Истанбул [тема 39]

• 106 315
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • Троян
Качваш се на трамвая Т1 ,който е само един и слизаш на спирката Еминньоню. Спирките се изписват на светлинно табло и се съобщават от женски глас и от там до  Галата пеша.

# 241
Благодаря Simple Smile

# 242
Има ли много цветя в момента на островите, аз съм ходила есента, беше приказно, но ми е интересно как е в момента.

# 243
Качваш се на трамвая Т1 ,който е само един и слизаш на спирката Еминньоню. Спирките се изписват на светлинно табло и се съобщават от женски глас и от там до  Галата пеша.

Всъщност не слизаш на Еминьоню, а на следващата Каракьой, от там има два варианта:
1. Качвате се пеша до Галата (пътят си е стръмен)
2. Хващате фуникуляра Тюнел и от там пеша слизате до кулата.

# 244
Здравейте, предстои ми пътуване до Истанбул за два дни. Ще бъдем в хотел в Шишли. Какво може и е хубаво да се види там? Четох за Българската екзархия и доста по-надолу парк Мачка и Ъхлъмур. Ходили сме в МОЛ Джевахир. Вече сме посещавали основните забележителности на града. Лесно изпълнимо ли е пеша или с градски транспорт от Джевахир до Ортакьой и улица Чираган? Заслужава ли си? Има ли излаз на Босфора там или всичко е заето от хотели и ресторанти?

# 245
На мен площадчето и уличките около Ортакьой джамията са едно от любимите ми места в Истанбул. Наблизо е и Йълдъз парк (приятен, но нищо общо с Гюлхане и Емиргян) с двореца Шале (много ми хареса)...След Ортакьой са Бебек и Арнавуткьой - идеално място за разходка покрай водата и яхтите.
Юхламур е с много приятна градина. От мола до Ортакьой - 5 км са, стръмна улица с магазини , ако не бъркам.
Ходили сме във военния музей (в Шишли )- не че е нещо особено, но яничарския оркестър си е шоу. Ако правилно помня, представленията са всеки ден от 15 и от 16ч. Ние го гледахме вътре  в музея, но, ако е топло, свирят в градината...

# 246
  • На юг от тук
Утре е официалното откриване на фестивала на лалето в парка Гьозтепе.
А на 10, на Султанахмет ще се открие килима направен от 563 х.лалета.
На пътуващите много емоции.

# 247
В програмата на Караджъ Турс има нощна обиколка на Истанбул е и в нея е включено посещение на парка Ууз - знаете ли как се казва това място  /хълм / заведението?

# 248
В програмата на Караджъ Турс има нощна обиколка на Истанбул е и в нея е включено посещение на парка Ууз - знаете ли как се казва това място  /хълм / заведението?

Районът е Бешикташ ,квартал Куручешме . Над Арнавуткьой и острова на Галатасарай.  Заведението се казва Улус кафе . Караджъ турс правят кратка ,около 15 минутна, фотопауза до  заведението. Гледката  към Босфора и Юскюдар нощем е прекрасна.

natali_80 , благодаря за разказчето .  bouquet  
angelina.bgk,  bouquet благодаря и на теб за споделения албум. За мен това е един непознат и много различен Истанбул. Беше ми интересно да го видя.

Последна редакция: пт, 08 апр 2016, 14:59 от daniela.qnkova

# 249
  • София
Аз съм ходила в парка Улус и кафето през деня, но не са нищо особено, има къде, къде по интересни места.  Peace

# 250
Благодаря много за отговора. Точно това е. Вълшебна гледка през нощта.

# 251

И направо да сложа закуската за утре Simple Smile

И чая Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 апр 2016, 17:16 от pepel_ot_rozi

# 252
  • Троян
Да разкажа и за третия ден в Истанбул.Рано сутринта трябваше да освободим хотелската стая,закуска и в 8 и 30ч потеглихме с автобуса за парк Емирган.Лалетата са нацъфтялеи на 80 % .Беше красиво и много цветно.Пълно с булки и годежари. Раходихме се до Босфора,снимахме се и пак в автобуса. Следващата ни спирка беше Мол Виаленд и увеселителния парк.От нашия автобус никои не пожела да се пусне на влакчета та и другите неща защото цената за чужденци беше двоина 100 лв.Така ни казаха от Караджъ Турс разходихме се в мола и после на Мол Форум там влезнахаме в аквариума .Минахме през Одрин за баклава и локум , и към България. На Българската граница ни държаха 3 часа на това бързо се забравя. Оставяме влюбени в Истанбул и в очакване на поредното му посещение!

# 253

Подготовката за утре

# 254
  • Варна и...духом на Босфора
 HugНатали,благодаря за разказа.
Значи във Сапфир цената е вече 38 лири с 4Д,а за Виаленд е 160 лири,така както си споделила?

Общи условия

Активация на акаунт