Неочаквано - бременна на 40 години

• 42 945
  • 311
  •   1
Отговори
# 45
Не смятам, че решението за аборт (или дете) би трябвало да се вземе само и единствено от жената, особено ако бременността е от брачния партньор, независимо планирана или не. Не може и не трябва да се изключва бащата от решението.

# 46
Смятам, че майката има задължението да изслужа бащата и пълното право да не се съгласи, ако не желае това дете. Не мисля, че който и да е баща има право на емоционално изнасилване в такъв случай.

# 47
Тоест изходът от ситуацията е само и единствено черен или бял? Или жената взима еднолично решение, или мъжът я изнасилва емоционално? Средно положение няма, така ли?
Да седнат, да поговорят, да се разберат взаимно и да вземат решение заедно, спокойно и разумно - толкова ли е невъзможно?

# 48
Защо така игнорирахме таткото? Той да не е само правяч на деца? Отговорността за решението е на двамата. Как така жената ще решава сама?
Странни са ми такива разсъждения, извинявам се, не за да се заяждам, ама къде е таткото в планирането на семейния живот?
Не обсъждаме дали жената да си подстриже късо косата, че да решава сама.

# 49
  • Велико Търново
Много е трудно, според мен, в този случай да се погледне повече рационално, отколкото емоционално...поне за мен. Аз ще стана на 40 год. след няколко месеца, дъщеря ми е на 9 год. и много искам да имам друго дете, ама много - изпитвам потребност, необходимост...както щете го наречете, имам сили и енергия, и желание....но за съжаление, няма човек до мен, за да го имам. Та, всеки от собствената си гледна точка изхожда, аз не бих се замислила дори, друга е доволна и от едно дете...авторката така или иначе вече е взела решение - щом така го чувства за правилно, такова е! Тя спомена, че ще говори с бащата..вече дали заедно ще стигнат до друг извод, е отделен въпрос.

# 50
Не слушай никого, взема решението сама, каквото ти искаш.

Свекърва ми е бола 1:1 с теб преди години, 2 големи деца и бременна на 40, родила е на 41 г. Щяла е да направи аборт, но е разбрала късно. Всички са участвали, включително големите деца и е било леко отглеждането. Естествено от днешна гледна точка не съжалява, когато вече се появи на бял свят никой не съжалява. Но и не е задължително да става така, ако нямаш желание.

Не смятам, че решението за аборт (или дете) би трябвало да се вземе само и единствено от жената, особено ако бременността е от брачния партньор, независимо планирана или не. Не може и не трябва да се изключва бащата от решението.
Който изнася всичко на плещите си - той решава. Когато мъжете започнат да бременеят, да ги ги пребъркват и бодат всеки месец, и накрая да раждат, тогава ще могат да имат думата.

# 51
Кое е това "средно положение", ако майката не иска дете, а бащата иска?

# 52
Отговорила съм по-горе:
Цитат
Да седнат, да поговорят, да се разберат взаимно и да вземат решение заедно, спокойно и разумно
А в конкретния случай, ако майката беше 100% сигурна, че не иска дете, нямаше да пита тук, ами вече щеше да е запазила час за аборт.

НСЧ, учудваш ме с разсъжденията си в този случай.

# 53
Добре де,  жената ви каза, че ще чака мъжа си да се върне от командировка и ще поговорят.  Никой не е казал в случая, че единият или другият решава сам.

# 54
Хич не ми беше приятно да съм бременна... За мен това е много тежък и неприятен период, който оставя следи в здравето на жената. Затова смятам, че само тя има думата.

# 55
И аз не разбрах кое е средното решение, ако жената не иска дете,а мъжа иска?

# 56
Е, как кое? Тя го убеждава, че се е объркал какво иска  Laughing

# 57
Ако има поне капка уважение към нея ще й остави последната дума, без значение какво иска той.

# 58
Valerina, авторката вече е взела решение и го сподели. Сега обсъждаме общия случай. Wink

# 59
  • София
Отговорила съм по-горе:
Цитат
Да седнат, да поговорят, да се разберат взаимно и да вземат решение заедно, спокойно и разумно
А в конкретния случай, ако майката беше 100% сигурна, че не иска дете, нямаше да пита тук, ами вече щеше да е запазила час за аборт.

Aко беше на 100% сигурна, че не иска още деца, щеше да се пази, преди всичко.
След като детето вече е станало, бащата има толкова право на глас, колкото и майката.
Нероденото дете също има право да живее.

Общи условия

Активация на акаунт