Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 12

• 63 276
  • 776
  •   1
Отговори
# 510
Аз все още държа фронта момичета ! От време на време поглеждам тук в темата, за да се надъхам от вашите разкази. Да си призная понякога ми е доста трудничко, а понякога си мисля, че вече нямам проблем, но това подозирам, че е защото някак си обкръжението ми в последните години е все от непушачи, обаче когато изляза с пушач и забелязвам, как след като си тръгна от заведението после ми се пуши и имам някоя и друга "кризичка" за цигара. В момента спрях за първи път успешно цигарите, тъй като за пръв път ги спирах преди 3-4 години, когато издържах доста кратко време, може би по-малко от месец. Сега обаче вече 2 месеца и нещо и беше доста по-лесно, най-вероятно защото сега мотивацията ми е да забременея, опасявам се обаче след като някой ден имам вече деца, дали няма да започна пак, макар че знам че не е добра идея да разсъждавам от сега така.  newsm78

# 511
  • Варна
Анонимна83,
и аз бях така, и се "излъгах" че ще си пуша нормално и този ден... Сутринта се оставих на дяволчето да ме изкомандва да си изпуша дозата цигари, отидох на работа и започнах да командвам аз, като не си разреших да си изкарвам цигарите от чантата. Така направих първата крачка да ги откажа, и тя беше мисля най трудната. Вечерта като се прибрах ги изкарах и ги оставих пред себе си, за да си каля нервите  Grinning и да отработя навика да НЕ посягам към тях. Сигурно 15 пъти посягах по навик да взимам кутията да изкарам 1 цигара, докато разглеждах обичайните неща пред компютъра.
Вече не пуша 11 месеца и много добре се чувствам, като изключа това че ми е лошо защото съм бременна  Grinning
Desert^girl , аз пък мисля, че след 6-7 месеца непушене ще ти стане противно да усещаш мириса на дима. Важна е нагласата ти и ако наистина проумееш че пушенето вреди и няма полза от него, то ще се окажеш пълен враг на него. Аз смятам да не си позволя да хлътна пак, защото знам колко ми беше гадно, когато и двамата ми родители димяха до мен и им дишах гадостите. Знам, че е по вероятно и детето ми да пропуши в тийн годините ако е взело примера от родителите си да пуши (съдейки по себе си)
Ами това е, успех на всички  bouquet

# 512
  • SF
Esmee, а с килограмите как стоят/стояха нещата (предния път и сега)? Имаше ли качване и ако да- временно или за постоянно си останаха?

Ами.... не съм имала проблеми (неразрешими), но аз съм спортист и освен това съм облагодетелствана генетично откъм килограми. В момента даже не съм се мерила от около месец-два, а кантарът е на 3 крачки от мене в спалнята, в която спя. Аз съм 177 см, 55-56-57-58 макс кг. Спрях цигарите в края на ноември и бях 58 кг (за мен 4 кг плюс е голяма работа!!!). Сега мисля, че съм към 56 кг, но ми е все тая дали съм с 500 грама нагоре или надолу. Въпрос на 1 бутилка вода е.
Исках да ти кажа, че ми е объркващо да ти отговоря, защото нямам представа как биха били нещата, ако не бях спряла цигарите. И миналата година, когато още си попушвах, бях стигнала до 58, но от спорт. Да, със спорт също се качват килограми, защото мускулите тежат повече от сланината. Освен това съм с много фини кости. За мене е важно коремът да ми е плосък и "отсечен". Сложа ли малко там, веднага знам, че вече не съм 56 кг. ooooh!

