Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 12

• 62 735
  • 776
  •   1
Отговори
# 660
За мен съм писала много пъти, но за по-новите отказващи ще повторя.
2 месеца след като ги спрях не издържах и запалих. Тежък тютюн, бях пила и 2-3 чаши вино. Стана ми много зле, едва се довлякох от терасата до дивана, 2 метра, даже не стигнах до него, а се сринах до него. Не можех да стоя на краката си, освен това ми се виеше свят и ми се гадеше. С голям зор успях да заспя, на сутринта, за първи път от 18 г. се събудих със съзнанието на непушач.
Никога повече, дори за майтап, не ми е минало през главата да запаля, минаха повече от 4 г. При мисълта да дръпна ми се обръща всичко Sick

При мъжа ми не беше така. Той ги спря от раз много отдавна, но първите години се е случвало веднъж в година да запали, без да я допуши, само за да покаже на хора, които го провокират, че няма да пропуши. Не му ставаше лошо, но и не му се появи желание.

Баща ми ги е отказал много отдавна, преди 30 и повече години, аз даже не го помня като пушач. Но и до днес казва, че ако запали ще пропуши.

При всеки е различно. И според мен, както казва краси2 нагласата е определящото.

# 661
  • София
Аз само чета и не смея да се похваля...От около 20 дни не пуша, дори не съм ги броила точно колко са, защото ме е страх да не се проваля за пореден път. Познатите ми казват - "Пак ли не пушиш? Хайде, ще видим до кога..." За сега удържам фронта най вече заради малкия ми синя който постоянно ми повтаря колко много ме обича затова, че вече не пуша.

# 662
  • Русе
Елка, твоята кауза ще бъде успешна, щом причината е детето bouquet

# 663
Здравейте. Надявам се, че ще има още един випуск от училището на тютюна Grinning Тоест ще спирам цигарите и ми си иска тук редовно да споделяме кой накъде върви и как се справя. Имам зад гърба си сумати провалени опити, а най-смешното или трагичното, не знам, е че рекорда ми е 4-5 дни.... Дано скоро не е така.

# 664
елказелка, Flappy, добре дошли и успех!
Здравейте. Надявам се, че ще има още един випуск от училището на тютюна Grinning Тоест ще спирам цигарите и ми си иска тук редовно да споделяме кой накъде върви и как се справя...
И да няма цял клас, ще даваме частни уроци  Simple Smile
Най-важното е да минаваш кризите. Промени настройката си. Всяка една криза приемай положително, защото тя е крачка напред.

# 665
Благодаря. Това, което най-много ме притеснява е написаното от хора, отказали цигарите преди 1, 2, 3 и повече години. Много от тях споделят, че макар и да е изминало толкова време, не могат да кажат, че не им се пуши. Това определено ме ужасява. Не мога да си представя това да продължава толкова време.. Явно веднъж набуташ ли се във всичко това, измъкване няма, не и изцяло.

# 666
Не слушай другите. Толкова години пропилях, защото вярвах на глупостите, че е трудно отказването. Все отлагах и събирах сили. Е, чак много трудно не бих казала че беше. Много ме е яд, че пафках 18 г. Много по-рано трябваше да приключа с тях.

Важна е нагласата, както писах и преди. Ако се настроиш, че ще е мъка непосилна, може и наистина да бъде такава. Ако се настроиш, че започваш нов етап от живота си, хубава, положителна промяна, с приятни емоции, няма да е толкова тежко.

Конкретно за онова, което те притеснява - мога да дам пример с мен, спряла съм ги преди малко повече от 4 г. и с ръка на сърцето си казвам, че не ми се пуши. При мъжът ми положението е същото.

Както виждаш не е задължително  Peace

# 667
Записвам се и аз Wink от 15 дни не пуша, като това ми е втори опит. Миналата година ги спрях за два месеца, както можете да видите в началото на темата. Тази се надявам да я изкарам бездимна, че и много след нея Praynig
Успех на всички Peace

# 668
Ще избера някой ден от приближаващите и започвам промяната. Ще споделям тук как върви и ще използвам едно приложение от гугъл плей за допълнителна помощ и мотивация. Казва се Quit Now - Quit smoking. Там също може да споделяме как върви работата с общ чат. Късмет на тези, които също като мен тръгват към един по-здравословен живот без дим.

# 669
Привет и от мен!
И аз се опитвам да откажа цигарите, за сега безуспешно, но съм ги намалила до 5-6 бр на ден от кутия.
Определила съм 03.04 за спирането им. Вече имам последствия върху кожата от тях, надявам се да се откажа тази болест и да се похваля и аз с резултат. Струва ми се, че това ще е най-големият героизъм, които съм правила. Praynig

# 670
Здравейте от днес и аз ще отказвам цигарите.Това ми е трети опит и се надявам да е успешен.Оставила съм си няколко цигари ей така да знам ,че има щото иначе още повече ще ми се пуши.

# 671
  • SF
Моята мотивация е да си запазя кожата в добро състояние колкото се може по-дълго. Няма цял живот да изкарам без бръчки, но ако може малко да отложа повяхването и свиването на устните...
Заради една бенка ходих на пластичен хирург преди години. Той ми направи комплимент, че кожата ми е много стегната и ме попита дали пуша. Като му отговорих, ми каза "Няма да пушиш!"

# 672
Ох и на мен основната мотивация е кожата.По принцип имах хубава кожа, но с цигарите я съсипах, започнаха пъпки, белези от тях, петна и т.н. Вече съм на 35 , но се надявам да се възстанови.Иначе започнах да съм непушач от 01.04., дано устискам, признавам си, че имам пориви за цигари, особено сутрин и късно вечер #Crazy.

# 673
  • София
elinceto1, аз от 29.03. - ти не съм палила. Можем да се надъхваме една друга когато ни се припуши Wink

# 674
Аз ги спрях преди 3 месеца след 17 години пушене по кутия на ден и от тогава не съм палила изобщо. Не ми се пуши, но от време на време се сещам и все още ми липсва малко. Но по-добре да съм нешушач, който от време на време си мисли за цигари, отколкото пушач, който всеки ден иска да е непушач.
Желая успех на всички, които тръгват по този път, това е едно от най-хубавите неща, които ще направите за себе си!

Общи условия

Активация на акаунт