В момента чета...45

• 84 533
  • 721
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Благодаря за темата, Кали  Hug!

Аз от снощи бях луднала с "3 секунди", тъй като си легнах без да я завърша. Днес за втори път в живота чистих и готвих с четец в ръка  Grinning.
Книгата е страхотна! А като си помисля, че в началото ми минаваха мисли да я зарежа... Просто двамата автори имат един по-различен стил на писане и ми беше странен, но историята е перфектна! Препоръчвам на феновете на скандинавците. В този ред на мисли ще прехвърля дискусия от предната тема. Стиг Ларшон е много добър, но е напълно достижим  Mr. Green!

# 16
Благодаря за новата тема, Калиbouquet Hug
По тоз повод, да те помоля ако все още може, да махнеш линка от първия пост, със стария блог, в който пишех. Отдавна не е активен, ако трябва да има някакъв линк, ето линк към профила ми в ГР - https://www.goodreads.com/user/show/23079467  Peace

Аз прочетох няколко книги, но още не съм сварила да им напиша ревю.
"Сестри" на Йекта Копан, много странен турски автор, не бях чела досега нищо турско. Все още възнамерявам да напиша ревю, ако ви е интересно - следете в горния линк.  Peace

"Живот след живот" на Кейт Аткинсън, ме измъчи подобаващо, но пък си заслужаваше, хареса ми книгата. Просто следващия път й трябва малко повече подредба на сюжетната линия, защото аз лично се загубих сред множеството прераждания и нови съдби  ooooh!

Прочетох и новата книга на Роберто Боланьо, "Лумпенско романче", хич не ми хареса. Няма и да се занимавам да пиша ревю, само ще кажа, че ми беше първа книга от автора и най-вероятно няма да чета повече от него, защото нито притежава моя тип писане, нито открих някаква цел в тази книга. Абсолютно безсмислен разказ, нищо поучително не намерих  Rolling Eyes  Naughty

Роник, "Лисицата" е великолепна книга, а аз мисля, че Галин е оставил такива банални епитети в нея, за да обрисува по-добре самия герой, как той е най-обикновен човек, с най-обикновените проблеми на съвременния свят ...  Peace
А с Уве ще се забавляваш много, но накрая се приготви за много сълзи!  Hug

# 17
По тоз повод, да те помоля ако все още може, да махнеш линка от първия пост, със стария блог, в който пишех. Отдавна не е активен...

О, да, и моят също е за махане  Simple Smile

# 18
  • Belgium
В този ред на мисли ще прехвърля дискусия от предната тема. Стиг Ларшон е много добър, но е напълно достижим  Mr. Green!

Тука мога да споря много  Mr. Green Twisted Evil Hug
Фактът че всичко скандинавско на килограм и до ден днешен се обявява за новия Стиг Ларшон говори сам по себе си.
А и при него няма само гол съспенс, а мащабни журналистически проучвания, основани на реални случаи на корупция по най-високите етажи на властта.

Ако не бях в бавночетяща дупка, щях да ги опаткам тия "3 секунди" и да ги разчепкаме както ние с тебе си знаем  Grinning

П.П. Бъбълче, чакам с нетърпение подробен отзив за Аткинсън Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 мар 2016, 14:35 от Лу

# 19
  • София
Ще ги махна довечера, че сега съм на работа. Ще може още да се редактира  Peace

# 20
Аз от снощи бях луднала с "3 секунди", тъй като си легнах без да я завърша. Днес за втори път в живота чистих и готвих с четец в ръка  Grinning.
Книгата е страхотна! А като си помисля, че в началото ми минаваха мисли да я зарежа...
Аз явно не съм стигнала до интересното, защото я зарязах почти в самото начало. Simple Smile По-нататък може да се пробвам отново.

