Истанбул [тема 39]

• 105 693
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • Троян
Здравейте отново!Имам още едно питане,ако може някои да ми даде информация за катамаран до Островите?Имат ли разписание?На коя фирма са?Изобщо как да ги намеря и да отида по бързо до островите с тях?Благодаря!

# 181
  • Варна
От пристанище Кабаташ тръгват катамараните на фирма IDO. Терминалът се разпознава лесно. Ето и разписанието им:

http://www.ido.com.tr/en/timetables/2015-autumn-winter-timetable/870

В това разписание,обаче, излизат дати от миналата есен. Поради неясна причина не иска да ми изкара разписание за идните дни, но това поне може да ти служи за ориентир. На място ще добиеш ясна представа дали се движат и по какъв график.

Последна редакция: пн, 28 мар 2016, 22:05 от beljata

# 182
За да не попадаме на 2-ра стр. Simple Smile

# 183
  • София

Тази къща я познах. Simple Smile Спали сме в близост. В Султанахмет е, близо до малката Света София. И аз съм я снимала.  Grinning Обаче фотошопът яко е играл, включително с изсилени цветове. Къщата е олющено кафяво, а не оранжево. То си личи и по плочките, които в действителност са сиви, а не розово-лилави.  Mr. Green

# 184
  • На юг от тук
Добро утро!

Пише,че е от градината на музея Сакъп Сапанджъ.

# 185

1960'lı yıllarda Eminönü'nün simgesi olan Pelikan

[/b]Üsküdar / Kısıklı - 1930'lar

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 10:56 от pepel_ot_rozi

# 186
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Eдна лека стъпка встрани - някой пил ли е боза в Истанбул?
Чета сега за новия роман на Памук, който се разказва за бозаджия. Памук казва, че пил боза докато писал романа, но не му е много вкусна. Замислих се, че аз лично не познавам българин, който да не обича боза...
Гледам тука, изглежда странна, гъста и е "зимно питие"
http://www.giverecipe.com/traditional-winter-drink-boza/

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 11:38 от Nikolija

# 187
някой пил ли е боза в Истанбул?

Аз съм пила, или по - скоро яла боза ето тук:

http://www.vefa.com.tr/

На мен ми хареса....С канела, много гъста - яде се с лъжичка, много по - светла от нашата...

# 188
Преди години живеещите в Истанбул обсъждаха бозата, нямала нищо общо в българската. Аз не съм опитвала, не съм и срещала.

# 189

Искам да попитам първата снима с моста къде точно е направена . Много ми хареса гледката .

# 190
  • Казанлък of all places
Точно сега пих боза. В прословутата Вефа. Имам и снимки от феномена.
Не е като нашата боза, сладла е и е жълта. Дават ти я с  лъжичка, ама мен кой може да ме спре да си я потребявам както си искам, аз съм от България бе, оуууу! Simple Smile

Имам много да разказвам за Истанбул, въпреки че бях там само три дни. З тези дни мога да кажа : пациентът е болен, но изглежда добре. Бях на места, на които не съм била, видях неща, които не очаквах да видя, случиха ми се случки, които очаквах но не вярвах, че ще ми се случат. Никога не съм виждала Истиклял толкова празен, колкото го видях в 3 през нощта. Само да кацна и ще разправям.

# 191
Не е като нашата боза, сладла е и е жълта. Дават ти я с  лъжичка, ама мен кой може да ме спре да си я потребявам както си искам, аз съм от България бе, оуууу! Simple Smile

Имам много да разказвам за Истанбул, въпреки че бях там само три дни. З тези дни мога да кажа : пациентът е болен, но изглежда добре. Бях на места, на които не съм била, видях неща, които не очаквах да видя, случиха ми се случки, които очаквах но не вярвах, че ще ми се случат. Никога не съм виждала Истиклял толкова празен, колкото го видях в 3 през нощта. Само да кацна и ще разправям.
Анджи, чакам разказ с нетърпение!  Hug
И по-подробен да бъде.  Laughing

# 192

Анджи, чакам разказ с нетърпение!  Hug
И по-подробен да бъде.  Laughing

И аз се присъединявам и нямам грам търпение за разказа на Анджи.

Ина, нямам никаква представа къде е тази пейка (от снимката), но мноооого ми се иска да съм седнала на  нея. Simple Smile

# 193
  • София

Искам да попитам първата снима с моста къде точно е направена . Много ми хареса гледката .

По метода на изключването - не е Ортакьой, защото липсва емблематичната джамия. Не е и от двореца Бейлербей. Не е в азиатската част до втория мост, защото там са само къщи до брега. Остава да е някъде пред Румели хисар.  Grinning

Анджи, чакам с нетърпение разказа ти.  Hug 

# 194
Здравейте  wavey

И аз искам на пейката от снимката   Mr. Green Smile  вгледах се и ми се струва че е сниман и моста или   newsm78 как ми се иска да съм на Босфора да го гледам    и да дишам въздух и да си хапна рибка в некое капанче  край Босфора  Love

В Истанбул туризма е пред разпадане  за съжаление    Sad   много ми се иска да ида но сама не бих се навила  като не познавам града и има опасност от  взривания 

Общи условия

Активация на акаунт