В момента чета...45

• 84 709
  • 721
  •   1
Отговори
# 405
  • Дъблин
Ура, първата ми резервация в библиотеката е изпълнена, потривам ръчички, защото довечера в тях ще попадне "Лисицата" Simple Smile Имам големи очаквания след прочетеното тук за книгата, дано не се разочаровам.
А по темата, завършвам "Без нея" на Рей Клуун, преди това прочетох и "Отива една жена...", след като дълго време не се решавах да я прочета. Не мога да кажа, че нямаше докосващи моменти, но като че ли очаквах повече. Може би поведението на главния герой ми дойде малко прекалено  Rolling Eyes

# 406
  • Plovdiv
"Кланица 5" на Вонегът нещо като 1984 на Оруел ли е? На подобна тематика ли са?

Бела, може ли мнение за "Дневника на Ане Франк" и аз съм му хвърлила око

# 407
  • Чукарландия
Бела, може ли мнение за "Дневника на Ане Франк" и аз съм му хвърлила око

Хареса ми, очаквах може би друго (знам ли и аз какво съм очаквала newsm78). Може би мислех, че е подобна на "Крадецът на книги". Интересна ми беше от гледна точка на това, че е действителен дневник, не художествена измислица. Може би е недостатъчно реално предадена действителността, през погледа на едно 13-15 годишно момиче. Но тийнейджърите ги вълнуват съвсем различни неща... Разбираемо е. Peace

# 408
  • Mediterraneo
Споделен живот на Джоди Пико прочетох. Още ми е горчиво в устата и не знам какво да подхвана.

Преди нея- Магазинчето на мечтите. Нищо особено.

# 409
На мен Дневникът на Ане Франк много ми хареса. На моменти спирах и осмислях какво точно казва ... детето. Толкова умно разсъждава за възрастта си! Просълзявах се, радвах се с нея. Макар да не свършва кой знае как, а и е разбираемо, ми стана много мъчно Sad
Няма трагични и брутални описания. Една приятелка не искаше да я чете, изпратих й я, но все пак отказа, върна ми я непрочетена Grinning та зависи от човека.. не можах да я разубедя Simple Smile

Чета Колелото на лъжите в момента.

# 410
Аз започнах тази и усещам, че нещата вървят доста добре и няма да се разочаровам  Mr. Green

# 411
Няма трагични и брутални описания. Една приятелка не искаше да я чете, изпратих й я, но все пак отказа, върна ми я непрочетена Grinning та зависи от човека.. не можах да я разубедя Simple Smile
И аз не искам и никога няма да я прочета. Има още няколко такива книги, към които не мога да посегна, колкото и хубави да са.

# 412
"Кланица 5" на Вонегът нещо като 1984 на Оруел ли е? На подобна тематика ли са?

Кланица 5 не е като Оруел, авторът смесва своите спомени от разчистането на Дрезден след бомбардировките, със сатирична фантастика, в която главният герой пътува във времето. По начина който е написана книгата можеш да надникнеш в главата на човек страдащ от тежка форма на PTSD (Post Traumatic Stress Disorder), от която страдат ветераните от войната. Спомените им са така силни, сякаш пътуват във времето, и отново изпитват отминали случки сякаш се случват в момента.
Това го казвам в много общи линии, стилът на автора е неповторим, с много горчив хумор, който къса сърцето.
Подобно на Селинджър, той също е белязан от боевете в Европа, и в книгите му състоянието прозира, както и в Селинджъровата "Спасителят в ръжта", която е различна, но предлага прозорец до същото заболяване, което се проявява по различен начин.

Аз съм много пристрастна, обичам автора много и съм прочела повечето му книги. Кланица 5 и Гротеска съм чела по много пъти. Никога няма да ми омръзне. Когато съм в Дрезден мисля за него.

Горещо препоръчвам книгата, но това не е гаранция, че ще ви хареса.

Дневникът на Анне Франк е много силна книга. Беше ме страх да не се разстроя, но почетох детето. Поклон.

Едит: Извинявайте за оффа, но не мога да не споделя.
Заревото от бомбардировките на Дрезден се е виждало в Прага от хълма Петрин, свекър ми още го помни.

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 17:46 от Deziderata

# 413
  • София
Миж, откриваш нова любов в лицето на тия двамцата, нали  Heart Eyes?
Нищо няма да казвам сега, ще те чакам да я дочетеш и после искам да поговорим за книгата.

# 414
  • Ямбол
"Кланица 5" я споменава Кинг в книгата, която чета сега. Мисля, че и друг път съм я срещала, но дали в негова книга пак или беше Кунц, но я предвиждам за четене точно заради това.

# 415
  • София
"Кланица 5" съм я чела много отдавна и почти нищо не си спомням от историята.
Но чувството ми се е запазило като за уникална книга.
Мога да си я припомня някой ден.

# 416
  • Mostly in my mind
Смърфиета, гледай филма ''Отива една жена. .''. Много силен европейски филм по книгата. Ако трябва да бъда честна, повече ми хареса от нея. Crazy Не ме докосна ами направо ме разтресе...от рев и емоции. Simple Smile

# 417
Смърфиета, гледай филма ''Отива една жена. .''. Много силен европейски филм по книгата. Ако трябва да бъда честна, повече ми хареса от нея. Crazy Не ме докосна ами направо ме разтресе...от рев и емоции. Simple Smile
Под какво заглавие да потърся филма или линк ако може ?
Благодаря предварително !

# 418
Такаа, приключих "Лисицата" - определено интересна книга, до последно ме държа в напрежение и признавам, не можах да предвидя края какъв ще е, определено я препоръчвам!

Започнах "Стая", но тоооолкова трудно се чете тази книга.. давам и още малко шанс и мисля да я зарежа и да изгледам филма Thinking

# 419
  • София
В момента чета " Гордост и наслаждение " на Силвия Дей !  Peace

Общи условия

Активация на акаунт