# 513
Esmee, аз също ги спрях ноември, 6-ти. Скоро ще направим годинка:) Твоите кг ми звучат чудесно, при този ръст, дори да си качила, не е било фрапиращо и много видимо. Аз съм ниска и качих 4 кг, които през цялото време смъквам и качвам и не мога да постигна мир. Като пушех не беше проблем да отслабна, ядах по-малко, т.е ядях малко. Търпях на глад и успявах 3 кг за нула време да стопя.
Както и да е, ще се оправят нещата. Най-важното е, че наистина се чувствам добре, страшно съм доволна, че не пуша и нямам желание да пропушвам..дано да не изглупея някога да ги започна наново. Успех на всички иии да знаете, че не е страшно! Peace

# 514
  • Русе
Esmee, завидях за килограми, но както казваш, най- важното е да сме живи и здрави. И сега за статистиката, висока съм 175 и преди тежах 94кг, и сега като не пуша от 2 месеца пак съм 94.ни нагоре, ни надолу.  Laughing Така, че не  винаги се качават килограми според мен, особено ако ги спреш в сезон, когато има плодове и зеленчуци. Да видим сега зимата как ще ни се отрази  hahaha

# 515
Здравейте,благодаря ви за отговорите☺
Аз все пак успях да не пуша три дни и се чувствах чудесно-до днес😢Не мога да си обясня защо при все,че се чувствам много по-добре без тях и дори не ми се пуши,нещо отвътре не ми дава мира.Някой има ли логично обяснение?От утре пак съм на линия няма да им се дам на тия смрадливки😭

# 516
  • Русе
Е те това "отвътре" и при мен беше най- големия проблем..уж не ми се пуши, а пък ръката сама посяга. Мисля, че това е нещо като навик..пфу не обяснявам добре.. newsm78

# 517
Здравейте,благодаря ви за отговорите☺
Аз все пак успях да не пуша три дни и се чувствах чудесно-до днес😢Не мога да си обясня защо при все,че се чувствам много по-добре без тях и дори не ми се пуши,нещо отвътре не ми дава мира.Някой има ли логично обяснение?От утре пак съм на линия няма да им се дам на тия смрадливки😭
Психическа зависимост.
При цигарите е много по-силна от физическата.
Иска се воля + пренастройване на мисленето. Ако успеете да го промените и воля няма да е нужна.
За съжаление няма точна рецепта, всеки трябва да открие своя начин.

# 518
Най-вероятно сте прави,но аз няма да се дам.Намерих много готино видео точно за пренастройката ,но не мога да го публикувам.Казва се stop smoking self hypnosis и е много отпускащо и приятно  Simple Smile

# 519
  • SF
Esmee, аз също ги спрях ноември, 6-ти. Скоро ще направим годинка:) Твоите кг ми звучат чудесно, при този ръст, дори да си качила, не е било фрапиращо и много видимо. Аз съм ниска и качих 4 кг, които през цялото време смъквам и качвам и не мога да постигна мир. Като пушех не беше проблем да отслабна, ядах по-малко, т.е ядях малко. Търпях на глад и успявах 3 кг за нула време да стопя.
Както и да е, ще се оправят нещата. Най-важното е, че наистина се чувствам добре, страшно съм доволна, че не пуша...

Точно като тебе и аз с едни 4 кг се борех, но идея нямам, ако не ги бях зарязала цигарите, как биха изглеждали нещата на кантара. Можеше пак да си кача нещо за зимата и пролетта. Пък и освен цигарите, шоколадите също влияят на теглото, а аз много обичам шоколад!!

# 520
Момичета! Simple Smile)) Пиша ви, за да ви се похваля, но и да ви насърча в спирането. Аз не съм пушила вече 9 месеца и не съм бременна хихих. Преди пушех много и бях развила "социално пушене", така, че ми беше трудно да излизам без да пуша и прочее. Имах и физически симптоми, но успях да ги спра и се чувствам добре от избора си. Не мога да ви кажа, че има някакви награди, или ставаш по-доволен или горд, или дори по-здрав, но със сигурност махаш един робски товар от плещите си, без който животът става много по лек. Това е най-благодарният и прекрасен избор, който съм правила и наистина не се мамете да пушите дори една цигара. Недейте! Кажете спирам и просто спрете, без да мислите и разсъждавате философски над това - цигарите искат действия, а не мислене и съмнения. Успех на всички от вас и знайте, че всичко зависи от самите вас, а не от никотина. Дори да имате физически неразположения, това е само в началото и мнооого бързо ще отминат така, че да ги забравите изцяло Simple Smile Желая ви прекрасна вечер!  bouquet

