Истанбул [тема 39]

• 105 674
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Т.е. и другата информация е за там. Е, значи който ще ходи, да ходи по-скоро Mr. Green Втората половина на април няма да има сигурно нищо. ooooh!

# 31
 Simple Smile предполагам, че ще се погрижат да ги задържат  Simple Smile
надявам се да видя всичко цъфнало, не съм ходила преди, сега имах едни 5-6 часа и се поразходих в онази част.

п.п. на това попаднах случайно, преди бях виждала снимки тук в темата, не разбрах особено добре за какво е, вътре в едното пиеха кафе, отвън народа масово душеше цъфналия розов цвят на нещо неизвестно за мен Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 21:37 от Щефи

# 32
Беличката ме подсети още какво щях да коментирам.  Laughing

Bqla breza, ти ме постави родом до колоси в пътуването и познаването на Истанбул. Аз съм далеч от тях.  hahaha
Беличката е права, че аз не броя нищо - отдавам се на удоволствието.

ПП Беличке, сега се върнах да видя къде е била новината за моста - видях линка, но преди това, неизвестно как съм го пропуснала.  Embarassed
Извинете за дублирането, моля.  Hug

Ох, този Истанбул, така искам да го видя разцъфтял и пълен с лалета и аз...  Heart Eyes

# 33
  • Варна

Bqla breza, ти ме постави родом до колоси в пътуването и познаването на Истанбул. Аз съм далеч от тях.  hahaha
Беличката е права, че аз не броя нищо - отдавам се на удоволствието.

ПП Беличке, сега се върнах да видя къде е била новината за моста - видях линка, но преди това, неизвестно как съм го пропуснала.  Embarassed
Извинете за дублирането, моля.  Hug

Ох, този Истанбул, така искам да го видя разцъфтял и пълен с лалета и аз...  Heart Eyes

Хихи, колос такъв. hahaha Всъщност, наистина не е ставало дума колко пъти си ходила. Знам, че имаш и много други дестинации и нямам идея колко пъти си успяла да вмъкнеш Истанбул. Имам познати, които обиколиха десетки места, далечни и дори странни, а все отлагаха Истанбул, щото е близо, леснодостъпен и пр. А ние го повтаряме именно И поради тези причини.

Това за повторението на инфото не е съвсем така, защото едното беше линк, а твоето - друго. Пък и  като няма  #Crazy, не важи. Mr. Green

А пък това последното, дето си го написала, все едно от устата на повечето от нас е взето. Hug

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 22:14 от beljata

# 34
  • София
Еее, Мимии, това което съм написала
е съвсем вярно, поне според това, което
чета тук в темата Joy
Искате ли да се подсладите с един турски
специалитет?
 chef
https://www.24chasa.bg/Article/5352788
В тази връзка,  ще помоля авторката на темата,
(благодаря за новата  и  bouquet)
Neolita, да промени името на последния сладкиш
от вкусотиите на Истанбул( на снимката е БАЛ СУДЖУК)
Това ми е любимо!
 Hug

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 12:25 от Bqla breza

# 35
  • На юг от тук
Благодаря на Неолита за новата тема.

И докато чакаме красотите с лалетата и за настроение.

# 36
Здравейте, прегледах тази и предната тема Simple Smile Интересни неща прочетох Simple Smile
Аз също много искам да отида в Истанбул Simple Smile
В Турция съм ходила само в Кушадасъ, но беше отдавна. Веднага след бала, тоест преди 13 год. Simple Smile Останах с много добри впечатления, особено от обслужването... И въобще там навсякъде ти вадят парите от джоба и ти е кеф Simple Smile
Ходихме на разходка с яхта, до Памукале, до гробът на Дева Мария и на още няколко места... Красота...
Та..., много искам и Истанбул да посетя..
Въпросът е, че сега няма с кого да отида..., но все ще навия някоя приятелка.. Simple Smile
Вие как ходите? С агенция или самостоятелно.. Защото, ако е самостоятелно трябва да си с някой, който добре познава Истанбул, все пак е огромен град...Да, вие вече го познавате, но първият път?
Ако е с агенция, бихте ли ми препоръчали някоя..?

# 37
Аз ходя в Белек всяка година, много съм доволна. Миналата година бях със семейството ми в хотел Регнум. Невероятен хотел! Бяхме за 14 дни с колата и детето. На отиване спахме в Афион, а на връщане 2 нещувки в Истанбул. Изкарахме си много добре!  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile За агенция ползвам Алфатур.

# 38
Bqla breza, вече не може да се прави редакция, но ще гледам следващият път да не забварвя, ако отново аз правя темата.

