В момента чета...45

• 84 564
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
  • Belgium

Сега започнах Книга на тайните, още съм в началото, но мудно върви.

И така е до края  Tired

# 91
  • На планетата Земя
Здравейте! Отдавна не съм се разписвала в тази така любима тема, срамота!

В момента съм към края на "Говорещият със слонове" на Лорънс Антъни.
Много увлекателна, привлича ме тази непозната африканска земя с всички традиции и особености, с уникалните си животни и начина им на общуване помежду си. Горещо препоръчвам книгата на всички, които харесват този жанр.  Peace

# 92
  • Ямбол
Записвам се с "Кралят на зимата" на Бърнард Корнуел.
Завърших "Лисицата" и не ми хареса толкова много.

# 93
Започнах Джош Малерман - "Кутия за птици"
Редактирам се, прочетох я.
Ако имате 3-4ч време за губене и харесвате антиутопии, може да пробвате.  Добра и интересна идея, но слабо развита.

"Стоунър" в начало ми беше леко безинтересна, мудна...след това определено имаше промяна. Заслужава си.

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 07:49 от Sesylle

# 94
  • somewhere over the rainbow
Ох, много ми харесва "Селцето" на Кир Буличов! Не мога да спра да я чета, а трябва да се работи #Cussing out

# 95
  • на последния етаж
Аз се мъча с
  Tired

# 96
 N_A_N™, страхотна е "Селцето".
Приключих "Великолепната жена" - Греъм Симсън. Много моя книга, хареса ми. Някак тиха и ненатрапчива, не крещи - "Аз съм бестселър, прочети ме". Simple Smile
Смятам да започна "Момчетата Бърджес" - Елизабет Страут, макар че съм с известни резерви.

# 97
  • Пловдив
Здравейте,момичета!Аз рядко пиша,но ви следя редовно.Току що завърших "Границата"от Робърт МакКамън.Книгата ми хареса,върви бързо,няма излишни описания и монолози,само краят ми се стори претупан и сякаш набързо написан.Не успя да ми развали цялостното впечатление от книгата,но успя да остави усещане за "средна работа".

# 98
Мисля да започна тази :
Скрит текст:

# 99
  • София
Дочетох Тангото на старата гвардия и ми хареса. Това е най-четивната книга на Артуро Перес-Реверте от тези, които съм чела досега. Сигурно защото в историята има повече любов и женско присъствие. На мен някак ми идват твърде мъжки неговите книги, макар и да липсва мачизъм и преекспониране. Просто повечето му герои са мъже, концентрирани са върху типично мъжки занимания и носят една меланхолия и носталгия по отминали времена, приключения и по любов, завършила не по тяхно желание. В Тангото е различно, тази нотка пак присъства, но има и прекрасна атмосфера на музика, презокеански кораби и скъпи хотели - ярките цветове и лукса на старата Европа. Стилът е характерният за Реверте - многословен и детайлен, историята се разгъва бавно и постепенно, а най-напрегнатите моменти са оставени за края.

Образът на Макс Коста ми се стори сложен, за мен този герой остана отчасти неразбираем въпреки че целият сюжет е изграден върху личната му история и на никого не е отделено такова внимание. Клишето "танцьор-крадец-разбивач на женски сърца" е само основата, върху която Реверте изгражда комплексна, многопластова личност с неконвенционален морал, която успява да изненадва и интригува  до края. Любовната история също е необичайна, няма взаимно търсене и преследване, нито излишни думи. Извън епизодите на страст имаше дистанция и хлад, и много самообладание.

4/5. Лу, беше права, това е най-добрата книга на Реверте  Simple Smile Много бих се радвала да направят филм по нея.

Започнах Вторият пол на Симон дьо Бовоар. Някой да има впечатления? Никак не съм сигурна, че ще успея да я преборя, но отдавна й се каня  Simple Smile
Понеже е доста тежка, паралелно ще чета и Каменоделецът на Камила Лекберг.

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 14:45 от Magrat*

# 100
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Странно ми е, че се записвам чак сега в тази тема. Не че не чета, не че нямам какво да споделя, но просто съм я изпуснала. Настанявам се пак при вас!  Simple Smile

Прочетох набързо всичко пропуснато. Много заглавия привлякоха вниманието ми, но най-вече ми хареса последния пост на Magrat* и мнението за "Тангото на старата гвардия". Имам тази книга и ми предстои да я прочета. Тези дни ми я върна колежка, но не сподели нищо. Благодаря на Magrat*, помня и хубавите отзиви на Лу. Точно тя е и причината за запознанството ми с Реверте. Харесвам го много.

Напоследък прочетох "Змийско кълбо", "Альоша" - Троая, "Прокълнатите любовници" - Мишел Пейрамор и някакви разкази на Калин Терзийски, които не ме докоснаха по никакъв начин. Дори преди малко върнах книгата, а вече забравих заглавието й.

Получих три книги от Марио Пузо, взех други три от библиотеката, очаквам 4 от Сиела. С кое да започна сега?!  Crazy

# 101
Да се запиша просто...
Продължавам, но по-бавно, с Куршум за двама на Матю Арлидж, харесва ми доста засега.

# 102
  • София
Нели, какво взе на Пузо? Ако не си чела "Кръстникът", а си я взела, почни с нея  Grinning.

# 103
  • Пловдив
Magrat*, наистина страхотно си описала Тангото, въпреки че аз не съм я прочела все още, но от вашите думи ми се струва, че другото творчество на автора няма да ми допадне особено Rolling Eyes

# 104
  • Пловдив
Започвам тази

Общи условия

Активация на акаунт