Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 12

• 62 032
  • 776
  •   1
Отговори
# 90
всичко е супер със спирането на цигарите, чувствам се прекрасно.................НО при всичките ми усилия да съм на диета, да ходя редовно на фитнес и то с инструктор, за да не се лигавя ....пак съм качила 3 кила и има и едно четвърто, което варира. Аз и без това не съм от най-слабите , а бях едно време, ама сега направо ми е отвратително с тия кила. Пък днес изядох света направо......не знам вече какво да правя. Не пуша трети месец, подут корем имам чат-пат, не редовно, ама не знам вече какво да правя за да започна да свалям....май да спра да ям каквото и да е..... Thinking пък да видим какво ще стане

# 91
  • Стара Загора
аз преди години когато спрях да пуша качих няколко кг ,но после след като спрях да качвам минах на разделно хранене ,предимно месо и салата и за 2 месеца свалих 10 кг ,за мен разделното е един много ефикасен начин за справяне с килограми+движение .
За съжаление после отново се подлъгах и пропуших ,но този път съм решила да не се поддавам,радвам се че се отървах от тази зависимост  Mr. Green

# 92
Vikcheto, благодаря! сега остава да споделиш как да се справя с киселините, че направо ме убиват!!!  Sad

newsm62 ако прочета ил чуя, ще кажа. Иначе това, което знам, много-ефикасно, билково казва се газекс, но не знам дали става за бременни. newsm78

# 93
Хмм, абе... вие от кога почнахте да качвате кила от спирането на цигарите? Аз за сега съм ок и нямам особено голям апетит, не е по различно от преди и се чудех възможно ли е да кача килограми и без да ям Sad

# 94
Аз заедно със спирането на цигарите започнах и посещенията във фитнес зала Simple Smile
Смъкнах 8кг Simple Smile
Преди с тях и да исках нямах въздух за каквато и да е тренировка Simple Smile
Не е задължително да качиш килограми.

# 95
ми аз въобще не ям повече от преди...искрено се надявам да не надебеля, само това ми липсва Grinning Grinning Grinning  понеже някои хора ми обясняваха, че се дебелеело от самото спиране, а не от яденето :Д тъй като никотинът забързвал метаболизма, аз не мога да проумея как нещо, което ти вреди толкова много ще те прави по-слаби  по-хубав, но както и да е ...даже съм си мислела, че според мен изхвърляйки токсините трябва да отслабнеш...

# 96
Дръжки се дебелеело от самото спиране! Просто цигарите убиват глада! Един приятел (първата ми любов) преди да спре цигарите беше егати готиния мъж... а сега се е превърнал в едно то 3-те прасенца, но и си ми казва, че не спира да яде! То се вижда и по снимките, който качва във фейса... то вечерната маса е като за цяла армия!

# 97
ахахахаа, ами, дано да е така Grinning аз не ям повече и въобще не ми се е увеличил апетита Grinning дано да е наистина от яденето само ахаха, защото другото не мога да го контролирам :Д :Д :Д  Laughing

# 98
Аз, също не мога да кажа, че ям повече от преди. За един месец не съм качила нищо още. Дано да нямам проблеми по нататък, но мисля, че до сега след като, не съм надебеляла от спирането, няма да се случи.
Това става когато се замества поривът, за пушене с ядене, което не е правилното спиране, защото заместваш едното с друго.

# 99
  • Стара Загора
аз надебелях с 4 кг ,апетита много ми е увеличи и определено ям повече  Embarassed,особенно сладичко Mr. Green,лично за мен не са проблем тези 4 кг ,добре ми се отразиха ,и си мисля че който не е увеличил храната и не е включил междинни закуски няма да надебелява.Цигарите като цяло убиват глада ,ускоряват и метаболизма,но ако след тяхно спиране ако  се храните как то преди ,без да увеличавате и променяте храненето  си,няма да наддавате на тегло.

# 100
  • Варна
Може  ли да има други причини за подутият ви корем? Спрях да пуша в края на ноември, а подут корем усещам сега от 2 седмици назад. Да не е нещо пролетно?
Според мен, минало е твърде много време от спирането, няма как да е от него в твоя случай Thinking По скоро е от храната която ядеш или промяна във физическата ти активност.
Аз лично толкова се тъпчех с глупости, изобщо не наблягах на водата в началото, няма как да изядеш 1 голям пакет солети, и да ти няма нищо после  Joy Не че имах голям апетит, ами просто компенсирах времето което преди губех докато съм на фас пауза, трябваше да правя нещо  #Crazy
Да, няма от какво друго да е запека, поне при мен, никога преди не съм имала запек, не знаех какво е то да не ти се ходи в тоалетна. При мен дори цитрусовите плодове нямаха ефект, почти всеки ден за 1 седмица време ядях по 1 грейпфрут, понеже помагал за оттърваването от никотина. Просто цигарите забързват метаболизма, и го поддържат на "супер темпо" докато си пушач, и лошото е, че колкото повече "използваш" органите си, толкова повече стареят, в случая, ние сме ги форсирвали докато сме били пушачи, и връщане назад няма. Така че, не се отказвайте дами!!
ПС. Мъжа ми не е пушил от 10-тина дни, с изключение на онази 1 цигара на 3тия ден. Много се надявам да не пропуши повече  Praynig  Не спирам да му повтарям колко е хубаво без цигари. Още му се пуши де, дано изтрае... И той имал киселини, но мисля, че това не е точно киселини ами от гадните катрани от които се чистят дробовете, защото се сещам че и аз имах едно гадно чувство, че даже и вкус в устата на някакви химии...

# 101
  • sofia
При спирането на цигарите, метаболизма се забавя. Пулса се успокоява. Качват се средно 3 кг.
Което, мисля аз, не е болка за умиране.
При мен нещата се нормализираха.
Чаша топла вода сутрин и...бебешко пюре от сливи. Това помогна за перисталтиката при мен.

# 102
  • Варна
Да Кришка, забравих да спомена за пулса. Преди докато стигна до работа, (вървене пеша 15 мин. леко забързано темпо) стигах до там цялата запъхтяна, изпотена- независимо от времето, пребледняла.. Сега това изчезна  Peace Беше голям дискомфорт. Свързвам го със пулса.
И като че ли се движа с по голяма лекота, т.е. не е само пулса.

# 103
   След спиране на цигарите при мен се наблюдаваха следните нехарактерни за мен състояния:
-нервност (първата седмица)
-сънливост
-разсеяност
-депресивни състояния; често бях много тъжна, без ясна причина
-лакомия  ooooh!
-запек
   mimik, аз също качих 4-5 кг. Не пуша от 4 месеца. Килограмите ги трупнах в рамките на първия месец, после не успях да ги смъкна. Тогава постоянно хапвах нещо, един вид замествах пушенето. Докато пушех определено се хранех по-малко, цигарите притъпяват чувството за глад и успяваш да изкараш с по-малко калории. Не мисля, че се качват кг от самото спиране на пушенето, а от увеличения прием на храна поради непушенето. Мога да кажа, че всичките лоши симптоми след спирането на цигарите, са отшумели и стомахът ми си работи добре, аз самата се чувствам добре. Само кг. ме мъчат, спортувам си редовно, но не ми се получават нещата.  Sad

# 104
Аз пък това с ускоряването на метаболизма при пушене не то вярвам! Ако беше така- хем ускорен метаболизъм, хем убиване на глада (с последното съм съгласна), щях да съм фиданка, ама не!

Общи условия

Активация на акаунт