Ужасно обилен косопад.

• 1 065
  • 15
  •   1
Отговори
  • Sofia
Здравейте. Пиша тази тема с свито сърце. От около 3 месеца имам меко казано обилен косопад. На всяко къпане ми пада сигурно половин кичур коса. Нямам промяна в килограми или повишен стрес. От еднокринолог знам че е хубаво да се приема витамин Д - но и той не помага по никакъв начин. Косата ми е вече на 1/3 може би от преди 2-3 години и вече не знам какво да правя. Като вляза да си измия косата и просто ми се плаче този път колко топки с косми ще събера от земята. А съм твърде млада / ноември правя 25 / да остана плешива.

Вече не знам съвет ли искам или просто да се оплача. До преди 5 години не знаех какво е косопад но след лечение при еднокринолог ада се отвори и нон стоп се боря с това да нямам 5 косъма на главата.

# 1
А лечението при ендокринолог по каква причина беше? Щитовидна? СПКЯ?
Най-вероятно проблемът е свързан с хормоните, а не с лечението.

# 2
Ако не сте на диета, което е често срещана причина за косопад, друга причина може да е в прием на лекарства - антибиотици например при някаква инфекция.
Иначе най-често срещана причина за обилен косопад е заболяване на щитовидната жлеза.

# 3
Хм, как от три месеца, като миналата година си имала същия проблем?
Диагноза имаш, лекарства не пиеш... И какъв резултат очакваш?

# 4
Отидете при дерматолог. Ще ви предпише медикаменти. Ще ви помогне

# 5
  • Sofia
Не съм била на диета от доста време насам. Появи ми се косопад при лечение от еднокринолог преди 4 години вече. Пиех витамин Д под формата на капки и за около 2 месеца спря. Но от няколко месеца насам проблема се появи отново и то доста по обилен. Иначе проблема ми е първо бе уж СКПЯ после уж щитовиден. Двете лекарки при които ходих и двете еднокриноложки си оставиха ръцете като цяло.

# 6
Не съм била на диета от доста време насам. Появи ми се косопад при лечение от еднокринолог преди 4 години вече. Пиех витамин Д под формата на капки и за около 2 месеца спря. Но от няколко месеца насам проблема се появи отново и то доста по обилен. Иначе проблема ми е първо бе уж СКПЯ после уж щитовиден. Двете лекарки при които ходих и двете еднокриноложки си оставиха ръцете като цяло.

Изследвайте си хормоните на щитовидната жлеза плюс ТАТ и МАТ.
Не знам какво са ви лекували до сега, но явно е от там.
И с намерете добър ендокринолог.
Може би ако кажете за кой град става въпрос, ще има момичета тук, които могат да препоръчат добри лекари.

# 7
  • Sofia

Изследвайте си хормоните на щитовидната жлеза плюс ТАТ и МАТ.
Не знам какво са ви лекували до сега, но явно е от там.
И с намерете добър ендокринолог.
Може би ако кажете за кой град става въпрос, ще има момичета тук, които могат да препоръчат добри лекари.
Единствено съм била витамин Д под формата на хапчета и нищо повече. Надали е от един витамин да имам косопад предвид че същото се предписва именно за това.
Живея в София иначе но вече не вярвам много на лекари - смених две едната ми обърка дозировката на едно от предписаните хапчета. Другата и пратих изследванията по вайбър никакъв отговор близо 4 години.

# 8
Ама това е било преди 4 години, оттогава защо не си отишла при друг лекар? Кой друг да се погрижи за здравето ти, ако не ти? Втората докторка даже не ти е отговорила, не знам защо я броиш като "оставила си ръцете". Преди 4 години...

# 9
  • Sofia
Ама това е било преди 4 години, оттогава защо не си отишла при друг лекар? Кой друг да се погрижи за здравето ти, ако не ти? Втората докторка даже не ти е отговорила, не знам защо я броиш като "оставила си ръцете". Преди 4 години...
Според вас какво е? Пращам изследванията по вайбър - така се бяхме разбрали. И ни отговор ни нищо. Най-малкото е можело да отговори или да ми се обади. Не отидох защото вече ми бе омръзнало втори лекар да си оставя ръцете и да не му пука за пациентите си. В крайна сметка щом си лекар и са ти изпратили изследванията макар и онлайн можеш да отговориш нещо.

# 10
Според вас какво е? Пращам изследванията по вайбър - така се бяхме разбрали. И ни отговор ни нищо. Най-малкото е можело да отговори или да ми се обади. Не отидох защото вече ми бе омръзнало втори лекар да си оставя ръцете и да не му пука за пациентите си. В крайна сметка щом си лекар и са ти изпратили изследванията макар и онлайн можеш да отговориш нещо.

Ама сега на нацупена ли ще играем?
И понеже не отговорила лекарката по вайбър, няма да ходим вече на лекар..
В живота се действа рационално, момиче, не емоционално.

Сега ако не получиш отговор във форума, още 4 години ще чакаш?

Права е Наивница, замисли се..

# 11
  • София
Като не е отговорила лекарката, трябвало е ти да я търсиш, не да се цупиш и да чакаш да ставаш по-зле.
Щитовидните проблеми се лекуват с лекарства и точно те често са причина за много други проблеми - косопад, изнервеност, напълняване и т.н.
Иди на ендокринолог и бъди активната страна в собственото ти лечение. Никой няма да те лекува насила.

# 12
  • Sofia
Лекарката изрично ми каза че щом не мога да дойда до кабината - да пратя резултатите по вайбър. Не искала да звъня когато е с пациенти. Няма как да тръгна да правя нещо което изрично ми е казано да не правя. Плюс че щом си поел ангажимент да погледнеш изследвания които са изпратени значи поне може да напишеш 2 реда. И при личния ми лекар съм го правила това и винаги ми е отговарял в вайбър или ми е звънял. Няма как да знам тя заета ли е или не. В крайна сметка тя е лекар и щом нещо е пратено онлайн трябва да даде някакъв отговор не да я тероризирам с обаждания и ходене нон стоп до кабинета.

# 13
Тоест тя е виновна, че ти неглижираш собственото си здраве? Добре...

Само да ти подскажа, че когато човек не е доволен от един лекар, отива при друг.

# 14
  • София
Само дето тя няма интерес да помни кой кога ще й пише и вероятно не всяко съобщение по вайбър от непознат номер приема. Затова, когато човек праща нещо по вайбър или по имейл на лекар, трябва поне да го клипне. Може пък да има проблем с телефона и изобщо да не е получила съобщението или ти да не си получила отговора.
Пък при липса на отговор или реакция, отиваш при друг лекар. Ти имаш проблем, не лекарите и ти си тази, която трябва да търси решение на проблема ти.
Държиш се като малко инатливо дете. Докато се инатиш, може проблемите ти да се задълбочат и е много вероятно падането на косата да е само следствие, а вредата на други органи и системи вече да е нанесена.
Ти си решаваш дали да ходиш по кабинети или не, но какъв е смисълът на темите ти, когато не предприемаш никакви мерки?
Никой няма да те заведе на лекар, нито да ти даде чудодейно лекарство.
Хормоналните проблеми се отразяват и на репродуктивната система, а вероятно някой ден ще поискаш да имаш деца. Поне за това помисли.

Общи условия

Активация на акаунт