В момента чета...45

• 84 596
  • 721
  •   1
Отговори
# 150
Прочетох "Пет дни" - Дъглас Кенеди. По-слаба от "Като белег на сърцето", но ми беше приятно да я чета. Някои дребни нещица леко ме подразниха, но като цяло оценката ми е положителна.
А днес най-после започнах "Истината за Хари Куебърт" - Жоел Дикер. От една година я подмятам вкъщи и все не смея да я започна, да не би да се окаже поредната прехвалена книга, от която да се разочаровам. От малкото, което съм прочела досега, май опасенията ми са били неоснователни Simple Smile - поне засега ми харесва.

# 151
Дочетох "Пенелопиада" на Маргарет Атууд, останах очарована. Много ми допадна хумора и.

Започнах "Прах от сънища" (The Dust that Falls from Dreams) на Луис де Берниер. Отдавана се канех да прочета "Мандолината на капитан Корели", но така се получи, че ще прочета тази преди нея.

# 152
  • на североизток от Рая
 "Белият хотел" в никакъв случай не е розов роман. Може би в поста ми е прозвучало, че го сравнявам с тях. Но-не. Някак едновремено съм писала и за розови романи,  и за онези 31 забравените.
Не помня за каво се разказваше точно, но като видях корицата, спомените ми изплуваха за приятно четиво.

Сега ще чета съчинения–описания на домашен любимец.  Heart Eyes

# 153
Момичета, решила съм да се запозная с творчеството на Троая, срам не срам нищо негово не съм чела, а много, много обичам исторически романи. Ще ми препоръчате ли нещо за първа среща с автора?

Аз бях много разочарована от "Ейглетиерови",  но винаги ще обичам Троя, заради "Московеца". Страхотен исторически роман,  с прекрасно написани персонажи и изключително интересна история. Силно препоръчвам на всеки.

# 154
На мен Ейглетиерови са ми много симпатични, начело с възрастната леля-бохемка, с вкус към антиките - Мадлен ли се казваше.
 Въпрос на вкус, разбира се.

От вчера наченах

# 155
Почнах " Север и Юг", минах 200 страници. Моля ви се, кажете ми дали продължава все така протяжно и нищо да не се случва? Много мразя да зарязвам книги и да ми висят в ГР в графата "reading".

# 156
За кой Север и юг говориш? На Гаскел ли?

# 157
  • Ямбол
Аз като зарязвам книги, си ги махам от рафта "currently reading".

Тази "Лотарията" и аз съм я планувала. Сигурно съм прочела добри отзиви за нея.

# 158
Подхванах я просто, защото ми е под ръка.

# 159
Книгата е много далеч от розов роман. Еротичен - да, има сериозни моменти, дори една крайно любопитна поема.

Лу, сюжетът се върти покрай случай, който Фройд поема - млада жена с хистерия и симптомите, произтичащи от това състояние. Процесът на психоанализа е много любопитен, сюжетът е специфичен, уж следва една последователна ос, а не е съвсем така.
Несъзнаваното, подтиснатата сексуалност, отражението на детството - всичко присъства в романа.
Аз наистина се впечатлих, най-малкото, защото не прилича на коя да е друга книга, която съм чела някога.

Да книгата е сериозна. На мен не ми хареса, че има връзка с войната. Много е подтискаща за мен. Но това съм си аз, на някой ще му допадне Simple Smile

# 160
Футболни съпруги - Кейти Прайс

# 161
Започвам "Божият гняв" на Жозе Родригеш Душ Сантуш

# 162
Neli, surprisedbyjoy, Мириам,, много благодаря за коментарите, момичета  Hug

От днес съм горд собственик на kindle и цяла сутрин съм като дете в сладкарница, свалям наред Simple Smile

# 163
Честитоо, да си се радвате взаимно дълги години  Party
Днес смятам да довърша "Караджата" на Г. Божинов, а след това какво ще подхвана - нямам идея.

# 164
Прочетох "Непознатата от Ямайка" на Катрин Култър. Първите 30-40 страници ми беше интересна, след това загубих интерес и е дочетох с голям зор, защото не обичам да оставям недовършени книги.

Започвам "Карибска мистерия" на Агата Кристи.

Общи условия

Активация на акаунт