П.С: Забравих да спомена още нещо - за килограмите! Аз не качих нито един килограм и даже отслабнах малко, така, че и това си зависи от вас Wink и не се плашете, че ще напълнеете, не се случва  Heart Eyes

# 521
Нещо май умря темата  Sad
Защо никой не пише? Всички ги спряхте ли? Laughing
Аз днес съм трети ден.Знам,че е нищо,но като се има предвид,че рекорда ми за 18 години пушене е 5 дена без цигари,и три дни ми се струват постижение  Simple Smile
Днес ми е много трудно,в един момент просто изключих и бях готова да тичам до магазина да си купя.Слава богу,че отмина след 15минури,но беше адски силно и не го очаква.Кажете как релаксирате без цигари?Аз като свърша някаква работа и почвам да се чудя какво да правя.Тази празнина изчезва ли с времето?Ще се чувствам ли някога пак нормално? Нещо ще ме удари на депресия май #2gunfire Помощ smile3511

# 522
Здравей Анонимна
Първо поздравления за трите дни - аз едно време смятах че и ден няма да изкарам. Така че съм наясно как ти изглеждат цели три дни. Доколкото знам никотинът напуска окончателно тялото след 72 часа от последната цигара, така че е нормално точно на третия ден да ти е особено скапано. Спокойно, след двадесетия ден нещата започват да изглеждат доста по-розови и колкото повече не пушиш толкова повече кураж придобиваш.
Как се справяме с празните моменти ли?............При всеки е различно, но мога да ти кажа за моята хитринка, която много ми помогна. Аз лично когато ми се пушеше много.....влизах да се изкъпя Беше януари и един топъл душ в тая зима ми идваше чудесно. Първо в банята по принцип няма как да пушиш и второ всички тези аромати от сапуни, душ гелове, шампоани така ми допадат, че после ми е жал да си помисля как ще се осмърдя ако реша да запаля. Някак си добих усещането че да запалиш е като да се залееш с кофа мръсотия /ама отвътре/. Случвало ми се е да влизам в банята и по два - три пъти. Това беше само в началото, после вече отшумя.
Най-важното е да вярваш, че можеш и наистина да искаш да ги спреш. А пък като мине време и се похвалиш, че вече примерно пет месеца не си пушила или пък 20 дни...някак си ахването на останалите донася голям кеф и усещане за героизъм.....
Това е от мен засега.....Успех ти желая!
PS: Не пуша вече почти 10 месеца - не съм изпушила повече от 5000 цигари и съм спестила над 1500 лв. Не смърдя, не казвам на децата да излязат от кухнята, защото ПУША, не се чудя всеки ден взех ли си цигарите и запалката, не мечтая филма в киното вече да свършва, че да изляза да дръпна, не мръзна пред офиса само и само да запаля и да ми треперят ръцете от студ, стискащи вонящата цигара, не гледам отвратителните картинки, които напоследък слагат по тях, спокойно ходя на гости в домове, в които не се пуши, не чувствам умора, не съм се разболявала откакто спрях да пуша....е как да не ги спре човек! НАИСТИНА СИ СТРУВА

# 523
Anonimna83,

3 дни са си 3 дни, поздравления. Аз също имах такива моменти. Много добре ми действаше дишането - излизах на вън и дишах с пълни гърди. За минутка - две минава.

# 524
  • Русе
Чаша чай или кафе, но пиеш по една две глътки само, нещо като ритуал за възнагдраждение, също така добрия фейс разсейва chef

Общи условия

Активация на акаунт