Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 12

• 63 281
  • 776
  •   1
Отговори
# 495
Тук никой не може да ти помогне ако сама не го поискаш с всяка фибра на тялото ти.
Ние само можем да те подкрепим.

# 496
  • Русе
Станаха почти 2месеца, върви добре! Не е толкова трудно!

# 497
Здравейте,
Ginger, пишеш че "отново" се цопваш тук...Нека те успокоя. Аз опитвах много пъти и най-накрая мисля че успях. Скоро ще станат девет месеца откакто не съм помирисвала цигара. Много съм стриктна, няма нито дръпка нито нищо, въпреки че още ми се припушва чат-пат или поне психиката ме лъже че е така.
Убедих се, че когато опитваш пак и пак все някога ти се получават нещата, защото на всеки опит да спреш цигарите допускаш грешки, които пак те тласкат към пушенето. И колкото повече опити-толкова повече грешки. Накрая вече си толкова наясно как стават нещата и кое може да те провали, че просто спираш да пушиш. Поне при мен е така...Така че смятам, че дори провалените опити да се спрат цигарите не са напразни.
Единственото, което сега ме кара да си помисля за цигари е това, че съм качила 12 килограма и повече. Но после си мисля "цигари ли....не стига че станах дебела за да спра да пуша, ами сега ако почна пак всичко ще е напразно..." А пък и докато ги спирах семейството ми трябваше да търпи всичките ми капризи и изнервеност...Ако почна д апуша пак ще отслабна и после пак ще ми дойде акъла да ги спирам....Всички ще трябва отново да ме търпят и да проявяват разбиране - да де, ама и те не са от желязо....не искам да ги карам пак да преживяват същото. Така че - 9 месеца качвах килата, мисля за още девет месеца да си върна предишната форма....Няма да пропуша пак та каквото ще да става...
Успех на всички ..... не е толкова трудно и без цигари НЕ СЕ УМИРА ВЕДНАГА... Grinning

# 498
mimik ,много добре ми действат послания като твоето.  Hug
В никакъв случай не започвай пак ! Ужасна безмислица е  Twisted Evil
Сега се подготвям.....за спирането  Crazy И колкото повече се подготвям токова повече пуша, няякак си все си мисля,че колкото повече се отвратя толкова по лесно ще ми е да кажа КРАЙ.
Дано да е така ...

# 499
Колко време сте издържали най-дълго без цигари? Аз два пъти ги спирах - за по година и после за две години, а сега съм в период на третото ми спиране - след месец става година. Не е трудно, никак даже, като единственият минус винаги ми е било качването на килограми! И трите пъти качих еднакви килограми, въпреки че втория и третия път "уж внимавах" и нямаше да е "като преди". Да бе. Винаги съм ги почвала пак именно заради напълняването, но този път не искам. По-добре с килата върху мен, отколкото да се тровя. Споделете при вас как е, ще е интересно. Wink

# 500
Скоро ще станат 3 години.
Гади ми се от цигари.
Изобщо не ми се вярва някога да ги пропуша пак, но не се заричам. Не ми харесват, не харесвам миризмата, не харесвам цената, не харесвам да виждам, хора които пушат, не намирам смисъл, не ми е гот.
Доволна съм от това, че не пуша, дори ме е яд, че някога съм пушила.

# 501
  • Русе
Кога започнахте да качвате килограми? Не пуша от 2 месеца, не съм качила и се чудя кога става това..Няма да пропуша отново заради това по гореупоменатите причини, но се чудя кога ще съм в "безопасна зона " и бих могла да си позволя и нещо сладичко?

# 502
  • София
Здравейте! Аз все още имам голям проблем с тези цигари.... #2gunfire Sick Кка да се справя веднъж и за винаги....

Ох, и аз. Чак ми се повдига от мене си  Sick

# 503
Не знам кога,може би веднага. Толкова много исках да не пуша, че изобщо не ми пукаше,че качвам.

# 504
  • SF
Колко време сте издържали най-дълго без цигари? Аз два пъти ги спирах - за по година и после за две години, а сега съм в период на третото ми спиране - след месец става година.
......

Нещо такова като тебе и аз. Спирала съм ги за дълги месеци, близо до година, но никога не съвсем. Все по една-две откраднати цигарки веднъж на няколко месеца е имало.
Сега вече 10 месеца не съм пушила въобще.
Имаше периоди, в които ми се пушеше, особено, когато гледам някой, който си дърпа с такава наслада по време на кафето.... Но имам и периоди, в които си се чудя как изобщо съм могла да пуша!!!!
Возя се в асансьор с пушачи. В работата излизат често навън пред входа на сградата, за да пушат и на всяко мое излизане, съм в асансьор с още 4-ма, току-що пушили. Е, отвратителна смрад се носи от тях - от ръцете им и от дъха им. Едвам си изчаквам етажите - гледам да не дишам в този момент. Ми... не искам да мириша така пък!

