Неочаквано - бременна на 40 години

• 43 008
  • 311
  •   1
Отговори
# 60

Aко беше на 100% сигурна, че не иска още деца, щеше да се пази, преди всичко.

След като детето вече е станало, бащата има толкова право на глас, колкото и майката.
Нероденото дете също има право да живее.

Не спирам да си блъскам главата, повярвай ми. Аз като млада не допуснах нежелана бременност, винаги пазене и внимаване, а сега на стари години да ми се случи, все едно съм някаква неопитна тийнейджърка.... Много зле се чувствам.

# 61
...A няма ли да се почувстваш по-зле ако направиш аборт?Ти най-добре познаваш себе си в крайна сметка.Няма ли да да те мъчи съвестта,че не си дала шанс едно дете да живее?

Аз понякога така съм си мислела какво бих направила ако забременея случайно на "стари години"/40+ -имали сме понякога такива моменти и съм треперела както ти казваш като тийнейджърка дали не съм бременна и какво бих направила ако съм....Аз за себе си съм си решила,че ако се случи- бих го родила.За мен това е ...но това съм аз.
С две съм сега,с голяма разлика в годините(10г),като голямото си е вече самостоятелно....но и с още едно бих се справила и даже бих била вече по-спокойна и с опит.

Ние тук си даваме мнението,но никой друг освен теб не може да вземе това решение.Ти най-добре си знаеш.Успокой се,помисли и си вземи решение...за което после да не съжаляваш.

Последна редакция: сб, 05 мар 2016, 18:37 от Zhani

# 62
След като детето вече е станало, бащата има толкова право на глас, колкото и майката.
Това вече е демагогия, в случая имаме ембрион.

Решението, разбира се, че трябва да го вземат двамата, но без емоции. Ако мъжът и я цени и уважава ще се съобрази с нейното състояние и нейното желание/нежелание. Все пак основната тежест по износването ще падне върху майката.

# 63
И аз също смятам че и бащата има право на глас дали собственото му току-що заченато дете  да бъде изгорено като "биологичен отпадък" в екарисажа на някоя болница.
Аборта по мое мнение е ужасно тежко решение и не знам аз лично дали бих могла да го взема, а ако все пак го взема как ли ще се чуствам след това? Със сигурност бих се чуствала ужасно.

А и на 40 години станахте пък като учениците-без предпазни средства и после олеле кво стана. Тъпа работа. Не че и други не я правят същата глупост, но на вас се е паднал "късмета"

Последна редакция: сб, 05 мар 2016, 18:40 от weissbier

# 64
Вие не сте ли чували за забременяване със спирала?! Аз знам за един такъв случай на моя позната. Значи, въпреки предпазните средства, е забременяла.
Аз също забременях в началото на цикъла, когато не би трябвало да имам готова яйцеклетка за оплождане.

# 65
Аз пък на 40+ искам и смятам да ходя по почивки.Не смятам аборта за грях.
Всеки си носи кръста.Взема си решения и си сърба попарата.

# 66
Не е така. Има жени, които са забременели въпреки предпазните средства, няма такова, което гарантира 100%.
Дете няма, има клетки, които се делят.
С тялото и здравето й никой не може да разполага, в този смисъл бащата може да си каже мнението, но не и да вземе решение.

# 67
Не е така. Има жени, които са забременели въпреки предпазните средства, няма такова, което гарантира 100%.
Дете няма, има клетки, които се делят.

В случая, обаче, авторката не се е пазила и коментирането как можеш да забременееш с предпазни средства е излишен.
 И какво значи дете няма, а клетки които се делят. На тази база и ти не си човек, а струпване на атоми.

# 68
И да не се е пазила не значи, че иска още деца. Двете неща нямат нищо общо.

# 69
Нямат нищо общо за възрастовата група до 17 години.

# 70
  • Варна
Айде сега, грях бил аборта. Stop Не е чак толкова травмиращо, зависи как ще се погледне на него.

Таткото има глас, дотолкова че да сподели мнението си по темата. Окончателното решение взима жената, особено на тази възраст. Няма да и е лесно, но не е толкова трудно да се отгледа още едно дете- за мен, плюсовете са повече.
Драмите с липсващи таблети, смартфони и прочие дрънкулки не мисля да коментирам.

# 71
Нямат нищо общо за възрастовата група до 17 години.
Акълът не нараства с възрастта Peace

Северина  Peace

# 72
Ама откъде я изкопахте тази логика, че ако човек веднъж в живота е пропуснал да се предпази-иска деца! Shocked
Тя ако е искала деца, само веднъж ли щеше да е пропуска.

# 73
  • Варна

По тая логика и неоплодените яйцеклетки имат право да бъдат оплодени и да живеят, а ние им го отнемаме с използването на противозачатъчни средства...

Мнението ми по казуса се покрива на 100% с постовете на Не се сърди човече. Освен това мисля, че авторката вече има мнение и е взела решение, по-скоро има нужда от помощ как да го обясни на мъжа си и да го убеди в решението си. Тя това и написа всъщност в първия си пост, но всички се захапаха за последното й изречение и захванаха да й обясняват колко голям грях е аборта и как на всяка цена трябва да ражда. Поне повечето де. Имаше и някои трезвомислещи /по мое мнение/.

# 74
Ами така става, като масово си мислите, че на 40 е рядкост да се забременее и че става едва ли не само с ин витро. Вземете се ограмотете малко. Забележи колко много такива теми има напоследък. После се чудите на статистиките, че колкото аборти се правят в тийнейджърска възраст, още толкова че и повече между 40 и 50 години. Ако мъжът ти го иска, а ти направиш аборт, очаквай влошаване на отношенията ви. Аз на негово място никога няма да ти простя.

Общи условия

Активация на акаунт