са видели и знаят. Познават себе си и капацитета си. Знаят доста по- добре къде им е границата на възможностите.
Ако човек не е свикнал да се замисля върху това, не се познава добре, няма достатъчно опит, може и да се надцени, и той и всички около него да страдат ненужно.
Затова е важно каква е ситуацията. А тя при авторката не е "нямам деца, поради което много искам", а "имам деца и ми стига толкова".
Дори финансовата страна не е най- сложната често. Както, смятам, че е и в случая.
Именно. Нещата не са така обозримо измерими както изглеждат на пръв поглед. Peace

# 269
Aз, като родила на 25 години и искаща второ в следващите 15, сега не бих родила. Минах през кризата да искам дете, не се получи, защото съпругът ми не желаеше и имаше само вяли опити, които не доведоха до резултат. Сега съм на 40, с 16 годишен син и нищо не би ме накарало да имам бебе. Не съм правила аборт и не мога да коментирам емоционалната страна, но от моята камбанария не бих се върнала към майчинство.

Славе, теб те разбирам, но ти имаш желанието, а и възможността да се насладиш на майчинството си. Няма правилен и грешен подход. Аз съм продукт на късен брак и двамата ми родители се възползваха максимално Simple Smile, а и аз. Както казах, исках да имам повече деца, но не се получи и сега вече не желая и за мен би било стресово, някой да го очаква от мен.

Общи условия

Активация на акаунт