Неочаквано - бременна на 40 години

• 43 046
  • 311
  •   1
Отговори
# 90
Най-лесно и бързо може да разбере, ако се появи усложнение след аборта.

# 91
Аз само не разбирам, при условие, че си категорична , че не искаш бебето с какво ще ти помогне тази тема? Единствено се надявам, чрез нея да размислиш и да оставиш детето. Това с ориза е бла-бла, но пък и не е толкова страшно да гледаш 3 деца. Ако пък го махнеш се надявам никога да не съжаляваш за решението си.

# 92
  • Варна
Гади, не гади, това си е решение и както стана ясно - немалко жени го виждат като най-удачно. Направо се учудвам, че имаше и толерантни към написаното от мен. Очаквах тотално заклеймяване.

И това не е непреодолимо препятствие, аз се сещам за поне няколко обяснения за пред мъжа. Но да не навлизаме в сферата на свободните съчинения. Вариантът тук е неприложим вече.

# 93
Може всичко да стане.
Ако можеха да се разберат нямаше да стават много неща.
Не е егоизъм да живееш според собствените си разбирания.Егоизъм е да караш околните да живеят според твоите разбирания.
Може мъжа и да се е зарадвал,защото си мисли,че тя го иска.И да му олекне,като му каже, че няма да го задържи.

# 94

Именно.

Може мъжа и да се е зарадвал,защото си мисли,че тя го иска.И да му олекне,като му каже, че няма да го задържи.

Деси, много се надявам да стане така, както казваш. Но нека се върне, ще видя реакцията му очи в очи. Просто вчера така се радваше, когато се чухме по телефона, като че ли го беше очаквал.

# 95
Може и да е гузен, затова да се прави, че се радва.

# 96
  • София
Нищо егоистично не виждам в правенето на аборт, предвид физическите и психическите травми, които си нанасяш. Точно обратното на егоизъм е.

# 97
  • Варна

Може. А може и да не се радва, но предвид емоционалността на жените по отношение на бебетата, да смята, че така трябва да реагира за да не засегне жена си. Сигурно и през ум не му минава, че тя не е навита да ражда на тия години. Знае ли човек...

# 98

Може. А може и да не се радва, но предвид емоционалността на жените по отношение на бебетата, да смята, че така трябва да реагира за да не засегне жена си. Сигурно и през ум не му минава, че тя не е навита да ражда на тия години. Знае ли човек...
Така е. Само той си знае.

# 99
Това е период от твоя живот.Ти трябва да решиш за себе си, какво искаш.Без да мислиш за мъжа, децата,форума...
А мъжа ти ще направи неговия избор.Да се сърди,да си тръгне ,да остане...
После пак ти правиш своя избор и така...
Защото всеки трябва да продължи да живее с изборите си независимо от другите.
Например:Раждаш,защото мъжа ти гледа тъжно и от теб да мине го раждаш.След 3г той хваща пътя,става инвалид,умира. ..ти какво правиш?
И обратното.Той те кара да направиш аборт и ти след 3 месеца почваш да буташ на акъл от мъка.И мъжо ти си хваща куфара, защото трудно се живее с такова хахо и. ..ти какво правиш?
Решенията са простички.Но после цял живот трябва да живееш с тях.

# 100
Ако мъжът ти го иска, а ти направиш аборт, очаквай влошаване на отношенията ви. Аз на негово място никога няма да ти простя.
Това е единственото нещо, което никога не бих споделила с мъжа ми. Ако е решила да не го задържи не трябва да му казва нищо. Излишни драми.

Скрит текст:
И аз бих простила (ако някой ме натиска за дете). Аборт и кой откъде е.

# 101
Вие най-добре познавате себе си, нагласите си, вероятно с 2 отгледани деца, не Ви се започва от нулата, отново с бебе на ръце.
Възрастта Ви не е пречка, 40г въобще не са някаква преклонна възраст. Близка моя приятелка стана майка за пръв път на 42, а братовчедка ми, подобно на Вас се оказа бременна на 41г, имайки вече голям син. Роди дъщеричка (вече на 5г), казва, че се чувства подмладена и е изживяла отново много забравени радости покрай бебето/малкото дете.
Обсъдете ситуацията със своя съпруг, изяснете се и решете заедно. Имате правото да постъпите така, както смятате, че ще е най-добре за Вас.  Peace

# 102
Доколкото разбирам все пак това е бременност потвърдена само от тест.

Нека първо да се види на ултразвук, защото все пак има извънматочна бременност, кухо яйце и т.н.

Като жена, която от години се бори да износи и роди детенце, никога не бих направила аборт. Даже като лекаря ни казваше, че може да направи редукция на ембрионите ако се закрепят  повече от два, мъжът ми каза, че никога няма да се съгласи...   

# 103
  • тук и там
Бях във същата ситуация,на същата възраст преди година и малко отгоре.Имахме вече едно дете-във плановете ми не влизаше второ дете.Случи се във периода между смяна на спирала със противозачатъчни(един цикъл само).Един полов акт,предпазване -по методът на прекъснатия полов акт,уж нямаше гаф,а пък и аз след няколко месеца  ставах на 40 гд все пак-не би трябвало да става толкова лесно...но стана!Аз не исках дете,мъжът ми беше изненадан-но се зарадва много.Аз един месец плаках и се чудих какво да правя.От една страна-друго дете означаваше да се простя завинаги със някои планове(не е като да си на 20 и да имаш време да отлагаш за по-късен етап),от друга страна да вземеш решение за аборт на теория е лесно,но на практика-никак..Поне аз не можах да се реша,по етични и морални причини-постоянно си мислех как ще унищожа евентуално зародил се вече живот..Съвестта ми не го позволи.Принципно не съм против аборта,смятам че всеки има право сам да взема решенията за живота си ..Просто аз не можах да го направя!Сега имам прекрасно момченце,и разбира се-дори не мога да си представя животът си без него.Странно е как човек започва да гледа на една и съща ситуация по различен начин през призмата на времето...Преди година и нещо  го възприемах като"гаф",сега- като подарък..Успех,каквото и да решиш!
П.С.-зависи и от останалите обстоятества във живота ни,разбира се-еднаква ситуация,но обстоятелствата могат да бъдат коренно различни Peace

Последна редакция: нд, 06 мар 2016, 10:29 от Kaisia

# 104
И аз мисля, че нещата не се случват случайно и го възприемам като дар, но това е в моите очи.
Дано авторката вземе решение за което никога не съжалява.

Друго ме учудва, как толкова много жени мислят, че като са на 40, са вече във възраст, която е далеч от младостта...

Общи условия

Активация на акаунт