Неочаквано - бременна на 40 години

• 42 985
  • 311
  •   1
Отговори
# 270
То и аз имам приятелка, роди трето на 43, няма лошо, но тя си го искаше, по принцип и другите и деца не са големи, малки са, стои си вкъщи и си ги гледа. Но не неочаквано и не със зор. Ако ще е мъка, по-добре да не се хваща на хорото.

# 271
  • София
Славче, аз също смятам, че при теб нещата са по-различни. Нагласата, възможностите и желанието ги има. Други, като мен, макар и още нечукнала 40, при самата мисъл за бебе се потрисат. А навремето исках 3 деца.

# 272
Е то точно нагласата и желанието са в основата. И, както вече разисквахме, личният опит и възможности /не знам защо под "възможности" доста хора, вкл. и тук, разбират само материални такива/.
Когато при един  ги има, а при друг- не тези нагласи и възможности, нещата са несъпоставими, независимо от сходството във възрастта.

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 09:12 от Judy

# 273
  • София
Под "възможности" на тази възраст разбирам психически и физически. Аз ги нямам.

# 274
Именно. На тях май се беше спряла и авторката на темата.  Peace
Когато не виждаш реално как ще свършиш една работа, "не я барем захващай" /Хайтов/.

# 275
Е, то бебето е друга "работа". очаква се с времето да ти "трепне" към него, дори и да не е планирано. Ама освен "трепване" са нужни и други неща, да.

# 276
Ако ти трепне в обратната посока - фокусираш цялото си неудовлетоверение върху "невинната душичка", която си родила само заради мъжа си и въпреки себе си? Чудесна семейна атмосфера се създава.

# 277
Аз пък друго се чудя, след като българинът толкова държи да ражда по план, защо не са по-разпространени операциите за трайна контрацепция. Странно е, че в повечето случаи е ОК да правиш аборти, но да си имаш "за всеки случай" детеродна способност, след като е ясно, че повече няма да раждаш, 100% решено...

# 278
  • София
Предполагам, поради същата причина, поради която не се превантивно апендикса, а само при належаща нужда.

# 279
  • София
Ще чакаме ти да се похвалиш, като си вържеш тръбите, Мамасито.

# 280
Не и с наличните непохватни лекари. Но по-скоро това бих направила, отколкото аборт. Особено след 40-годишна възраст. Да, проблемът е в страничните ефекти, не е безопасно, обаче да трепериш десетилетия и да правиш аборти също не е безобидно.

Виж за вазектомиите е по-сложно, не се знае, мъжът теоретично може да реши на 70 да се излага и да става пак млад татко...

Миленака, ми то да имаш вече желания брой деца и в никакъв случай да не искаш още едно си спада към "належаща нужда".

# 281
  • София
Не и с наличните непохватни лекари. Но по-скоро това бих направила, отколкото аборт. Особено след 40-годишна възраст. Да, проблемът е в страничните ефекти, не е безопасно, обаче да трепериш десетилетия и да правиш аборти също не е безобидно.

Виж за вазектомиите е по-сложно, не се знае, мъжът теоретично може да реши на 70 да се излага и да става пак млад татко...

Миленака, ми то да имаш вече желания брой деца и в никакъв случай да не искаш още едно си спада към "належаща нужда".

А аз  – не. За мен належаща нужда в случая вече да съм забременяла нежелано.

# 282
Аз пак се чудя какъв е смисълът да си пазиш детеродните способности, ако 100% наистина няма да ги ползваш.

# 283
  • София
За мен, както вече казах, избягвам операции, които не са наложителни в конкретния момент. Но ако искаш да продължиш да се чудиш, това е твое право, разбира се.

# 284
  • София
Вазектомията не е ли обратима?
Български мъж сигурно ни един няма с тая процедура... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт