В момента чета...45

• 84 583
  • 721
  •   1
Отговори
# 105
  • на североизток от Рая
Нели, какво взе на Пузо? Ако не си чела "Кръстникът", а си я взела, почни с нея  Grinning.

Венка, "Кръстникът" съм я чела. А и филма май гледах като бях малка.
 Взех си "Умират глупаците", "Последният дон" и "Фамилията". Все хубави отзиви прочитам напоследък за книгите, но аз по принцип харесвам автора.

Започнах "Шарлот" на Фоенкинос. Интересен начин на писане има в тази книга авторът. А и историята ми допада. Бързо напредвам, но сега вече няма да чета. И утре е ден.

# 106
  • София
Довърших си днес "Каин и Авел". Хубава, много!
Вероятно знаеш, че има продължение - "Блудната дъщеря".  И двете книги са страхотни.

Не я намирам в електронен вариант, затова не продължих с нея. Благодаря за препоръката. 

Започвам по препоръка "Нерви" на Кирил Топалов.
Прочетох я преди малко и започвам "Селцето" на Кир Буличов.

# 107
Нели, какво взе на Пузо? Ако не си чела "Кръстникът", а си я взела, почни с нея  Grinning.

Започнах "Шарлот" на Фоенкинос. Интересен начин на писане има в тази книга авторът. А и историята ми допада. Бързо напредвам, но сега вече няма да чета. И утре е ден.
О,Шарлот е страхотна книжка! Много ми хареса! ❤

# 108
  • Belgium
Magrat*, много се радвам, че сте си допаднали с "Тангото на старата гвардия", това е прекрасно постижение на Реверте  Grinning

Той наистина си е мъжки писател и въпреки че аз харесам и някои от другите му книги, тази ми остава фаворит към момента. Най-много се радвам, че освен жените и мъжете много я харесват. Изобщо лош отзив към момента за нея нямам от хората, на които съм я препоръчала. Само различни степени на харесване.

Аз с огрооооомна мъка приключих "Книга на тайните". Толкова скучна книга отдавна не бях чела. До края грам не ме заинтересува нито един от героите (които между другото бяха нахвърляни съвсем бегло и схематично, как да му пука на човек за тях), нито така наречената тайна. Явно не е достатъчно само да имаш елементи, които биха предизвикали интерес, като карти таро, циркове и някакво семейно проклятие, трябва и да можеш да ги споиш добре. А това на корицата как тази книга щяла да запълни празнината в сърцата ни след "Сянката на вятъра" е просто безумие  Laughing

Започвам "Петата купа", но напоследък имам по-малко време за четене, та кой знае до кога ще я влача.

# 109
Новите ми попълнения в библиотеката - "Препъване към Вечността" - Майкъл Фишман, "Моята прекрасна книжарничка" на Петра Хартлиб и "Книжарничката на острова" от Габриел Зевин.  Sunglasses В момента чета на Майкъл Фишман, че съм в един йога-медитация период.

# 110

Нелко, аз бих казала - "Умират глупаците". Имаше един период, в който се бях запалила по Марио Пузо, така че съм чела всичките му книги.  Blush "Умират глупаците" е абсолютно любимата ми, има една особена емоционалност в нея.

# 111
Приключих бързичко с "Момчетата Бърджес" - някъде на седемдесетата страница. Simple Smile Довечера ще започна "Пет дни" - Дъглас Кенеди.

# 112
  • София
А пък аз май не съм чела тези книги на Пузо, всъщност май само "Кръстникът" съм чела.
И при мен няма време за четене вечер, нещо си наруших режима и чета основно през уикенда. Това е и причината да съм съвсем в началото на "Тангото" на Реверте.

# 113
Ако търсите нещо леко, приятно и много смешно за разпускане между две по-сериозни книги, препоръчвам "Интимен наръчник за блогъри" на Ник Сполдинг.  Simple Smile

# 114
  • София
Прочетох "Изплъзване от времето" на Кейт Мортън за отрицателно време. Явно точно това ми се четеше в този период и чудесно ми вървеше. Наистина си личи, че е първата книга на авторката. Има някои недоизпипани неща, но напълно й ги прощавам, тъй като цялостно ми достави голямо удоволствие. 4/5 в ГР.

Започнах "Сътворението" на Гор Видал. От 20-ина години го отлагам. но ето че му дойде моментът.  Mr. Green

# 115
Лу, така се надявах да ми хареса, но с това таро много ме губят Crossing Arms Ще видим накрая Wink
А това със "Сянката на вятъра" има ли логика, че съм маркирала цялата поредица, но ако е така ще пропусна Tired

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 14:07 от leninka`

# 116

Започнах "Сътворението" на Гор Видал. От 20-ина години го отлагам. но ето че му дойде моментът.  Mr. Green
О, завидях ти, уникална книга е. Подозирам, че на ММ няма да му допадне  Mr. Green
Днес си забравих Кирето и докато чаках децата започнах "Бог пътува винаги инкогнито" на телефона.

# 117
  • Belgium
leninka`, разбирам те напълно, хем аз съм фен на тарото. Смятай  Wink

Дано поне ти откриеш нещо хубаво за себе си в книгата, защото аз не успях. Единственото, което според мен заслужава адмирации, е корицата и цялостното оформление на изданието.

В никакъв случай не отписвай поредицата на Сафон. Тя е толкова класи над "Книга на тайните", че просто се състезават в отделни категории. Не ми го побира умът как им е хрумнало да сложат споменаване на "Сянката на вятъра" на корицата.  ooooh! Единственото общо между двете е присъствието на тайнствени книги, но то по тая логика можеха да сложат какво ли не  Mr. Green

Мария, все се каня да питам - какво ще кажеш за Wayward Pines? Simple Smile
Мернах в GR, че ти е харесала първата част и така се зарадвах Grinning

# 118
Втората ми потръгна малко мудно, но после ме увлече доста, може би идея повече и от първата  Peace

# 119
  • Belgium
Точно и при мен беше така  Laughing

А третата вече дава газ до ламарината, особено краят!  Crazy

Пиши моля те като ги приключиш, интересно ми е и друго мнение.

Общи условия

Активация на акаунт