В момента чета...45

• 84 589
  • 721
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Записвам се с много дини под мишница:

Мюсо - Ще бъдеш ли тук - не мога да открия интересното или не ми е момента за тази книга. С една дума - скучно ми е.

Кърт Вонегът - Галапагос - ами колкото и да го пробвам, хумора на този писател не е моя. Ще я мъча де.

Мениджърът и маймунката - Бланчард, Онкън и Бъроуз - не откриваме топлата вода, но поне теорията е представена не така агресивно, както се налагат днешните издания и е приятно да се припомнят основни положения в онзи все още благ стил.

Маграт, чудесно ревю. Благодаря.

# 121
  • София
http://curious.actualno.com/30-knigi-koito-trjabva-da-prochetesh … -news_527903.html
Нещо от фейсбук
Аз бих започнала с "Умират глупаците"
Може ли един малко глупав въпрос
"Прекрасен ден за лов на рибка бананка", разказ ли беше събран с други? 

# 122
Може ли един малко глупав въпрос
"Прекрасен ден за лов на рибка бананка", разказ ли беше събран с други? 

Разказ е, част от книгата "Девет разказа, Семейство Глас". Една от любимите ми  Heart Eyes

Аз прочетох електронно "1984". Трябва ми малко време да асимилирам, после ще дам мнение.

# 123
  • София
Мерси, мисля да повторя, четох ги като млада и така..

1984 ,е страхотна. Една от книгите, които бих чела пак.

# 124
Прочетох "Хана сама вкъщи" - оценка 4/5
Много ми хареса ! Много повече от "Джинджифиловата къща", която е първата книга от поредицата. Добре изградени характери, всеки със своя си бекграунд и индивидуален облик, добре замислена криминална интрига и логична развръзка.
Като минус отчитам и тук, както и в първата част, наличието на някои неизяснени до края на книгата моменти и сюжетни линии. Не стана ясна и развръзката и по друг случай, почнал от първата книга.
Затова давам оценка 4, а не 5 звезди.
Препоръчвам я на любителите на скандинавските трилъри, с уговорката, че  е добра като цяло, но все пак не става въпрос за Несбьо  Wink

Продължавам по темата с тази  Simple Smile

# 125
Чета Вила с басейн, Херман Кох.
Както и във Вечерята...нещо ме дразни в този човек.
Твърде мудно, с прекалено много подробности, размисли и т.н., а накрая изведнъж в рамките на 5стр. се развива цялото действие, което се е точило 350стр. преди това.
Не е моят стил...

# 126
  • София
Записвам се с Лисицата на Галин Никифоров. Най-сетне се докопах до нея след около едномесечно чакане от библиотеката. Прочетох едва 60 стр., но ме увлече, добре разказва.
Преди нея прочетох Вихър в ключалката, част от Тъмната кула на Кинг, но нещо хич не ми хареса. Този път Стиви си е смукал яко от пръстите.  Tired

# 127
Започнах Ева Луна, Исабел Алиенде.

# 128
И аз съм на  вълна Исабел Алиенде-"Японският любовник".
 Simple Smile

# 129
  • Belgium
Нези, ще чакам да споделиш за "Японският любовник".

Интересно ми е ти като серизоен Алиенде фен как ще я възприемеш  Laughing

# 130
Приключих с "Книга на тайните". Както вече казах загубиха ме с бавното действие и това таро. Единственото, което ми хареса е, че имаше действие и в миналото и в настоящето, а аз обичам такива книги. Но тук не бяха развили добре нещата. Дадох 3 * в ГР.
Още не съм решила с какво ще продължа Thinking

# 131
  • на североизток от Рая
 Прочетох снощи "Шарлот" на Фоенкинос. Много ми хареса. А днес прочетох едно хубаво ревю за книгата, написано от Петя със сърчицата. Чудесно си го написала, Пете!  Heart Eyes

Днес все още не съм чела книга.

От Сиела ни вест, ни кост. Дори статусът на поръчката ми си стои като първия ден.  Confused

# 132
Прочетох "Морето на спокойствието". Впечатлена съм. Много. Чак не мога още да се събера.
А я почнах, за да се разтоваря от скандинавските трилъри.
И не мога да определя какво точно ме докосна толкова силно - в едно събрани депресия, емоция, болка, надежда и някаква ... красота въпреки и напук на грозното.

# 133
  • София
Завърших Жени на Буковски, емиии...не знам какво толкова намират в него. Хареса ми, че пише точно,просто така да се каже. И може би е нормално след цялото повръщане, пиене и секс.
Сега съм до средата на Разум и чувства и Идиот на Достоевски, с кое да продължа?

# 134
  • Варна
Прочетох "Лъжи на дивана".
Тъй като изобщо не съм от любителите на трилъра, а романът е представен като психоаналитичен трилър, не успях да го оценя по достойнство. Частта с напрежението, завръзката, кулминацията - уж добре. Психоаналитичната - невпечатляваща, особено след "Белия хотел".
Три звезди и толкоз.

Започнах Улицка "Сонечка. Бедни роднини".
Настроила съм се да ми хареса много.

Общи условия

Активация на акаунт