# 505
Esmee, а с килограмите как стоят/стояха нещата (предния път и сега)? Имаше ли качване и ако да- временно или за постоянно си останаха?

# 506
Здравейте момичета!
Първо искам да изкажа възхищението си към всички вас! Браво  smile3501
Всеки издържал без гадните цигари дори и един ден е герой!
Чета от доста време предишните теми и ми действат много мотивиращо,но не мога да ги спра гадостите Sad
Всеки ден се нахъсвам и вечер съм убедена,че от утре няма да запаля,дори чакам с нетърпение този момент да дойде ,но на сутринта все едно се вселява някой друг в мен,цялата ми мотивация е изчезнала и мисълта ми е само колко много искам да запаля Sad ,и се почват наново угризения и пушене и така до вечерта когато схемата се повтаря!
Моля ви момичета помогнете ми newsm45 .Знам,че никотиновият глад е най-силен сутрин и това е причината да ми се пуши най-много тогава,но това,че го знам не ме спира.Къде бъркам?Чела съм книгата на Кар няколко пъти,също и тази на Райли,много правилни неща казват,съгласна съм с всичко,но какво пропускам?Защо при мен не се получава номера да ги разкарам с усмивка?Страх ме е,че ако ги спра само на инат ще мечтая постоянно за една,като чета има пушачи,които не пушат с години,а все още имат кризи #Crazy Незнам какво очаквам да ми кажете,но просто имам нужда от помощ.Егати някои хора спират наркотици с по-малко мрънкане  BlushМоже би има някой лутащ се като мен,с който да започнем заедно?

# 507
Извинявам се,че съм анонимна,но нещо ми се обърка с регистрацията

# 508
  • TX
Здравейте момичета!
Първо искам да изкажа възхищението си към всички вас! Браво  smile3501
Всеки издържал без гадните цигари дори и един ден е герой!
Чета от доста време предишните теми и ми действат много мотивиращо,но не мога да ги спра гадостите Sad
Всеки ден се нахъсвам и вечер съм убедена,че от утре няма да запаля,дори чакам с нетърпение този момент да дойде ,но на сутринта все едно се вселява някой друг в мен,цялата ми мотивация е изчезнала и мисълта ми е само колко много искам да запаля Sad ,и се почват наново угризения и пушене и така до вечерта когато схемата се повтаря!
Моля ви момичета помогнете ми newsm45 .Знам,че никотиновият глад е най-силен сутрин и това е причината да ми се пуши най-много тогава,но това,че го знам не ме спира.Къде бъркам?Чела съм книгата на Кар няколко пъти,също и тази на Райли,много правилни неща казват,съгласна съм с всичко,но какво пропускам?Защо при мен не се получава номера да ги разкарам с усмивка?Страх ме е,че ако ги спра само на инат ще мечтая постоянно за една,като чета има пушачи,които не пушат с години,а все още имат кризи #Crazy Незнам какво очаквам да ми кажете,но просто имам нужда от помощ.Егати някои хора спират наркотици с по-малко мрънкане  BlushМоже би има някой лутащ се като мен,с който да започнем заедно?

Така бях и аз - вечер крайно решена, но сутрин като че ли едно дяволче дърпа камбанката и пак с цигарата се будя. И както и горенаписалите ги бях спирала няколко пъти за по няколко месеца и година и нещо около бременостите и кърменията, но някак си тогава при миналите спирания нагласата ми е била друга ли, що ли...Незная точно, дори сега след толкова време дето не пуша (от март 2009) ми е странно как успях и все се надявам да е за последно това ми спиране, някак не си вярвам като знам колко зор беше всеки път и последния също. Последния път ги спрях с помощта на табекс, обаче държа да подчертая много дебело, че без "ВОЛЕКС" и табекса е безсилен Пример за това е моят брат 6-7 пъти спира табекса , но цигарите не, явно моите инатлъци са повечко...

# 509
Аз затова първо отказах сутрешните цигари. След това по време на работа. Накрая останаха само вечер. След това реших, че може и вечер да не пуша.
Постепенно се получи, но ми е супер кеф!

Общи условия

Активация на акаунт