Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 12

• 62 753
  • 776
  •   1
Отговори
# 630
Да си призная честно много ми се пуши , вече два месеца и половина не пуша и все си търся  оправдания да пропуша въпреки всичко което чета , мотивирам се всеки ден но пак ми е много трудно едвам се сдържам на косъм съм  Sad
Имах и точно на тези месеци като теб се предадох  Laughing
За мой невероятен късмет ми стана толкова зле, че от тогава (минаха 4 г.) като се сетя за цигара и ми се повръща.
Но е рисковано, особено с обикновена цигара. Аз бях на тютюн преди това и си свих от него, т.е. беше доста по-тежък и може би затова се свлекох чак така.

J_M_L, Nade91-nadeto, добре дошли и успех! Hug

*Ginger, първия път като ги спирах (заради бременността) го направих рязко от кутия, кутия и нещо и ми беше много трудно. Втория (и надявам се последен  Mr. Green) от няколко години пушех по 6-7 на ден и беше значително по-лесно. Така че щом ти стигат 4, би трябвало по-лесно да ги откажеш като решиш.
Знам, че не го препоръчват постепенното отказване, но аз така усетих нещата и логиката ми е, че човек има по-малко кризи през деня. Ако е пушел 20 цигари дневно, има 20 момента всеки ден, които ще го изкушат. Ако е пушел 4 - само 4  Laughing

# 631
17 ден сме без цигари с ММ . Много се гордея с нас. Първата седмица на мен ми беше кошмар , сега вече е по-нормално. Не ми се пуши толкова силно и толкова често, не изпадам в някакви нервни състояния. Но ям ,ям много. Качила съм 4 кг. , което за моите 50 е много. Опитах се да спазвам някаква диета , не става тотално изперках. Реших да си ям, но имам наблюдението ,че от 2 дни съм намали и яденето и съм  върнала 1кг. Така ,че според мен , тялото и организма бавно се наглася отново към нормален начин на живот без цигари. Казвам за са момичетата , които са още на 1-ва седмица (КОШМАРНА).

# 632
Здравейте,момичета.
И аз прявя непрестанни опити , полагам уж усилия... но всъщност все още съм в клуба на пушачите. Днес не си купих цигари но за сметка на това измуфтих цели 4 бр 😞 ... Като ми се припуши адски и си казвам ,, Ще си купя само още една кутия, изпушвам я и край!,,. Това упражнение го правя вече около 10 пъти 😢
.    Това все едно аз съм го писъла.Знам,че ще успея все някога.

# 633
Здравейте, пушачи и непушачи Simple Smile
Аз съм горд непушач от година и три месеца. Чувствам се отлично, не съм вярвала, че някога ще го напиша.  bouquet
Към всички, които все още пушат - живее се много по-добре без тази смрад!

# 634
  • София
Ще започна да чета книгата на Алън Кар.

# 635
21 дена без цигари  Hug Flutter Чувствам се страхотно, не ми се пуши. Първите 4-5 дена беше големия зор, сега все едно не съм пушила..........живота е чудесен и без тях!!!!  Heart Eyes Heart Eyes Успех да всички!

# 636
  • Слънчевия дом
Правя голяма грешка  , не ми се пуши но като видя че някой пуши и ми се приисква да запаля и чат пат си дръпвам 2-3 пъти а това си ме включва отново в редиците на пушачите и срам и мъка че почти 3 месеца грам не пуших и ме е яд че не е толкова от нужда ами не знам как да си го обясня освен като глупост.Много ме е яд на мене си  #2gunfire

# 637
Няма ли да пуснете нова темичка? newsm78

# 638
Защо? Темите се подновяват на 50 страници.

# 639
Здравейте! Искам да се включа в темата, тъй като от известно време обмислям скъсване с този отвратителен навик - пушенето. Пуша от ученичка, сигурно около 20 години вече, по половин кутия дневно  Tired От няколко седмици (след прекарана настинка) имам чувството, че не ми достига въздух. Казах си, че е крайно време да разкарам тази отрова от живота си. Освен това работя с онкоболни и това доплълнително ме стимулира да се откажа. Избрах си дата - 17 март, като дотогава се настройвам психически  Simple Smile Притеснявам се да не напълнея, но планът ми включва хранителен режим и спорт  Simple Smile Надявам се да намеря подкрепа в групата и желая успех на всички, захванали се с това начинание!  Simple Smile

# 640
След като си си определила дата, това което на мен ми помогна е да се подготвям от далеч, а именно всяка ситуация била тя стресова или приятна, в която се намирам и пуша си представях какво щеше да е сега ако в момента бях непушачка. Визуализирай си, надявам се да не е мъчително за теб, но на мен ми помогна.
Здравейте! Искам да се включа в темата, тъй като от известно време обмислям скъсване с този отвратителен навик - пушенето. Пуша от ученичка, сигурно около 20 години вече, по половин кутия дневно  Tired От няколко седмици (след прекарана настинка) имам чувството, че не ми достига въздух. Казах си, че е крайно време да разкарам тази отрова от живота си. Освен това работя с онкоболни и това доплълнително ме стимулира да се откажа. Избрах си дата - 17 март, като дотогава се настройвам психически  Simple Smile Притеснявам се да не напълнея, но планът ми включва хранителен режим и спорт  Simple Smile Надявам се да намеря подкрепа в групата и желая успех на всички, захванали се с това начинание!  Simple Smile

# 641
Точно това е и моята идея - да привиквам ума си, че в определени ситуации няма да паля цигара   Simple Smile Надявам се тактиката да има успех  Grinning

# 642
Хора, стига с тези дати, книги и т.н..... според мен това са глупости. Този навик не ви е жизнено важен и няма нужда от такава подготовка, колкото повече се подготвяте, толкова по-голяма важност му придавате, а не бива така според мен. Аз ги спрях от днеска за утре, вярно не ми е за първи път.... не знам дали ще ми е и за последен, но..... това е живота. Пушила съм около 10 години, може и да ми е от характера, но реша ли нещо, просто го правя. Не правя дългосрочни планове, не чета книги, не правя план за постепенно намаляване...просто решавате, че днес е деня и го правите! Simple Smile Успех!!

# 643

И аз бях като теб. Същото време, същото количество, същият недостиг на въздух. Накрая дори го чувствах като задължение да изляза да пуша навън и си казах: Това беше. Допуших си тютюна и в момента, в който свърши, приключих с цигарите. Естествено може би около година ми се  въртеше идеята да ги спра.
Така че успех!

# 644
Защо? Темите се подновяват на 50 страници.
Не знаех това.Явно стажът Ви в сайта е по-голям от моя.

Общи условия

Активация на акаунт