Неочаквано - бременна на 40 години

• 42 945
  • 311
  •   1
Отговори
# 30
Драстична е разликата между:

1. Жена на 40, която сега иска да има дете и последните няколко години се бори за това.............

и

2. Жена на 40, която навреме е родила поне две деца,......

и една бременност  на 40.

Така е  Peace, има огромна разлика между двете категории.

Аз съм втората, и не, не бих родила на и над 40. Само при мисълта да се върна пак към памперси и колики, да не говорим за ужасната бременност и вече съм изпъленена с ужас.
Имам две деца с разлика 10г, отвратително тежки и едва поносими бременности и такъв риск бих поела,  само ако някой/кой Laughing/ ми се закълне, че ще имам момиче и ще имам неограничени финансови възможности, предразполагащи за почивки, детегледачки и лично време за реанимиране от отглеждането на деца. Не ми се слушат приказки от рода на - другото дете е една чаша вода в супата повече или някакви подобни глупости - децата са освен емоционален и времеви, но и финансов дългосрочен ангажимент и няма как да ги изтръскаш през прозореца като трохи.

Късмет и разум  Simple Smile

# 31
за мен 40 години не са късно майчинство , мой приятелки на 36 сега мислят за бебе. Прабаба ми е родила баба ми на 48  по онова време пък камо ли сега.

# 32
А колко са големи, големите? Извини ме влязох в профила ти и пише, че си на 37, което не е 40 Wink 

Не гледай какво пише в профила  Wink 

# 33
Замислих се как бих се чувствала ако сега имах 6-7 годишно дете.
Скрит текст:
На 40 г бях добре финансово, здравословно и донякъде емоционално, имах близки, на които да разчитам.
Само 2 години след това нещата коренно се промениха - мъжът ми претърпя животоспасяваща операция, след 2 години още една във връзка с друга болест и така - всяка година или операция, или терапия. Тежко е, всеки ден се питам дали не е последен. Близките или вече ги няма, или са тежко болни и те разчитат на нас, а не ние на тях. Бих ли могла да гледам малко дете - категорично не.

При всеки е различно, съвети трудно биха могли да се дадат отстрани.

# 34
А това пък, за още една лъжица ориз в супата, като го чуя лошо ми става. #Crazy
Поредното дете в семейството може да е още една лъжица ориз, само ако става въпрос за поколението на прабаба ми, които са били шест деца и са се хранили една голяма тенджера и видите ли, не им е минавало през ума за смартфони, таблети, лаптопи, маркови дрехи, уроци по английски, математика, езда, спортни танци, балет, елитни гимназии и пр... Laughing

# 35
Поредното дете в семейството може да е още една лъжица ориз, само ако става въпрос за поколението на прабаба ми, които са били шест деца и са се хранили една голяма тенджера и видите ли, не им е минавало през ума за смартфони, таблети, лаптопи, маркови дрехи, уроци по английски, математика, езда, спортни танци, балет, елитни гимназии и пр... Laughing
Ами ако си помислиш някои не могат без частния си самолет, двореца с 18 спални, придворния паж, лондонския пансион за благородни девици , маслени портрети на предците в балната зала и неделния голф-клуб.  Ами те  освен че трябва веднага да абортират, ако са бременни, може направо да вземат и да се гръмнат , защото така ще им се спести мизерния живот и страшните мъки без тези необходими неща.

# 36
Аз говоря за абсолютно нормални за съвременния живот изисквания и потребности, не за пажове, дворци и частни самолети.
То всички сме виждали сърцераздирателни репортажи, в които седем-осем дечица са насядали боси, окъсани и гладни в някакъв коптор, а майката възмутено обвинява управниците, че видите ли, двама безработни родители създали осем деца на тази държава, пък никой не им помагал...

# 37
Замислих се как бих се чувствала ако сега имах 6-7 годишно дете.
Скрит текст:
На 40 г бях добре финансово, здравословно и донякъде емоционално, имах близки, на които да разчитам.
Само 2 години след това нещата коренно се промениха - мъжът ми претърпя животоспасяваща операция, след 2 години още една във връзка с друга болест и така - всяка година или операция, или терапия. Тежко е, всеки ден се питам дали не е последен. Близките или вече ги няма, или са тежко болни и те разчитат на нас, а не ние на тях. Бих ли могла да гледам малко дете - категорично не.

При всеки е различно, съвети трудно биха могли да се дадат отстрани.

Минусите на една бременност на 40 години /с трето дете/ са много повече от плюсовете. Осъзнавам го.

......

И на мен  Peace Имах колежка с три деца, роди третото като се успокояваше точно с горния аргумент. Само че тя е моят жив пример, как това правило не важи.

# 38
На 40 изобщо не е късно за дете.
Ако е било планирано, ОК.
Но явно не е така.

# 39
На мястото на авторката бих родила детето. Категорично. Само че не съм на нейно място.
Пожелавам да вземе най-правилното решение и никога да не съжалява за него.

# 40
Но явно не е така.
Дева,

Колко деца имате и на какви години сте ги родили ? Има значение за изказването.
Извинете, ако сте писали, но съм изпуснала.

За това, дали е планирано - споделям.

# 41
Едно дете, на 34.

# 42
Но явно не е така.

Колко деца имате и на какви години сте ги родили ? Има значение за изказването.

Щом има значение да го кажа така - не съм родила последното бебче на 40 , а на 30+

# 43
Родих второто си дете на 41 години. 17 години разлика с голямото.
Не съжалявам.
Но изисква много внимание и грижи, като всяко дете. А нямаме въобще помощ от родители, тъй като са вече много възрастни. Ходим на работа и двамата с бащата.
Всяко дете с късмета си. По принцип съм против абортите. И нямам такива, но пък съм имала само 2 бременности.

# 44
Плюсовете са ясни.
На твое място бих помислила за минусите. Всичките ще са върху твоята глава и ничия друга.
Моят съвет е да вземеш решението сама и да не се влияеш от желанията и емоциите на бащата и другите деца.

Общи условия

Активация на акаунт