# 21
След Несбьо, а и след други скандинавци, Ларшон ми е слаб.
Пробвах преди време да чета Милениума, грам не ме заинтригува, ама грам!  Mr. Green

# 22
  • София
.... А и при него няма само гол съспенс, а мащабни журналистически проучвания, основани на реални случаи на корупция по най-високите етажи на властта.
Лу, и в тази книга няма гол съспенс, доколкото разбирам също става въпрос за сериозни проучвания. Ако не бъркам, един от съавторите е журналист, а другият - бивш престъпник.
Доста скандинавци съм изчела вече, като Ларшон мисля ми беше първият  Mr. Green. Харесвам го, но не мога да си изкривя душата - има и други, които са на неговото ниво, че и отгоре. Даже си мисля, че Ларшон е малко по-комерсиален, като го казвам в най-добрия смисъл  Peace.
Лу, и още нещо - фактът, че всичко скандинавско се обявява за Ларшон на мен ми говори друго. Не ме бий  Hug! Ама това означава най-вече, че този автор пръв придоби популярност у нас и лесно ще спечели нови читатели, както и още нещичко - че тези, дето пишат резюметата по кориците, действат по лесния начин  Wink.
System Error, опитай я, ако ми имаш мъничко доверие. Ще се радвам да чуя и други отзиви за романа.

Последна редакция: нд, 06 мар 2016, 15:38 от Вени***

# 23
Лу, май още днес ще се опитам да напиша!  Peace Hug
А "3 секунди", наистина е по действителен случай, тези двамата са опасен тандем, от това което съм чувала за тях!  Peace

Аз пък като истинска патка, забравих да кажа какво чета в момента  Rolling Eyes

Вчера започнах "Затъпяване - скритата цел на държавното образование" на Джон Гатоу. Тънка книжка, чета я електронно, но е пълна с истини, проверете я ако не ви е попадала  Peace

Паралелно, започнах "Старото дете" на Зое Бек, едно интригуващо трилърче, което очаквам да ме смрази!  Crazy

# 24
На мен Несбьо ми допада повече от Ларшон  Peace
Чета втората книга от трилогията на Уейуърд Пайнс, много готин трилър. Започнах и "Гениални и когато грешат на Марио Ливио".
"Лисицата" беше много приятна изненада.

# 25
  • София
И аз да се запиша.
На Марлене Дитрих е интересна /поне на мен/
Обичам биографии,спомени и автобиографични

# 26
  • Пловдив
записвам се с "Невъзможна любов" на Колийн Маккълоуу - бях много приятно изненадана  Heart Eyes

иначе започнах петата книга за Хари Потър  Crazy ...но като че ли вече не ми е толкова интересно... повече ми харесваше, когато бяха деца и откриваха света на магьосниците   Flutter

# 27
Мен пък Хари Потър ме заинтригува точно някъде при четвъртата, петата книга. Дотогава все ми стоеше прекалено детско, пак ми беше интересно, но го нямаше завлядаването, което може да ме накара да не спя, за да си чета книгата.
Вчера препрочетох Чоки. Не мога да реша какво ново да чета и май ще отметна някои фантастики, които съм чела през детските години. Така или иначе съм ги позабравила, а и сега ще ги погледна с други очи.

# 28
И аз да се запиша.
На Марлене Дитрих е интересна /поне на мен/
Обичам биографии,спомени и автобиографични

И аз я харесах. Чела съм я в ученическите години.
Също обичам биографични, най-добре автобиографии.
Може би 60% от прочетените от мен книги са такива, или поне тези в последните години.
Като търся книга в онлайн книжарница, първо в този раздел проверявам дали няма да си избера нещо.

# 29
Кали  bouquet  за темата.

Аз съм с Ю. Приключвам с Немезида и най-вероятно ще продължа с Пентаграма. Все още не съм чела Стиг Ларшон, но съм влюбена в романите на Несбьо.
По между другото, докато четях Лисицата през цялото време имах усещането, че чета Несбьо и изобщо не го отчитам за недостатък Peace

Лу я кажи, струва ли си да купувам Книга на тайните?

Общи условия

Активация на акаунт