Колкото да лалетата, 2014 година бях в Истанбул около 20 април и в Емиргян и в Гюлхане махаха прецъфтелите лалета и засаждаха нови с почти цъфнали вече пъпки. През 2015 бяхме точно в края на април, началото на май, но само в Гюлхане. Тогава имаше тук-там прецъфтели, но не много. Също успяхме да видим цветният килим през Света София, който беше прекрасен!

Тази година, живот и здраве, ще отидем за Великден и за пръв път ще пърувам с тур. агенция и ще дам мнение. Спрях се на Бохемия, защото е с нощен преход, 3 нощувки, няма спиране в Одрин и може да се избере хотел.

# 39
  • Варна и...духом на Босфора
 HugРп-52,приятен път ти желая,ямурчик да няма,само хубави и цветни моменти! Прегърни Истанбул силно от мен!  Heart Eyes

# 40
Bqla breza, вече не може да се прави редакция, но ще гледам следващият път да не забварвя, ако отново аз правя темата.

Колкото да лалетата, 2014 година бях в Истанбул около 20 април и в Емиргян и в Гюлхане махаха прецъфтелите лалета и засаждаха нови с почти цъфнали вече пъпки. През 2015 бяхме точно в края на април, началото на май, но само в Гюлхане. Тогава имаше тук-там прецъфтели, но не много. Също успяхме да видим цветният килим през Света София, който беше прекрасен!

Тази година, живот и здраве, ще отидем за Великден и за пръв път ще пърувам с тур. агенция и ще дам мнение. Спрях се на Бохемия, защото е с нощен преход, 3 нощувки, няма спиране в Одрин и може да се избере хотел.

Ще разгледам и аз на Бохемия и Алфатур... Много искам да отида. Даже и паспорта си поднових с тази цел, но се скарах с приятелката, с която мислех да ходя.. и ще трябва да намеря друга желаеща..

# 41
Здравейте!
За първи път пиша,но отдавна чета темата.И аз както и всички пишещи тук съм влюбена в Истанбул,морските курорти на Турция, а от 2014 г. и в Кападокия.В отговор на питането на galaUSA искам да разкажа накратко за моето и още три приятелки самоорганизирано пътуване до Кападокия през Септември 2014г. Четири "луди" на тема Истанбул жени решихме да разгледаме самостоятелно Кападокия,като на никоя не й се пътуваше дълго и уморително с автобус.Решихме ,че ще търсим други варианти.Аз се заех с организацията .На сайта на Turkish попаднах на изгодна цена на самолетни билети до Невшехир.Двупосочен билет с всички такси и багаж 20кг. излезе около 240 TL или приблизително 140 лв. на човек.Резервирах билетите директно от сайта.Полета трае около час 20 мин.И на двата полета над 80% бяха туристи от всички крайща на света. Следващата стъпка беше резервация на хотел.През букинг след четене на доста отзиви за хотели резервирах х-л Gerdis Evi.За 4 нощувки със закуски двойка стая беше 290 лв.Хотела е супер,закуската също.Препоръчвам го с две ръце.Имахме самолетни билети,хотел и сега трябваше да се резервира трансфер летище -хотел-летище.След доста четене на отзиви за пътуване до Кападокия от чужди сайтове ,резервирах трансфер през cappadociaexclusive.Двупосочен трансфер беше 34 TL на човек.Заплащането става директно на шофьора.Изключително точни и коректни.В Гьореме наехме кола за 2 дни за разглеждане на подземните градове,Ючхисар,Аванос и долините.На ден наема беше 50 TL.За шофиране-никакъв проблем.Отлични пътища,указателни табели.За бензин дадохме не повече от 40 TL.До Истанбул пътувахме с HAS.За първи и последен път пътувам с тях.Метро са класи над тях.
Извинявам се за дългия разказ ,но смятам ,че може да бъде полезен.

# 42
  • София
eiy, ние тук харесваме дългите разкази,
а ти си споделила изключително ценна
информация, за което благодаря  Hug

# 43
  • София
Момичета два бързи въпроса
На Есенлер спират автобусите на Метро до Истанбул нали?
А Шатълите им возят ли до летище Ататюрк?
И ако не с какво можем да стигнем през нощта, от гарата до летището?

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 00:23 от Г-ца Бързо се уча (Storm Worm Virus)

# 44
Там спира автобуса на Метро да, но шатъл до летището няма. Аз знам, че само с метро може да се стигне от там до летището, но то работи до 12 го колкото си спомням.

Общи условия

Активация на акаунт